Cute overload; cats and dogs of Istanbul

Istanbul on kissojen kaupunki. Niitä näki joka puolella retkottamassa umpiunessa päivän kuumuudessa. Suurin osa näytti olevan kulkukissoja, mutta niillekin oli usein jätetty vettä ja kissanruokaa juotavaksi ja syötäväksi. Useilla oli myös pannat eli ne olivat selvästi jonkun lemmikkejä.

There are cats everywhere in Istanbul. We saw them in front of restaurants, museum court yards, minding their business on streets... everywhere. Most of them seemed to be stray cats, but we saw water bowls and cat food left for them on street. Many also had collars, so they were someones pets.


...monet näkemistämme koirista olivat kulkukoiria. Sydäntäni kuristi, kun tämä suloinen kulkuri lähestyi meitä häntää heiluttaen ja kontaktia hakien. Kuonossa oli jo harmaata ja alahampaita puuttui. Sen olisin vienyt heti mukanani kotiin....

...many of the dogs we saw were straydogs. My heart ached, when this cute wanderer came towards us tail wagging and looking for contact. Her snout had already grey and some of the lower teeth were missing. I would have loved to take her home with me...


...mutta näimme useita hyvin hoidettuja koiriakin, kuten tämä, jota pestiin kahden setämiehen voimin.

...but we saw also several well kept dogs, like this one having a bath.

4 kommenttia :

 1. Voi hyvänen aika mitä ihania! Upeita kuvia ja niin suloisia kuvattavia.

  Aivan mainio on tuo setämiehet koirapyykillä. Kiva sitäpaitsi kuulla, että muutkin puhuvat setämiehistä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä näitä koiran pesijöitä voi kuvata oikein muulla sanalla...

   Kuumuuden uuvuttamia kissoja lojui välillä joka kulman takana. Siippa om jo tottunut, että matoilla myös kissat ja koirat kuvataan. Hän otti niistä itsekin kuvia.

   Poista
 2. Ihania kuvia! :) Mä antelen reissuilla koirille ja kissoille aina ruokaa. En voi sille mitään, mutta en voi kävellä janoisten ja nälkäisten eläinten ohi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla oli asiat hyvin, lähistöltä löytyi aina vettä ja kissanruokaa vapaana kulkevillekin, myös turistit ruokkivat kissoja avokätisesti lautasiltaan (me mukaanlukien).

   Tuolle jo vanhemmalle kulukukoiralle olisin halunnut antsaa jotain, mutta olin juonut vesipulloni tyhjäksi, eikä tietenkään juuri siellä ollut lähimaillakaan mitään kauppaa (vaikka muuten pikkukauppoja oli joka puolella), josta olisin voinut ostaa koiralle syötävää tai juotavaa.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.