Restaurant Suola's meatball menu tasting

 
 






Joulupostausten lisäksi kirjoittelen muutaman kerran joulua ennen myös muista aiheista.
 
 Sain kutsun tutustua Ravintola Suolan uuteen liha- ja kasvispullapainotteiseen ruokalistaan eilen illalla.
 
Ravintoloitsija Tio Tikka kertoi listan sliderien ja herojen idean olevan peräisin New Yorkista. Ne ovat kasvis- tai lihapullista, focaccia-leivästä ja lisäkkeistä rakennettuja leipäsiä. Suolan väki halusi tarjota mutkatonta syötävää niin suurempaan nälkään kuin seurustelun lomaan. Listan ruokia onkin saatavana lounasajasta aina pikkutunneille.
 
Maistelimme listan kaikkia slidereita ja U.S.A.-herosta pienennetyn version. Söimme vielä maisteluannokset lihapullapääruoista. Näistä maistoin Godfatheria; lihapullia, pastaa ja tomaattikastiketta.
 
Suosikkilistani kärkeen nousivat muut kuin pullat, jotka olivat makuuni hieman liian tiiviiksi pyöritelty. Maukkaimmat olivat Tokyo-slider; pala lohifileetä, vesikrassikreemiä, purjoa, sokerihernettä ja soijavinegretteä sekä U.S.A.-hero, revittyä porsaankylkeä, talon coleslawta ja aiolia oli myös maukas, olenhan revityn possun ystävä ja teen sitä välillä itsekin. Yllättäen pidin myös Beets-sliderista, jossa oli punajuurta, sinihomejuustokreemiä, rucolaa ja pinjansiemeniä, vaikka en yleensä välitä punajuuresta. Pöytäseurueen kanssa keskustelimme punajuurista enemmänkin, kun pähkäilin, miksi niitä näkyy ruokalistoilla niin paljon nykyisin. Onko kyse sesonki- ja lähiruokabuumista, kauden ruoka-aineesta, muuten vain trendikkäästä aineksesta vai raaka-aineen edullisesta hinnasta? Hampurilais-tyyppistä ruokaa on muutenkin ilmaantunut monen ravintolan listoille, kertoivat pöytäseurueen ravintoloiden heavy userit. Tässä näkyy ajan henki; rentoa ruokaa, joka valmistuu edullisesti.

Jälkkäriksi maistelimme suklaapallot; Valrhonan paahdettua valkosuklaata muotoiltuna tikkariksi. Cakepopsin muotoisen herkun suklaakuoren alta paljastui yllättäen moussemainen sisus, päällä oli maukasta suolaista keksinmurenaa.
 
Tapasin illan aikana Dinner4You:n Pauliinan ja Mirkan, joiden kanssa juttua riitti. Tytöt ovat tänään lähdössä Istanbuliin, jossa lomailin kesällä. Lähimpänä istui myös Helsingin "virallinen bloggaaja" eli Helsingin turisti-infon blogia kirjoittava Elisabeth, jolle jouduin tunnustamaan, etten edes tiennyt moisesta blogista... Kävin kuitenkin eilen jo kurkkaamassa ja sieltähän löytyi mm. monta ravintolapostausta. Reseptitaivaan Jannen kanssa puhuimme mm. viinien tilaamisesta Keski-Euroopasta ja koko pöytäseurueen kesken bloggaamisesta, blogiportaaleista, yhteistyökuvioista ja tietenkin ruoasta sekä ravintoloista. Paikalla oli ruokatoimittajien lisäksi muitakin bloggaajia, mutta keskustelut pöydässäni olivat niin mielenkiintoisia, etten päässyt irrottautumaan ja esittäytymään muille bloggaajille.

Besides daily Christmas posts, I will post few times about other topics before holidays.
 
I was invited to Restaurant Suola yesterday to taste their new meatball menu. Restauranteur Tio Tikka told us that the idea of slider, hero and meatball menu is inspired by New York's food scene. He wanted to offer his clientele social dining from whole meals to smaller tasting dishes. Menu is available from lunch time to late hours.
 
I preferred other dishes than meatballs. They were a bit too tight to my taste.
My favorites were Tokyo slider; salmon fillet, watercress, leek, snow pea & soy vinegrette and  U.S.A. hero; pulled pork, home made coleslaw and aioli. To my own suprise I also liked the beets slider; beetroot, bluecheese cream, rucola and pine seeds even though I normally am not fond of beetroots. There was a discussion of beetroots, I have seen them on almost in every restaurant menu lately. Is it because of the season, locavore trend or just because beetroort are inexpensive? The restaurant heavy users in my table told also that hamburgers and sandwiches are very trendy now in local restaurants. It's the sign of the time also; easy food to eat, inexpensive to preparere.
 
For dessert we tasted yummy salty chocolate balls; toasted white chocolate from Valrhona made into a proper candy. Instead of normal cake pops there was white chocolae mousse underneath chocolate cover.
 
I was seated in the end of the long table with some interesting people; Dinner4you bloggers Mirka and Pauliina, Helsinki tourist info blogger Elisabeth and Reseptitaivas writer Janne. It was a great place to be seated, we had good discussions of restaurants, food, wine, travel and blogging.

2 kommenttia :

  1. Yritettiin eilen mennä tyttöjen kans maisteleen kun paikka näytti kuvissasi niin mukavalta, no tietysti oli typerä brunssiaika eikä listaruokia saanut tilata. Menettivät sitten ainoat asiakkaansa senkin myötä. Ovella ruotsalaiset turistit katselivat kans hyvin kiinnostuneesti ruokalistaa mutta varmaan heidätkin käännytettiin pois koska listalta ei saa mitään. Kuka haluaa "aamiaista" kahdelta iltapäivällä! Pitää yrittää paremmalla onnella joskus toiste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joustamattomuus on suomalaisen palvelualan helmasynti. Lihapullat, hampurilaiset ja leivät ovat sen verran helppoa valmistettavaa, että niitä pitäisi saada nopeasti pöytään brunssiaikanakin, etenkin jos ravintolassa ei ole muita asiakkaita!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.