Dinner with a friend

Viikonloppuna ystävämme oli syömässä ja iltaa viettämässä. Ensin paisteltiin kampasimpukoita...
A friend came over for dinner on weekend. First we broiled scallops...
... ja tarjosimme ne vaniljalla maustetun kikhernepyreen ja paahdettujen pähkinöiden kanssa...
..and served them with vanilla infused chickpea pure and toasted nuts...

 
...pääruokana oli paistia sekä uunissa pahdettua porkkanaa, bataattia ja palsternakkaa...
...for main course we had roast steak with oven made parsnips, sweet potatoes and carrots...



...jälkiruoaksi tarjosimme marenkijäädykettä.



Marenkiohje täältä. Tee ohjeesta kaksi marenkikiekkoa.

Täyte

2 keltuaista
1 dl sokeria

2 dl kevytvispiä
2 isoa daim-patukkaa

Vatkaa keltuiaset ja sokeri. Toisessa kulhossa valkaa kerma vaahdoksi. Rouhi daimit, yhdistä ainekset. Levitä seos toisen marenkipohjan päälle, paina toinen marenkipohja kevyesti päälle. Pakasta vähintään 4 h. Ota esille n. 30 min ennen tarjoilua. Koristele vadelmilla ja granaattiomenan siemenillä.
...for dessert we served merinque parfait.

Merinque recipe
here. Make two merinque discs out of the mixture.

Filling

2 egg yolks
1 dl sugar
2 dl whipping cream
2 big daim bars


Whip sugar and egg yolks. Separately whip the cream. Coarsely grind the chocolate bars. Combine all ingredients. Spread the mixture over one of the merinque discs, lightly place the other disc on top of the mixture. Freeze at least 4 h. Take out of the freezer abt. 30 min before serving. Garnish with pomegranate seeds and raspberries.

5 kommenttia :

  1. Kääk, toi marenkiherkku vei mun tajunnan...Kokeilee hän.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kommenttini ei liity millään tavoin blogiisi, ja ymmärrän hyvin jos haluat poistaa tämän. Huomasin kuitenkin, että olet seurannut Bean Beyond Contemporary -blogia. Blogin viimeisin päivitys on tehty keväällä eli melkein vuosi sitten, ja blogin kommenttiboxissa käydäänkin tällä hetkellä melko hurjaa keskustelua bloggaajan kohtalosta: http://beyondcontemporary.blogspot.com/2011/05/surffarin-tenttipaiva.html
    Mahdoitko itse tuntea bloggaajaa henkilökohtaisesti, eli pystyisitkö katkaisemaan huhuilta siivet tai ainakin vinkkaamaan asiasta jollekin, joka sen pystyisi tekemään?

    VastaaPoista
  3. En tunne bloggaajaa lainkaan ja poistin blogin listalta, kun sitä ei enää päivitetty.

    Toivottavasti Bealla kaikki on hyvin. Moni vain näköjään lopettaa kirjoittamisen selittelemättä sitä millään lailla tai sulkematta blogiaan.

    Lukijoilla näköjään on erialisia mielipiteitä, jos kirjoittaja ei päivitä blogiaan ja kaikenlaiset huhutkin lähtevät kiertelemään...
    Jos bloggaajalle käy jotain, blogin sulkeminen lienee vaikeaa. Minun blogini salasanaa ei kukaan muu tiedä, eivätkä omaiseni varmaan osaisi edes ajatella, että blogi pitäisi sulkea tai osaisi edes laittaa kommenttia selittämään blogin lopahtamista...

    Rakas ystäväni kuoli vuosi sitten, hän antoi salasanansa toiselle ystävälle, joka julkaisi edesmenneen ystävämme veljen kirjoitamat muistosanat blogissa niillekin tiedoksi, jotka eivät ystävän poismenosta tienneet, hän oli päivittänyt sairautensa etenemistä kyllä blogissaan, joten ihan yllätyksenä tieto ei tullut. Samoin ystävän facebook-profiili on edelleen olemassa. Sinnekin päivitettiin tieto ystävän poismenosta.

    VastaaPoista
  4. Kuinka ollakaan; Bea oli pari päivää tuota kyselyä myöhemmin palannut kommentoimaan kohtaloaan, eli elossa oli, mutta blogin pitäminen ei ehkä vain ollut ajankohtaista, aikatauluihin sopivaa tai kiinnostavaa enää. Suurin osa lopettavista bloggaajista taitaa lopettaa ilman sen kummempaa ilmoitusta tai blogin sulkemista.

    VastaaPoista
  5. Näyttää herkulliselta:)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.