Vintage copper treasures

We thought a tray or a metal dish would look good on the vintage alcohol store trunk (and would prevent anyone to sit on the trunk as it is not strong enough). Husband gave me copper dish (photographed with candles) we now have on top of the trunk with the X and the copper vessel in the middle bottom picture.

The oblong container and the round container pot with brass handles belonged to my dear late friend. During the last weeks she asked me to choose what ever I wanted from her belongings (except few items she wanted to give her relatives and other friends) after she had passed away... it was a hard discussion as we both knew it was matter of weeks. Especially she wanted me to take these copper items as she had bought them at antique markets we had visited together. "Please take them and think of me when you look at them". Ánd I have done so... Her brothers were really pleased that I took these and few other goods.


Ajattelimme Siipan kanssa, että vanha metallitarjotin tai jokin muu metalliastia näyttäisi hyvältä vanhan Alkon arkkumme päällä (ja estäisi ketään istumasta sen päälle, arkku kun ei kestä istumista). Siippa antoi minulle kupariastian, joka on kuvattu kynttilöiden kanssa. Se on arkun päällä X-kirjaimen ja pitkulaisen kupariastian kanssa.


Pitkulainen kupariastia (joka on kuitenkin mielestäni vähän liian pieni ollakseen kokonaisen kalan valmistusta varten, mikähän käyttötarkoitus on ollut?) ja pyöreä kupariastia, jossa on messinkiset helat, kuuluivat edesmenneelle ystävälleni. Viimeisten viikkojen aikana hän kertoi, että saisin käydä hakemassa mitä tahansa hänen tavaroistaan muutamaa nimettyä esinettä lukuunottamatta. Rankka keskustelu, kun molemmat tiesimme, että hänellä oli aikaa jäljellä enää viikkoja. Etenkin hän toivoi, että ottaisin kupariastiat, jotka hän oli ostanut yhteisillä muistorikkailla antiikkimarkkinakierroksillamme. "Ota ne ja ajattele minua, kun katsot niitä". Ja niin olenkin tehnyt...

Hänen veljensä olivat mielissään, että tavarat menivät ihmiselle,  joka osaa niitä arvostaa ja jolle tavaroilla on tarina kerrottavanaan.

3 kommenttia :

 1. Pidän kovasti kupariastioista.
  Kauniit yksilöt sinulla ja varmaankin kauniiden muistojen kera :)
  Iloa päivääsi !

  VastaaPoista
 2. Mieletön tunnearvo ja -lataus näissä kauniissa tavaroissasi. Mulle nousi ihan kyynelee silmiin. Hyvin kaunista, monella tasolla.

  VastaaPoista
 3. Olen hiljattain löytänyt blogisi. Kivaa kun on joku +40 ja näin ihania kuvia ja juttuja ja Pariisi juttuja etenkin. Elän itsekin samantyylistä aikaa kun tiedän etten ehkä enää kauan näe yllättävästä sairaudestaan huolimatta aina iloista ja erikoista ystävääni....vaikka ihmeitähän voi tapahtua.
  Minulle myös tavaroissa on tunnearvolla suuri merkitys....parhaillaan eräs asia on korjaamolla ja kuulemma korjaus on niin kallis että olisi viisainta ostaa uusi mutta kun se on vanha ja siinä on paljon muistoja....
  Ihanaa päivää lähettää Anne

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.