Advent calendar December 18th; Lumo's Candy factory/fruit and nut chocolates & raspberry chocolates
Joulun alla käynnistän aina Lumon suklaatehtaan. Aivan pikkutytöstä asti olen tehnyt lahjaksi suklaamakeisia, ystävät odottavat ja suorastaan vaativat niitä!

Viime päiväinä olen useana iltana tehnyt yömyöhään suklaamakeisia. Valmistus on helppoa, mutta kyllä se kuitenkin aina aikansa vie.
 
Yläkuvien hedelmä-pähkinäsuklaa on ollut valikoimassa mukana vuosikausia. Kuivatut viikunat sekä aprikoosit, ja kevyesti paahdetut pähkinät pilkotaan ja sekoitetaan rusinoiden kanssa vesihauteessa tai mikrossa sulatettuun maitosuklaaseen, tumma suklaakin sopii tähän hyvin. Suhteet vaihtelevat, mutta suklaata tulee olla sen verran, että makeiset pysyvät kasassa. Pikkulusikalla nostetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille massaa pieniksi keoiksi ja nostetaan jääkaappiin tai ulos jähmettymään.
 
Ostin Köpenhaminasta kuivatuista vadelmista tehtyä jauhoa, jota käytin suklaamakeisiin; sulatin mikrossa eri astioissa valkosuklaata ja tummaa suklaata. Kaadoin leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan ensin tummaa suklaata ja sen päälle valkosuklaata Päälle ripottelin vadelmajauhoa ja sekoittelin voiveitsen kärjellä kerroksia sekaisin. Kun suklaa oli jähmettynyt ulkona, mursin sen palasiksi.

Huomenna neuvon muutaman muun suklaan teossa.

Muistattehan Joulupuu-keräyksen? Helsingin Forumissa kerätään lahjoja lapsille jotka muuten jäisivät ilman joulupukin tuomisia vielä tänään ja huomenna 19.12. Etenkin vielä kaivataan teini-ikäisien lahjoja. Veimme sunnuntaina keräykseen pari eri-ikäisten lahjaa. Ilahduin kovasti, kun Siippa ehdotti, että hankkimieni tyttöjen lahjojen lisäksi hän voisi hankkia lahjan pojalle. Kävimme vielä  sunnuntaina hankkimassa lätkämailan, kiekon ja erkkaa, joka toivottavasti ilahduttaa jotain teinipoikaa tänä jouluna.

Ovatko jouluillallisen ideat vielä kateissa? Perinteisten suomalaisten herkkujen sijaan vinkkejä löytyy Zest-nettijulkaisun joulunumerosta.
 


I have made home made chocolates for Christmas since I was a little girl. My friends wait and even demand for them.

Fruit and nuts chocolate is easy to prepare. Chopped dried apricots and figs are mixed with lightly toasted chopped nuts and raisins. Milk (or dark) chocolate is melt in the microwave oven and mixed with fruit and nut mixture. Use enough chocolate to keep the ingredients together. Chocolate mixture is lifted in small heaps on baking paper. Chocolates set in the cold; either in fridge or outdoors.

 I bought raspberry powder in Copenhagen and used it for Christmas chocolates. First I microwaved dark and white cholates in separate bowls and layered the melt chocolate in baking paper lined rectangular pan, rasberry powder was sprinkled on top. I mixed the layers

Tomorrow I will give instructions for few other chocolates.
 
Are you still thinking what to serve on Christmas Eve? Online publication Zest's holidays issue gives some ideas.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.