St Martin's goose


Viime viikolla Lidlissä oli tarjouksessa hanhenrintaa.  Muuten hanhea saa hallista sekä varmaan Stockmannilta ja ehkä nykyisin jopa suurimmista marketeista. Täytyykin seuraavalla kerralla jossain isommassa marketissa kurkistaa pakastealtaaseen.

Ostin pari niitä sekä kokonaisen ankan, joka myös oli tarjouksessa. Vein toisen hanhenrinnoista ja ankan minun ja työnantajani yhteiseen "lihajemmaan" eli työpaikan kellarin pakastimeen, johon säilömme ruokia, jotka eivät mahdu kotipakkaseen... Nyt ohjelmassa onkin syödä kotipakkasta vähän tyhjemmäksi.

Toisen hanhenrinnoista annoin sulaa jääkaapissa hitaasti ennen valmistusta.

Martin hanhi 
 
1 kpl hanhenrintaa
 
Leikkaa terävällä veitsellä ohuen ohuita viiltoja hanhenrinnan rasvanahkaan. Aseta rinnat nahkapuoli alaspäin kylmälle suolatulle valurautapannulle Laita levy kuumenemaan 4-5:lle ja paahda rintoja n. 10-12 minuuttia. Kaada paahtamisen välillä sulaa rasvaa pois pannulta. Käännä rinnat kun nahka on kauniin kullan ruskea ja rapea. Paahda lihapuolta vain hetki. Mausta lihat molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Jatka kypsennystä uunissa 12-15 minuuttia 200 asteessa. Kääri lihat folioon paiston jälkeen ja anna vetäytyä pari minuuttia ennen tarjoilua.

Hanhen kanssa tarjosin uunissa paistettuja, pippurilla,valkosipulilla ja suolalla maustettuja perunalohkoja, joihin hanhen rasva antoi vielä makua. Punasipuleihin lorautin basamicoa ja laitoin nokareet tuoreella timjamilla maustettua voita sisään. Perunat ja sipulit olivat 200 C uunissa n. 40min, nostin loppuvaiheessa hanhenrinnan perunoiden päälle kypsymään.

Kastikkeen tein samalla pannulla, jolla olin paistanut hanhea. Kaadoin ylimääräisen rasvan pois, lisäsin ripauksen jauhoja ruskistumaan, lorauksen punaviiniä ja balsamicoa, haihdutin nesteet ja lisäsin vettä sekä nokareen tuorejuustoa, vatkasin tasaiseksi vispilällä  ja maustoin lopuksi suolalla & pippurilla.



Last week I found goose breast on sale. I bought  two of them, and a whole duck. I placed another goose breasts and duck in a freezer I share with my employer at our workplace basement,

I gave the second goose breast slowly thaw in the refrigerator before cooking.



St Martin's goose

goose breast

Cut with a sharp knife cuts on the fat layers of the skin. Place the breasts, skin side down on the cold salted cast iron skillet. Heat to mid heat and roast for 10-12 minutes. Pour the melted fat out of the roasting pan . Turn the breasts when the skin is golden brown and crisp. Roast the meat side for only a moment. Season the meat on both sides with salt and pepper. Continue cooking in the oven for 12-15 minutes at 200 degrees. Wrap the meat in foil after baking and let it sit for a few minutes before serving.

I served the goose with oven baked, pepper, garlic and salt seasoned potato cubes, the goose fat gave them extra flavor. I sprinkled red onions with balsamic vinegar and seasoned with fresh thyme  butter. Potatoes and onions were 200 C oven for about 40min, I lifted the goose breast on  top of the potatoes for the last 15 minutes.

 I prepared the sauce in the same pan where I roasted the goose breast. I poured the excess fat off,  added a touch of flour and browned itabt. ½ dl red wine and few table spoons balsamic vinegar, evaporated liquid and added some water wiht a dollop of cream cheese, whisked and added salt & pepper.

1 kommentti :

  1. SEKOAN NÄIDEN SINUN IHANIEN RESEPTIESI KANSSA...VOIN IHAN TUNTEA IHANAN TUOKSUN NENÄSSÄNI...AAAHHH.
    XX

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.