Champagne and hot dogs


Jokin aika sitten ystävämme, joka on ravintola-alan ammattilainen, totesi ruokapöytäkeskustelussa (joka usein koskee ruokaa, mikä onkaan mukavampaa ruokaillessa kuin puhua ruoasta, tulevista ja menneistä aterioista...), kuinka hot dogit ja shampanja ovat nyt trendikkäitä yhdessä.
 
Painoin tämän heti mieleeni. Mikä loistava illallisidea, tylsät kaupan nakit korvattaisiin tietysti itsetehdyillä makkaroilla, me kun olemme hurahtaneet makkaran tekoon ja shampanjakin on mielijuomiamme! Tutkailin asiaa vielä netistä tarkemmin; Lontoosta löytyy asialle omistautunut ravintola, Bubbledogs.

Päätimmekin kutsua ystävämme hodari+shampanjaillalliselle. Hekin pääsivät myös itse tekemään makkaraa, kuten aiemmat vieraammekin. Lihat oli paloiteltu ja maustettu edellisenä iltana, joten lihan jauhamiseen sekä makkaroiden pursottamiseen meni parisenkymmentä minuuttia.


Makkaran valmistuksen lomassa nautittiin inkivääricocktailit.
 
4 cl vodkaa
2 cl limemehua
1 cl inkiväärisiirappia
Ginger alea
 
Täytä korkea cocktaillasi jäillä, lisää vodka, limemehu ja siirappi. Täytä lasi ginger alella, korista limeviipaleella ja mintunlehdillä.

Ensi viikolla neuvon miten tehdään inkiväärisiirappia.

 Alkuruokana tarjosimme Pariisista tuomaani ankanmaksaa ja päärynää (siemenkodan leikkasin pois häämatkalta San Franciscon Chinatownista ostetulla pupu-vihannesleikurilla), karamellisoitua inkivääriä sekä hunajaa. Makkaran kanssa tarjottiin perunasalaattia, tomaattichutneyta, aiolia sekä punasipulihilloketta. Jälkiruoaksi nautittiin "mukakevyttä" sitrusmoussea. Ohjeet tulossa blogin myöhemmin.

 
Vähän kiire oli tulla, sillä tulin töistä kotiin vain puolisen tuntia ennen vieraita. Pöytä oli katettu edellisenä iltana ja ruokaakin olin valmistellut paljon jo etukäteen. Siippa leipoi sämpylät ja teki aiolin iltapäivän aikana, perunatkin kiehuivat kotiin saapuessani, joten ehdin tehdä perunasalaatin valmiiksi juuri ennen vieraiden saapumista. 

 Viime aikoina olen tehnyt Wordilla menu-+paikkakortit päivällisvieraille. Sopivia fontteja ja kuvakkeita voi tallettaa omalle koneelleen mm. DaFontista.

Osallistuvatko vieraanne ruoanlaittoon vai pääsevätkö he aina valmiiseen pöytään?



Some time ago our friend told while we were having a dinner that champagne and hotdogs are the trendy gourmet combo at the moment.

What a great dinner theme idea for a spring dinner party; we are into sausage making wout out new Kitchen Aid tools and love champagne! Why to use dull store bought hot dog sausages when you can make your own? I investigated a bit online. There is even a champagne & hod dog theme restaurant in London called Bubbledogs.

We invited our friends for a dinner on Friday night. They also got to try sausage making like our previous guests.

Whiel preparing the sausages, we enjoyed ginger cocktails.

2 oz Vodka
1 oz Lime Juice
½ oz ginger syrup
  Top with ginger ale

Pack a 12 oz collins glass full with ice, add vodka, lime juice and syrup. Fill the glass with ginger ale and garnish with a lime wedge and mint sprig.

I will advice in coming days how to make ginger syrup.

Appetizer was duck liver from Paris with candied ginger, pear and honey. With sausages we had potato salad, aioli, tomato chutney and red onion jam. For desser I made lime mousse. Recipies will follow later on.

I usually make menu/place cards with Word. Fonts and dingbats can be downloaded for example from DaFont.com.

Do your guests ever participate on cooking?


 
 
 
 









 
  
 

8 kommenttia :

  1. Wau minkä illan järjestitte vieraillenne! Makkaratalkoot ja shampanjaa - mi piace :) Suloinen pupuvihannesleikkuri ja siipassa selkeästi leipuriainesta.

    Harvemmin sitä tulee osallistettua omia vieraitaan ruuanlaittamiseen mutta täytyy panna asia muistiin ja ehdottomasti kokeilla jatkossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdistelmä toimi hyvin. Jollei halua tehdä makkaroita, hyviä saa halleista ja Stockalta.

      Poista
  2. Oi wau! Piti oikein hieraista silmiä, että Vappukos nyt on? Serpentiinit kaulaan vaan ja korkkarit jalkaan!

    Ihanaa sunnuntaita! Joko teillä pyryttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menu sopii tietysti loistavasti Vappuun.
      Vielä aurinko paistaa, vaikka pilviäkin on taivaalla. Auringon nousu oli punainen, joten kyllä täälläkin jotain taivaalta tullee päivän aikana.

      Poista
  3. Taas mielettömän hyvä idea, kiitos Lumo!

    VastaaPoista
  4. Me ollaan oltu nyt talven aikana kaksi kertaa hodari-shamppanja-dinnerillä ja on kyllä ollut tosi toimiva combo. Vaikka ekan kerran asiasta kuullessani hiukan epäilinkin trendiä:)

    Meillä vieraat joutuvat usein kauhan varteen, varsinkin jos mies ei ehdi tehdä kaikkea. Mä sitten hengailen emännän elkein ympärillä:)

    Inkiväärisinappi kuulostaa hyvältä, jään kuulolle.

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva idea! Helmikuussa Lontoossa olimme menossa Bubbeldogiin, mutta kaikkialle ei vain ehdi :/ Meillä on avoin kutsu tädille makkarantekotalkoisiin, pitääpä kokeilla jos kesällä ehtisi lunastamaan kutsun...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehtisipä kaikkiin ravintoloihin,joista haaveilee...

      Makkaranteko on hauskaa puuhaa ja yllättävän joutuisaakin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.