Donna Hay's sticky chili chicken

 
 
 
Jokin aika sitten sain toivomuksen esitellä blogissa ruokia lempikeittokirjoistani.

Ostin kirja-alesta Donna Hayn Fast Fresh Simple-keittokirjan, johon olen kovin ihastunut. Nopeita herkullisia ruokia, jotka syntyvät näppärästi työpäivän jälkeenkin.

Sunnuntaina annoin kirjan Siipalle ja pyysin häntä valitsemaan ruoan illalliseksi. Hän valitsi "Sticky chickenin", mutta kysyi huolissaan onko ruoka hankala valmistaa. No, jos kirjan nimi on Fast Fresh Simple, se tuskin sisältää ohjeita hankaliin, pitkään valmistuviin ruokiin...

Annonksesta ei tosin tullut ihan niin raikkaan näköinen kuin kirjan kuvassa, jossa kuva oli stailattu vaaleaksi ja hieman sinertävän sävyiseksi. Todellisuudessa kalakastikkeessa haudutettu kana ja pavut ovat aika ruskehtavia. Hyvän makuinen annoksesta kuitenkin tuli!


Donna Hayn tahmea chilikana

1 pitkä punainen chili, siemenet poistettuna ja hienoksi viipaloituna
1 rkl hienoksi raastettua inkivääriä
1 varsi sitruunaruohoa, valkoinen osa vain, hienoksi viipaloituna
2 rkl kalakastiketta
80 ml valkoviinietikkaa
75g sokeria
2 broilerin rintafileetä, leikattuna ja puolitettuna pituussuunnassa
300 g vihreitä papuja
 
Lisäksi kypsää jasmiiniriisiä, minttua, basilikaa ja korianteria sekä limelohkoja (en löytänyt korianteria, joten korvasin sen Thaibasilikalla)


Keitä chiliä, inkivääriä, sitruunaruohoa, kalakastiketta, etikkaa ja sokeria syvässa paistinpannussa 5 minuuttia tai kunnes seos on vähentynyt/haihtunut ja muuttunut koostumukseltaan hieman paksummaksi.


Lisää kana ja kypsennä 4 minuuttia. Käännä kana, lisää pavut ja jatka paistamista vielä 3-4 minuuttia tai kunnes kana on kypsää.


Tarjoile broilerin ja pavut höyrytetyn riisin, mintun, basilikan, korianterin ja limen kera.


 A while ago a reader asked me to blog about dishes form my favorite cookbooks.
I bought from sale Donna Hay's Fast Fresh Simple cook book and it is already one of my all time favorites! Simple tasty dishes that are fast to make also after a long day at work.

On Sunday I asked Husband to take a look and choose a dish form the book. He chose Sticky chilli chicken, but was worried itf the dsih was complicated to make. Well, if the book is called Fast Fresh Simple, I believe it doesn't contain hard to prepare, complicated recipes...

The photos in the book are cool, light and styled with white and blue props. In reality chicken dand beans cooked in fish sauce turn quite brownish. They taste very good anyway!


Donna Hays’s sticky chili chicken


1 long red chili, deseeded and finely chopped
1 tablespoon finely grated ginger
1 stalk lemongrass, white part only, finely sliced
2 tablespoons fish sauce
1/3 cup (80mls) white wine vinegar
1/3 cup (75g) caster sugar
2 chicken breast fillets, trimmed and halved lengthways
300g snake or green beans


Steamed rice, mint, basil and coriander leaves and lime to serve (I could not get coriander, so I substituted it with Thai basil)
 

Place chili, ginger, lemongrass, fish sauce, vinegar and sugar in a deep frying pan over  high heat and cook for 5 minutes or until the mixture is reduced and thickened slightly.


Add the chicken and cook for 4 minutes. Turn the chicken, add the beans and continue to cook for a further 3-4 minutes. or until the chicken is cooked through.


Serve the chicken and beans with steamed rice, mint, basil and coriander leaves and lime wedges.

 

6 kommenttia :

  1. Kivannäköinen annos siitä tuli, ja tosiaan helppo ja nopea. Tuota voisi kokeilla, aina tarvitaan uusia kanaohjeita.

    Minulla on yksi Donna Hay, josta en ole kokannut mitään, ihaillut vain kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella innostunut tästä kirjasta, joskus huomaan ostettuani keittokirjan, että olen enemmän ihastunut kuviin kuin resepteihin, mutta tässä on lukemattomia herkullisia ja helppoja reseptejä.

      Edesmenneellä ystävälläni oli toinen Donna Hayn keittokirja, josta kokkailimme yhdessä monta kertaa. Pitäisi hankkia se, voisin kokkailla hänen muistokseen.

      Poista
  2. Hauskalta kuulostaa tämä ohjeesi. Eikä tuossa näössäkään mitään vikaa ole. Tyhmä kysyy, millaista kalakastiketta käytät? Onko se säilyketölkistä, kuutiosta vai mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aasialaista kalakastiketta myydään pullossa. Ennen löytyi vain Aasia-kaupoista, nykyisin mm. Pirkalla on kalakastiketta. Ei siis ole sama kuin kalaliemi.

      Poista
  3. No niin, tästä tuli nyt 9 euron visiitti blogissasi :) Odotan innolla kirjaa saapuvaksi! terv. ingrid

    VastaaPoista
  4. Kirja on todella hyvä. Harvoin olen innostunut keittokirjasta näin... Useampi resepti on päässyt jo kokeiluun.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.