Museokatu hot spots


On Saturday I and Husband went to see an ineresting photo exhibition of 70's Helsinki at Hakasalmi villa in Helsinki. I did remember reading in some blogs that on Museokatu nearby there was a new grocery store.

On the way there we stopped first at Kaffecentralen on the same street to have latte machiatos and the went to Anton & Anton. This store buys most of their products directly from small producers;  bakeries, fishermen, meat producers, dairies, breweries, juice and jelly makers. They also had foreign goods from selected producers.

We enjoyed the atmosphere, it remided us of Dean & DeLuca in New York, but in smaller scale. I am glad we are having more of this type of stores in Helsinki. They also seem to be very popular, so we can hope for rise of  more new, interesting small grocery stores instead of huge super markets. Another similar store is Juuri near my office.

We bought a delicious crusty bread, fresh honey apple yoghurt,  fresh rosemary and aromatic cheese.

On Museokatu there is also one of my favorite restaurants Coma. I have to start to visit Museokatu more often.

 Hakasalmen huvilassa on esillä mielenkiintoinen valokuvanäyttely 70-luvun Helsingistä.

Kävimme siellä viikonloppuna. Muistin lukeneeni muutamasata blogista uudesta ruokakaupasta läheisellä Museokadulla. Matkallapysähdyimme viereisen korttelin Kaffecentralenissa latte macchiatolla ennenkuin menimme Anton &Antonin myymälään.

Liike osataa suuren osan tuotteistaan suoraan pientuottajilta; leipomoista, kalastajilta, lihantuottajilta, viljelijöiltä, meijereistä, mehun/hillon valmistajilta. Myynnissä on myös ulkomaalaisia tuotteita, joita ei liikkeen ilmoituksen mukaan jokaisen kaupan hyllyltä löydy.

Liikkeessä oli saman tapainen fiilis kuin New Yorkin Dean & DeLucassa, pienemmässä mittakaavassa vain.

Olen iloinen, että tämän tapaisia liikkeitä alkaa tulla enemmänkin Helsinkiin vastaiskuna valtaville marketeille. Toimisoni läheltä löytyy samanapainen liike Juuri.


 Vaikka rehellisyyden nimissä perusostokset tulen varmaan jatkossakin tekemään keskusliikkeen ohjaaamassa lähikaupassani, haluan ostoksillani myös tukea tällaisia pienyrittäjiä, jotka tuovat eloa ja uutta kotikaupunkiini. Nyt mukaan lähti herkullinen leipä, aromikasta juustoa, tuoksuva rosmariini purkissa ja raikasta hunaja-omenajugurttia.

Museokadulla on myös yksi suosikkiravintoloistani Coma, täytyykin ruveta käymään Museokadulla useammin!

6 kommenttia :

 1. Ai tuo olis keskustaelämän herkkuja. Kesällä on ihana asua täällä Espoon perukoilla mutta juuri nyt (vuodenaikaa tarkoitan) olis kiva asua keskustassa ja käydä juuri tuollaisessa kaupassa ostoksilla ja kaffella. Espoo on siitä hanurista että täällä ei ole mitään mutta olenkin aina ollut sitä mieltä että tämä on yksi Hesan lähiöistä. Sitten kun en jaksa enää kuopia maata puutarhassa muutan keskustaan ja nautin kaikista ihanista palveluista ja paikoista joka kivijalassa.
  Pitää käydä tuolla kun sinnepäin menossa, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
 2. Joka kerta kun käyn Hesassa, löydän jotain uutta ihanaa. Täytyypäs laittaa Museokatu visiitti-listalle.

  Helena

  VastaaPoista
 3. Mulle jäi syyskuun Suomen ja etenkin Helsingin osuudelta sellainen olo, että se on ihan yhtä kosmopoliittinen kaupunki kuin New York tai moni muu. Tietysti omalla suomalaisella twistillä eli että lastenkin on turvallista liikkua kaupungilla yksinään tai kavereiden kanssa.

  Nautin mahdottoman hyvän Cafe Latten ja kohtuu hinnalla siinä kahvilassa, joka on Hotelli Vaakunaa vastapäätä Manskulla. Sain sen vielä mukaani ja mikä parasta, juomarahaa ei tarvinnut jättää.

  Helsingissä on sykettä ja tunnetta. Ikävä on kova aika ajoin.

  VastaaPoista
 4. Helsinki on kyllä monessa suhteessa parantunut viime vuosina. Kulutajat eivät tyydy vain ketju- ja keskusliikkeiden yhtenäiseen tarjontaan, vaan myös yksilöllisten pienyrittäjien yritykset ovat alkaneet saada asiakkaita.

  VastaaPoista
 5. You are a treasure chest of great destinations and I do hope you start your own 'travel book series'. Really!!

  Love the look of 'Kaffecentralen' - the packaging on the shelf looks great. What fabulous design.
  'Anton ad Anton' - what is not to love. Those small grocer collaborations done well are irresistible.

  Thanks for sharing my dear.

  xx Charlotta

  VastaaPoista
 6. There were so many lovely independent shops and cafes in Sydney, I am glad several brave Finnish entrepreurs have lately opened their interesting shops in Helsinki.

  Monteriva coffeebrand is actually Swedish!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.