Almost like Donna Hay's; pasta with goat’s curd, caramelised red onion and fig

 
 

Muistatteko punasipulihillokkeen, jota tein shampanjaa ja hodareita-iltaa varten? Sitä jäi ylikin, eikä minulla ollut mitään suunnitelmia mihin käyttäisin loput. Hilloke kyllä säilyykin viileässä, mutta käytin sen nopeammin loppuun kuin uskoinkaan. Parin päivän päästä selailin Donna Hayn Fast, Fresh, Easy-kirjaa ja silmiini osui pasta lampaanmaitorahkasta, punasipulihillokkeesta ja viikunoista.

Tein oman versioni, ilman viikunoita;

Punasipulihilloke

3 punasipulia 

3 rkl oliiviöljyä

1/2 dl fariinisokeria 

3/4 dl punaviinietikkaa 

1/3 rkl tuoretta timjamia (hienonnettuna) 

1/2 kpl tuoretta chiliä (hienonnettuna) 

1/2 tl mustapippuria

 

Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää joukkoon loput ainekset ja anna hautua noin puoli tuntia eli kunnes seos on muuttunut hillokemaiseksi. 



Tagliatellen korvasin keitetyillä lasagnelevyillä. Vuohenmaitorahkan sijan käytin tavallista vuohenjuustoa, jonka annoin pehmetä huoneenlämmössä, notkistin sitä vielä lisää kermatilkalla. Punasipulihilloketta jatkoin vielä kuumalla lihaliemellä, koska Donnan sipulihillokeessakin oli lihalientä.

Pasta koottiin siis lasagnelevyistä, punasipulihillokkeesta, vuohenjuustosta, lorauksesta oliiviöljystä ja ripauksesta mustapippuria.


Ruokablogeissa on kiertänyt hävikistä herkuksi-haaste ruoantähteiden käytöstä, meillä on kyllä muutenkin tapana käyttää ruoantähteet ja ostaa aineksia niin, ettei tähteitä pahemmin jäisi. Tässä tuli vähän yllättävästikin käytettyä loput sipulihillokkeet, en itse olisi niitä älynnytkään yhdistää pastaan ilman Donnan vinkkiä.


Rememeber the red onion jam I made for the hot dogs and champagne party? I had no plans for what would I use the left over. The following Sunday I browsed through Donna Hay's Fast, Fresh, Easybook and I took a note of pasta with goat's curd, red onion and figs.

I made my own version;

I replaced tagliatelle baked lasagna noodlesGoat's curd I substituted with regular goat cheese, which I let to soften at room temperature and softened it more with few drops of cream. I continued  onion jam with hot broth, because Donna's jam had also broth in it.

The dish consisted of lasagna noodles, red onion jam, goat cheese, a table spoon of olive oil and black pepper.

There has been some kind of left over recipe campaign in Finnish food blogs against food waste. We usually try to buy ingredients so that we would't have left overs or need to waste anything, but if there are any left overs, I usually find a way to use them. I would not have thought of using onion jam with pasta, but it tasted very good.

2 kommenttia :

  1. Vaikuttaa todelliselta herkkuruualta pienellä vaivalla, ihanaa!
    xx

    VastaaPoista
  2. Nam, pasta näyttää todella hyvältä! Punasipulihilloketta mun on pitänyt tehdä jo iät ja ajat.. Täytyy ottaa nyt heti to do -listalle.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.