My New York - Brooklyn's Red Hook & Carrol Gardens


Vaikka vietämmekin valtaosan New Yorkin lomistamme Manhattanilla, käymme aina myös joissain muissakin kaupunginosissa. Brooklynin puolella menee helposti useampikin päivä, niin monta kiinnostavaa aluetta sieltä löytyy.

Although we spend most days of my trips in New York in Manhattan, we always visist also other neighborhoods.
Brooklyn has many interesting areas.


Mukava tapa matkata Brooklynin puolelle on ottaa vesitaksi laiturista 11 Wall Streetin päästä Ikeaan Red Hookiin (ilmainen viikonloppuisin!).

Rannan tuntumassa makasiineja on kunnostettu, mutta alueella on vielä paljon hylättyjä varastorakennuksia odottamassa parempia päiviä.

Välipalaa voi hakea vanhaan makasiiniin rakennetusta Fairway-ruokamarketista tai poiketa Van Brunt streetin kuppiloihin.

 One good way to go to Brooklyn is to take a water taxi from Pier 11 to Ikea in Red Hook, Brooklyn (free on weekends!).
Snacks are available from Fairway built in  a old warehouse or in one of the restaurants and barss on Van Brunt Street.
Kesäsunnuntaisin syötävää saa myös Red Hookin pallokentän viereen parkkeeraavista ruoka-autoista. Maittavia latinoherkkuja maistellessa voi seurata pelejä ja lasten leikkejä. Heinäkuussa söin meheviä possutacoja ja join tuorepuristettua vesimelonimehua, nam!

On summer Sundays food can be bought also trom the food trucks parked by Red Hook ball park.


Red Hookista pohjoiseen Gowanus expresswayn toisella puolella alkaa maisema muuttua siistimmäksi. Court- ja Smith-kaduilla on paljon  mukavia pikku kahviloita, ravintoloita ja trendikkäitä liikkeitä. Nämä kadut ovat aivan suosikkejani New Yorkissa, tänne olemme palanneet useamman kerran.

North of Red Hook, on the other side of Gowanus Expy there are lots of cute little cafés, small restaurants and trendy boutiques. Smith and Court Streets are our favorites in New york, we return here every time we visit the City.
Tunnelma on kuin pikkukaupungin pääkadulla. Tänne on mukava paeta Manhattanin hektisyyttä iltapäiväksi.

Layla Jonesista Court Streetillä  saa maittavaa pizzaa ja tikibaari Zombie Hutin mukavat baarimikot sekoittavat vahvoja tiki-drinkkejä Smith Streetillä.
It feels like being on a small town main street, mentally far far away from hectic Manhattan.

Layla Jones serves tasty pizza on Court Street and the friendly bartenders at Zombie Hut mix some potent tiki cocktails on Smith Street.

Siippa tykästyi Epauletin laadukkaisin Amerikassa käsin tehtyihin kenkiin, minä ostin
A Cook's Companionista Atlantic Avenuelta kotiin pikku keittiövälineitä.

Husband liked the hand made shoes at Epaulet. I picked up some small kitchen tools at A Cook's Companion on Atlantic Ave.

Atlantic Avenuella on monia kiinnostavia antiikkiliikkeitä ja vaatekauppoja, joissa voisi tutkiskella tarjontaa vaikka koko päivän. Mile End Delissä Hoyt Streetillä voi syödä aamiaista ja lounasta shoppauksen lomaan modernin pelkistetyssä ympäristössä.
Päivän päätteeksi takaisin Manhattanille pääsee muutamassa minuutissa metrolla tai jos päivää on vielä jäljellä, voit kesäviikonloppuisin suunnata vielä Governor's Islandille ilmaisella lautalla Atlantic Avenuen päästä.

Lisää New Yorkista löytyy täältä ja lisää muustakin matkailusta löytyy täältä.
There are many interesting antique shops on Atlantic Avenue, I could browse here all day. Mile End Deli offers breakfast and lunch in a minimalist interior.
In the end of the day subway whisks you back to Manhattan in minutes or on summer weekends you can take a free ferry to Governor's Island at the end of Atlantic Avenue.

More about New York here, more about travel in general can be found here.

2 kommenttia :

  1. Nyt tiedän kehen olen yhteydessä kun seuraava matka koittaa:)

    VastaaPoista
  2. Taas viisastuin!
    Voi kiitos paljon infoista!
    -Anne

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.