An easy lime pie - no oven needed

In summer, standing by the hot oven isn't tempting.
 This wonderfully refreshing pie can be made without oven, the pie can be made quickly even for surprise guest. I found this recipe from an old cooking magazine.

Lime pie
base
200 g digestive biscuits
2 tablespoons brown sugar
100 g butter, melted

filling

1 can/400 g sweet condensed milk
 juice of four limes
1 ½ dl whipping cream

Crush the biscuits, add the sugar and butter. Stir until smooth, press the bisquit mix on the bottom and sides of a pie dish.

Prepare filling. Mix the lime juice with condensed milk. Whip the cream until stiff and mix with the condenced milk and lime juice. Spread the mixture over the base. Store in a refrigerator.

Kesäkuumalla ei uunin lämmittäminen houkuta, mutta ihanan raikkaan tortun voi tehdä ilman uuniakin, torttu syntyy nopeasti vaikka mökille tuleville yllätysvieraille (jos heille mitään haluaa tarjota kun ilmoittamatta saapuvat...). Reseptin löysin vanhasta Glorian ruoka-lehdestä.

Limetorttu

pohja

200 g digestive-keksejä
2 rkl tummaa sokeria
100 g voita sulatettuna

täyte

1 tlk/400 g makeaa tiivistemaitoa
4 limetin mehu
1½ dl kuohukermaa

Murskaa keksit, lisää sokeri ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Sekoita limettimehu tiivistemaidon joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se tiivistemaitoseokseen. Levitä seos pohjan päälle. Säilytä jääkaapissa.

1 kommentti :

  1. Kuulostaapa ihanalta, täytyy ehdottomasti kokeilla! Tällaiset kakut ovat juuri suosikkejani, tosin kondensoitua maitoa en koskaan ole käyttänyt sellaisenaan vaan aina keittänyt sen kinuskimaiseksi. Kiitos siis mielenkiintoisesta reseptistä, varmasti menee kokeiluun!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.