Living in a condo and loving it!



Olen asunut omakotitaloissa, rivitalossa, paritalossa ja useissa kerrostaloissa, tässä viimeisimmässä seitsemän vuotta. Tämä 50-luvun alun talo ja asumismuoto on näistä ollut minulle/meille paras.
Ihailen omakotitaloissa asuvien ystävien puutarhoja, marjapensaista, hedelmäpuita, uima-altaita ja taloja, mutta kauhistelen myös ainaista työmäärää ja rahan menoa lämmitykseen, vakuutuksiin, jatkuviin korjauksiin... Yksi rintamamiestaloaan ja asuinympäristöään rakastava ystävä totesikin neuvonsa olevan yksinkertainen kaikille söpöstä rintatamiestalosta haaveileville "Älä!!!!"...

I have lived in all kind of houses and arrangements, in the current home we have lived seven years. The house is from early 50's, to me it's the best house and form of living this far.

I admire houses of friends, their gardens, berry bushes, fruit trees, pools... but  I don't envy the never ending maintenance and cost; heating, insurances, renovations... One friend living in cute old house many envy has one advice for people who would love to buy a similar house "Don't!"




Kerrostaloelämä on aika huoletonta, ainakin isossa, hyvin hoidetussa taloyhtiössä.
Kerrostalon avarien pihojen kukkaistutukset ovat kukoistuksessaan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.


Living in a condo is pretty stress free, at least if houses, yards and finances are managed well.
There are plenty of flowers on our big yards from early spring till late fall.



Talon pihapiiristä ja metrin säteeltä poimin kesälllä raparperit, metsämansikat, mustikat, vadelmat, kirsikat ja omenat. Livahdan vain aidan raosta marjamaille...
In the woods next to my house I pick wild strawberries, blueberries, raspberries, cherries and apples. I just follow the path trought bushes and there they are...




Palvelut, uimaranta, lenkkipolut ovat aivan lähellä. Keskustaankin on lyhyt matka.

Services, beach and trails by the shore are close by. City center is only few kilometers away.


 

Pienellä parvekkeellamme mahtuu syömään ulkona ja siellä voin kasvatella yrttejä omiin tarpeisiin.
Parasta kaikesta; lumia ei tarvitse luoda tai ruohoa ajaa. Talkoisiin osallistun kahdesti vuodessa, muuten ihana talonmiespariskunta pitää pihapiiristä huolen. Piha on talvella aina aurattu ja hiekoitettu ennen töihin lähtöä ja kaikki on muutenkin tip top kunnossa. Taloyhtiöstä löytyy kuntosali, pesutupa ja kuivaushuoneet, autopesutalli, kierrätysroskikset kaikelle mahdolliselle.... voinko enempää pyytää? (No, sen isomman kylpyhuoneen ja pukeutumishuoneen, mutta kaikkeahan ei voi saada...)

There is just enough room in our small balcony or al fresco dining and I can grow herbs to season my cooking.

Best of all; I don't have to clear snow or mow the lawn. We have a few hour work party twice a yea, otherwise a wonderful janitor couple  keeps good care of the houses and yards. After snow storms in the winter yard is always cleared of snow and sanded before I get out. there is a mini gym, laundry rooms, garage for car wash, recycling bins for paper, cardboard, glass, metals etc. Can I ask for more?! (Well, a dressing room and bigger bathroom, but one can't get it all...)

Samalla rahalla olisi voinut tietysti saada kolmion sijaan kokonaisen talon Helsingin ulkopuolelta, mutta nautin lyhyistä etäisyyksistä, palveluista ja samalla luonnon rauhasta. Kerrostaloelämä on juuri meille sopivaa, enkä haikaile omakotitaloon.

Löytyykö muita onnellisia kerrostaloasujia?

The same amount of money could have bought us a whole house outside of Helsinki, but I enjoy short distances, services but also the nature in my neighborhood. Living in a condo suits me perfectly, I don't even dream of living in a detached house.

6 kommenttia :

  1. Oi, talkkaripariskunta. Se on luksusta!

    Minullahan oli kuume muuttaa pois kerrostalosta, mutta onneksi kukaan ei tehnyt tarjousta asunnostamme ja Ukkonen oli supertyytyväinen. Sen verran keskustassa kuitenkin asumme, ettei meillä ihan noita marjoja/raparperejä pihasta saa poimittua.

    "Onneksi" on se mökki tuossa 15 km:n päässä, jossa pääsee halutessaan toteuttamaan itseään. Tälle kesää ei kertaakaan olla vielä sinne asti ehditty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talkkaripariskunta on todella luksusta; mukavia ihmisiä, joilta saa apua tarvitatessa ja piha on aina loistavasti hoidettu.

      Välillä tulee muuttokuume; haluaisi isomman kylpyhuuoneen, pukeutumishuoneen jne., mutta jos tästä muuttamaan lähtee, täytyy neliöitä tulla vähintään 25-30 lisää, että muuttamisessa olisi järkeä. Hinnat ovat kuitenkin kivunneet niin, että niistä uusista neliöistä saisi maksaa itsensä kipeäksi...

      Poista
  2. Kerrostalossa asutaan, ja samoilla kulmilla kuin te. Ihana asuinympäristö on juurikin syynä siihen, että kolmen lapsen kanssa sinnitellään edelleen kerrostalossa, vaikka samalla rahalla voisi asua paljonkin väljemmin jossain kauempana. Muutamaan otteeseen ollaan oltu muuttamassa, mutta kun lopullisen päätöksen aika on tullut, emme olekaan pystyneet lähtemään! Elämän helppous painaa sittenkin vaakakupissa aika paljon.

    Ja ihana, avulias talkkaripariskunta löytyy meiltäkin.

    Ripi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei naapuri! Alue onkin ihana, vaikea olisi parempaa löytää... Kun aika on kortilla, on kiva, kun palvelut ovat lähellä ja välimatkat lyhyet.

      Poista
  3. Kuulostaa tosiaan aika ideaalilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka olen asunut täällä vuosia, tänä kesänä olen jotenkin erityisesti iloinnut ympäristöstäni

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.