Macro details with the new camera










Viime viikolla kerroin kommentoinnissa hankkineeni uuden kameran.

Olen haaveillut jo jonkin aikaa minijärkkäristä. Edellinen kamera, Panasonic Lumix dmc-tz10 on kulkenut mukana pari viime vuotta periaatteessa aina, taskussa tai laukun pohjalla. Normaalijärkkäriä en jaksaisi kuljetella yhtä ahkeraan mukanani, mutta kuitenkin halusin päästä kuvaamisessa eteenpäin. Järkkärillä en ole koskaan kuvannut aiemmin.

Tutkailin ensin netistä vaihtoehtoja ja kävin parina päivänä Siipan kanssa tutustumassa kameroihin. Hänestä oli testaamisessa korvaamaton apu (vaikka valokuvaaminen onkin ollut meidän perheessämme minun juttuni viime vuodet), onhan hän ammatiltaan TV-kuvaaja ja osasi arvioida ammattilaisen näkökulmasta ominaisuuksia ja käytettävyyttä  ja tiesi aika hyvin mitä ja minkälaisia kuvia haluan ottaa.

Hänkin oli sitä mieltä, että minijärkkäri olisi minulle oikea valinta, tärkeintähän on pystyä kuljettamaan kameraa niin, että pääsen helposti kuvaamaan ja saada helposti sellaisia kuvia kuin haluankin, enkä aloittelijan perusjärkkärillä välttämättä saa sitä lisäarvoa, joka perustelisi sen koon ja etenkin painon. Jos kameraa ei jaksa raahata mukana, ei kuvaamaankaan pääse...

Tutkailin ensin monen bloggarin (sponsoroitua) suosikkia Olympuksen Peniä, mutta kun Siippa kokeili Sonyn Nex-3-kameraa, hän totesi, että se voisi täyttää toiveeni; pienikokoinen, helppokäyttöinen (eri kuvausominaisuuksista tulee jopa lyhyt selvitys näytölle), kohtuuhintainen ja mikä tärkeintä; sillä saa sellaisia kuvia kuin haluankin.

Kameran ostettuani näytin sitä myös ammattivalokuvaajaystävälleni, joka myös piti kameraa hyvänä ostoksena.


Hankin kameran lopulta Verkkokauppa.comista, siellä kit 18-55 mm linssillä maksoi 419 €, kun sama kokonaisuus maksoi 699 € Stockmannilla! Ostaessa hankin lisäksi UV-suodattimen linssin suojaksi. Se onkin ollut hyvä ostos, linssiin kun ovat painaneet kuononsa niin koira kuin lammaskin...

Netistä tilasin kamerakotelon, jonka mahtuu sujauttamaan käsilaukkuun, lisäksi tilasilin Hongkongista edullisesti polarisaatiosuodattimen (n. 5 € kotiin kuljetettuna), telelisäkkeen (n 20 € kotiin kuljetettuna) ja mikro-laajakulmalisäkeyhdistelmän (n. 20 € kotiin kuljetettuna). Etenkin mikrolisäkkeeseen olen hyvin ihastunut, hain sen postista tiistaina ja kuvailin iltayhdeksältä ja aamulla puoli kahdeksalta sillä parvekkeella.

Yllä olevat kuvat on siis kuvattu tuolla 18-55 mm peruslinssillä ja makrolisäkkeellä ei ihan kaikkein parhaassa valaistuksessa. Tältä parvekelaatikkojeni kukat ja yrtit näyttävät lähietäisyydeltä...

Olen parissa viikossa kuvannut tuhat kuvaa, lähinnä ystäviä, luontoa ja eläimiä. Tositoimiin pääsen kameran kanssa Istanbulissa kahden viikon päästä...

I bought last week a Sony Nex-3. I have dreamed of a mirrorless system camera for a while now.

I have carried my previous camera Panasonic Lumix dmc-tz10 in my pocket or bag practically every day and thought a traditional DSLR camera would be too heavy and big. To me the most important things are to be able to carry the camera easily with me and to get the photos I want.

I took Husband, a TV camera man, with me to test the cameras I had set my mind on. He thought Sony Nex-3 would tick all the boxes; easy to use, small, well priced and most importantly of all; it takes the photos I want... Fortunately I compared the prices; I found the best price 419 € in a Finnish store, the same kit cost in another place 699 €...

Besides Husband, also a pro photographer and photoshop teacher friend saw my new camera and thought it was a good buy.
Nex-3 kit includes 18-55 mm lens. I bought an UV filter to protect the lens (a good idea, within a week the filter was covered by "nose art" of dogs and sheep)... and ordered from ebay convertion lenses; a kit of macro and wide angle lenses, a telephoto lens, a polarization filter and of course a camera case to protect my favorite toy!
I received the macro lens on Tuesday, it is my favorite. I took late Tuesday night and early Wednesday mornig photos on my balcony using the 18-55 mm lens with macro.

I ahve taken abt 1000 photos this far with the new camera. The real test will be on our holiday in Istanbul in July.

4 kommenttia :

  1. Oijoi, onnea uudesta kamerasta!

    Minähän ostin sen pikku-Sonyn viime kesänä Berllinistä sun suosituksesta ja olen ollut tyytyväinen, vaikkakaan en pääse lähellekään ottamiesi kuvien tasolle (puhuin siitä juuri yks päivä Ukkoselle). Minulla on vain linssin väliin mennyt jotain ja pitäisi lähettää kamera Hyvinkäälle huoltoon asap.

    Yritän nyt opetella Ukkosen järkkärillä kuvaamaan, ostin siihen 50 mm linssinkin lisäksi. Syksyllä on pakko päästä kurssille.

    Mukavia hetkiä etsimen taa!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut, uusi kamera innostaa yhä enemmän! Kauniita kuvia olet heti alkuun saanut. Tykkäisin itsekin kovasti tuollaisesta kevyestä ja pienestä kamerasta, jolla saa kuitenkin laadukkaita kuvia.

    VastaaPoista
  3. Moikka ja onnittelut uudesta kamerasta. Heti kun näin uudet kuvasi, niin ne ihan häikäisivät!
    Olen saman asian edessä, nimittäin olen napsinut kuvani kännykällä ja laatukin on ollut se näköinen. Nyt minulla on poikani kamera lainassa ja kuvien laatu on parempaa. Oma kamerani on 10 vuotta vanha ja iso, joten ei palvele tehtävää.

    VastaaPoista
  4. Olen ihan innoissani kamerasta, kesälomalla tulee varmaan kuvattua entistäkin enenmmän.

    Olemme tänään menossa ulos syömään. Pikku pokkarilla kuvina nappaaminen on ollut huomaamatonta, tässä ääni on kovempi, joka on miinus entiseen verrattuna. Toivottavasti saamme ikkunapöydän, jossa voin vähän huomaamattomammin napsia kuvia.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.