Twilight zone

I was suppose to post about my New York shopping today, but instead write about something totally different...

My dearest friend passed away in November after many years fighting against her cancer. I think of her almost daily and for the first months after her death I had many dreams about her, all comforting and happy.

Last night I had a vivid dream of her. In the dream I knew she was dead, but visiting me from the "afterlife". We sat in a den, going trought her stuff she wanted to give away. I asked about her reading glasses, wondering dhe had to usem them aftern her death. She had in the real life, but I never saw her wearing them. "Yes, I need them now" she answered. I also admired her pretty make up and her beautiful hair she had lost in the end.

Finally we hugged, she told me she couldn't visit me anymore, but she would send her greetings some other way...

I woke up a bit confused, but still happy to see her, even if in a dream.

So, what do you think? Did a get a comforting message from the "other side" or was it just a dream of a friend still in mourning?

Tarkoituksenani oli tänään kirjoitella New Yorkin ostoksista, mutta nyt kirjoitankin jostain ihan muusta...

Rakas ystäväni kuoli viime marraskuussa taisteltuaan vuosikausia syöpää vastaan. Ajattelen hän päivittäin ja ensimmäisinä kuukausinaan hänen poismenonsa jälkeen näin paljon unia hänestä.

Viime yönä näin pirkästä aikaa hyvin elävän unen hänestä. Unessa hän oli kuollut, mutta tullut vielä kerran katsomaan minua "tuonpuoleisesta". Istuimme jonkinlaisessa kerrostalon askarteluhuoneessa ja kävimme läpi hänen tavaroitaan, joita hän halusi antaa pois. Kyselin hänen laseistaan ja hämmästelin, että kuoleman jälkeen joutuu käyttämään niitä. Tosielämässä hänellä oli lukulasit, joita hän tuskin koskaan käytti. "Kyllä, joudun nyt käyttämään laseja". Ihailin myös hänen kaunista meikkiään ja tuuheita hiuksiaan, jotka hän oli menettänyt hoitojen takia.

Lopuksi halasimme. Hän sanoi, ettei voi enää tulla tapaamaan minua, mutta lähettää minulle muulla tavoin terveisiä.

Heräsin hieman hämilläni, mutta silti iloisena, että olin vielä nähnyt hänet, joskin vain unessa.

Niin, mitä luulette; sainko lohduttavan viestin tuonpuoleisesta vai oliko kyseessä vain kaipaavan ystävän uni?!?

6 kommenttia :

 1. Vaikea sanoa, mutta kerron tämän verran.

  KUn äitini kuoli maaliskuussa, ja olin vallan lohduton. Suruissani ja lamaantunut, niin eräänä yönä hyvin selkeästi tunsin, että käteni oli hänen kädessään maaatessani siinä isossa vuoteessani.
  Äiti oli vieressäni.
  Aamulla minun oli rauhallinen olla.

  Tunne oli niin vahva,etten koskaan ole asiaa epäillyt,en millään tasolla.

  Usko.
  Ja nauti ystäväsi kohtaamisesta.

  Lämpimiä ajatuksia.

  VastaaPoista
 2. Edesmennyt mummini tuli kertomaan minulle unessa raskaudesta ennen kuin olin tehnyt testin... Minä heräsin aamulla levollisena ja iloisena uutisesta, jonka sitten parin päivän päästä varmistin ihan apteekin testillä. :-)

  Ihanaa, että sait varmuuden siitä, että ystävälläsi on nyt kaikki hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hän kävi tapaamassa sinua, ehdottomasti. Olihan unesi "todentuntuinen." Minulle tulee välillä, ihan yhtäkkiä mieleen joku poismennyt, ei välttämättä edes tuttu. Tiedätkö, olen lenkillä ja ajatuksiin tunkee joku tuonpuoleinen henkilö. Silloin ajattelen, että hän on siinä jossakin lähellä. Melkein tunnen sen... Ei elämä lopu tähän maalliseen. Taival jatkuu...

  VastaaPoista
 4. Hei,
  ensimmäistä kertaa blogissasi...ja taidanpa jäädä lukijaksesi :)

  Surullinen postaus, mutta elämään kuuluvaa - näin se vain on.

  Itse olen yhteydessä edesmenneisiin läheisiini melkein joka yö - ja minusta on ihanaa olla heidän kanssaan edes silloin
  <3

  VastaaPoista
 5. Minulla on ollut samanlainen kokemus. Läheiseni nukkuessa pois hän kävi sanomassa vielä hei hei. Olen siitä ihan varma. En tiennyt hetkeä, en mitään ja myöhemmin osoittautui, että aika oli juuri se jolloin hän todennäköisesti ummisti silmänsä.

  Joten uskon, että ystäväsi kävi Sinua tervehtimässä. Hän halusi, että Sinulla on hyvä ja rauhallinen olo. Että tiedät, että olit hänelle tärkeä ihminen.

  VastaaPoista
 6. Näin monena vuotena silloin tällöin unta syöpään kuolleesta rakkaasta isoäidistäni ja sitten tuli uni jossa hän sanoi m inulle yllättäen että minun pitää nyt jättää hänet rauhaan...ja sen jälkeen en ole hänestä unta nähnyt!
  -Anne

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.