All Saints Day at the graveyard




 
 



Pyhäinpäivänä kävimme sytyttämässä kynttilöitä sukulaisten haudoilla. Hietaniemen hautausmaa on kaunis, vanhoista hautakivistä näkyy läheisten kaipuun ja rakkauden lisäksi kaupungin ja kaupunkilaisten historia.
 
Nyt napsin kuvat aika kiireellä, sillä ilta alkoi hämärtyä ja meitä odotettiin päivälliselle, mutta hautausmaalla voisi helposti viettää iltapäivän poismenneitä läheisiä muistellen, kauniita näkymiä kuvaten ja rauhalliseen tunnelmaan uppoutuen.

On All Saints Day we wento to the graveyard to lighten candles on the graves of our relatives. Hietaniemi graveyard almost in Helsinki city center is an old, beautiful place by the sea. In the old head stones one can see besides the love and longing of the loved ones also history of the city and it's citizens.
 
Now I snapped few photos in hurry, it was getting dark and we were going to a dinner at my mother's, but I could easily spend an afternoon in the graveyard, soaking in the peaceful athmosphere, thinking of the loved ones passed away and taking photos.

7 kommenttia :

  1. Itse kuulun niihin harvoihin ihmisiin, jotka eivät käy hautausmaalla juuri koskaan. Varmaan edellisen kerran olen käynyt pari vuotta sitten mummun hautajaisissa. Vainajia kyllä muistan mielessäni, esimerkiksi isäni tulee mieleen aina kalastusreissuilla. Liekö tämä tarttuvaa, sillä lapsetkaan eivät käy isänsä haudalla kuin enintään kerran vuodessa jos silloinkaan.

    Kauniita kuvia olet ottanut ja kulttuurihistoriallisesti hautausmaiden vanhat puolet ovat vertaansa vailla. Uudet hautausmaat ovat aika tylsiä neliönmallisine kivineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä hautausmaa on parin kilometrin päässä ja tapana on ollut käydä Pyhäinpäivänä ja jouluna sytyttämässä kynttilöitä. Rakkaimmat poismenneet tulevat tietysti muulloinkin mieleen.

      Hietaniemen hautausmaa on kaunis vanhoine kivineen ja isoine puineen. Usein teemme vähän kiertolenkkiä kulkiessamme sukulaisen haudalta toiselle ja luemme vanhojen kivien tekstejä. Käyn jouluna toisellakin hautuumaalla, mutta sen modernit kivet eivät viehätä.

      Poista
  2. Upeita kuvia ja sopivat niin hyvin päivän teemaan.
    Oulun päähautausmaa on keskustassa ja sen läpi kulkee päivittäin paljon ihmisiä, kuten minäkin. Talutan siellä pyörääni, mutta suurin osa fillaroi hiekkakäytävillä. Ukkosen mummi rakasti koiria ja eilen otimme koirat kieltotaulua uhaten viemään kynttilää mummin haudalle. Pidimme kyllä huolen, että koirat olivat lyhyessä hihnassa eivätkä tehneet hautausmaalle minkäänlaisia jätöksiä. Tiedän, että mummi olisi tykännyt, että häntä käyvät karvakuonotkin tapaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirien vierailu haudalla olisi varmaan ollut mummin mieleen.

      Rakkaimman ystäväni tuhkat laskettiin kaksi vuotta sitten hänelle rakkaan mökkisaaren multiin. Hänen koiransa haudataan viereen kun niistä aika jättää.

      Poista
  3. Hienoja kuvia! Täytyy itsekin mennä jonain päivänä kuvailemaan tuonne samaan paikkaan.

    VastaaPoista
  4. Todella kauniita kuvia!

    Meiltä jäi tänä vuonna hautausmaalla käynti väliin. Sukulaisten haudat ovat kaukana, mutta aina joskus käymme laskemassa kynttilän sellaiselle muualle haudattujen muistomerkille.

    VastaaPoista
  5. KAUNIITA KUVIA...itse vierailin täällä Puolassa hautausmaalla ja tunne oli haikea ja kaunis...mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.