Restaurant review; Salutorget afternoon tea, Helsinki

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 Hyvää äitienpäivää!

Olen käynyt äitini kanssa muutaman kerran iltapäiväteellä, ensin Lontoon Ritzissä legendaarisella kello viiden teellä, istuimme kauniissa salissa ja tarjoilijat toivat upeat, notkuvat kerrosvadit eteemme. Pari vuotta sitten kävimme myös Kämpin kello viiden teellä.

Muutama päivä sitten vein äitini Salutorgetin iltapäiväteelle juhlistamaan hänen äskettäistä syntymäpäiväänsä ja viettämään äitienpäivää etuajassa. Ravintolan oli puoli viiden aikaan miltei tyhjä, mutta muita teetarjoilusta nauttineita ja illastajia alkoi saapua pian jälkeemme.
 
Entiseen kaupungin rahatoimiston rakennetussa ravintolassa olen ollut useaan otteeseen kahvilla ja cocktaileilla, mutta nyt istuin ensi kerran ravintolasalin puolella.
 
Iltapäiväteen (21,80 €) listalla oli
 
Toast Skagen
 
Kurkku-tuorejuustoleipä
 
Häränrinta- ja piparjuurimajoneesileipä
 
Metsäsienikrustadi
 
Salutorgetin skonssit & kotitekoista mansikkahilloa, appelsiinikurpitsamarmeladia ja vaniljakermaa

Sitruunakakkua
 
Karpalofinancier
 
Macaronseja, brownieta, suklaakonvehteja ja suklaakeksejä




Useasta eri teelaadusta valitsin Valkoinen Dynastia-teen "Silkkisiä valkoisen teen lehtiä ja hopeisia nuppuja. Juoma vaalea, hennon makeahko ja yrttimäinen". Juon teetä harvoin, joten en ole oikea henkilö arvoimaan teelaatuja. Joka tapauksessa maukas tee, tilasin toisenkin kannullisen!
 
 
 
Äidin valinta oli Darjeeling T.G.F.O.P.
"Himalajan vuoristoalueen isolehtinen, samppanjamaisen raikas tee.
Juomana kuultavan vaaleaa, kirpeän aromikasta."
 
Meillä oli parikin tarjoilijaa tarjoilemassa. Ensimmäinen tarjoilija oli vähän turhankin kiireisen oloinen ja näytti pettymyksensä selvästi kun emme tilanneet hänen esittämäänsä shampanjaa teen kanssa. Toinen tarjoilija oli miellyttävä, hän esitteli meille ajan kanssa joka lajin kerrostarjottimella ja otti meistä pyynnöstämme kuvia.

Kaikki oli hyvää, mutta jonkinlainen "vau"-efekti jäi puuttumaan. Mielessä taitaa ollla vieläkin se Ritzin upea tarjoilu. Hinta on kuitenkin kilpailukykyinen keskusta-alueen kahviloiden leivoskahveille, jotka helposti maksavat 15 €/hlö, hieman korkeampaan hintaan iltapäiväteen äärellä voi nautiskella pidempäänkin ja santsata teetä.
 

Happy mother's day!
 
I ahve been few times to traditional afternoon teas with my mother. The first tea we had together was the legendary Ritz afternoon tea in London. We enjoyed scrumptuous tea in a lovely tea room, waiters were in tail coats and service was impeccable. Few years ago we had tea at Kämp.

Last week I took my mother to restaurant Salutorget's  afternoon tea to celebrate her recent birthday¨and upcoming Mother's day in advance.

Salutorget restaurant is built in the old city of Helsinki monetary office. I have been several times to coffee and cocktails at Salutorget, but this was the first time I sat in the main dining room.

For 21.80 € we had a choise of teas (Chnese White Dynasty for me and Darjeeling T.G.F.O.P. for mother) and tiered plate with quite traditinal high tea serving
 
Toast Skagen
Cucumber sandwich with cream cheese
Brisket of beef and horseradish mayonnaise
Forest mushroom croustade
 

Scones & home made strawberry jam, orange & pumpkin marmalade and
vanilla cream
Lemon cake
Cranberry financier
 
Macarons
Brownies
Chocolate cookies
Filled chocolate

We had fer waiters serving us. the forst one rushed us abit nad was clearly disappointed when we didin't order champagne. The second waiter was very pleasant.

Everythign was godo, but I felt the the "wow" effect was lacking. I am probably comparing to Ritz... Price was quite competitive to coffee and cake prices in central Helsinki cafes, they are easily 15 € pp, for a bit higher price one can enjoy leisurely afternoon tea and order a second pot of tea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 







 

7 kommenttia :

  1. Kurja juttu, että teille sattui noin "kiireinen" tarjoilija ensin. Kun itse kävin alkuvuodesta molemmat tarjoilijamme olivat ihan superystävällisiä :) Itse koin wau-efektin mutta voi toki johtua myös siitä etten ole käynyt Ritzissä.

    VastaaPoista
  2. Tykkäsin kovasti kun kävin alkukeväästä ystävättäreni kanssa. Minusta tuntuu , että tunnnelman teki se kun emme olleet salin puolella vaan sohvan syleilyssä "teebaarin" puolella. Se pikkusohvapöytä ja kattaukset sille oli minusta juuri se "vau". Suosittelen:)

    VastaaPoista
  3. Kahvilassa ja terassilla olen istunut useamman kerrna kahvilla. Tällä kertaa olisin mieluiten halunnut istua baarin puolella valiosammassa paikassa ja katsella ulos ikkunasta, mutta kaikki pöydät olivat varattuja.

    VastaaPoista
  4. Meillä harrastetaan high tea -hetkiä kotosallakin. Mies on niihin kotonaan oppinut ja aina välillä keittelemme kunnon teet.

    Kurjinta on, kun sattuu kohdalle kovin vankasti jotain mieltä oleva tarjoilija. Minua on katsottu kovin nuhtelevasti muinaisessa Havis Amandassa, kun en alkuruokaa tilannut. Tosin ei sieltä sitten löytynyt Bollingeriakaan ja kai mun olisi pitänyt katsella nenän vartta pitkin :)

    Nyt tuli taas Helsingin matkalistaan uusi kohde. Siellä on jo pari muutakin Sinun suosittelemaasi. Jos nyt enää täältä Helsinkiin pääsen kun matkaliput maksavat mansikoita, maltaita ja ihan kaikkea mahdollista.

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja näytti olevan tarjolla :).

    VastaaPoista
  6. Saankos kysästä, kumpi oli parempi valinta, Kämp vai Salutorget? Meinattiin äippä viedä syntymäpäivän kunniaksi iltapäiväteelle jompaan kumpaan. Kämp kalliimpi, mutta onko parempi? Mitä eroja niissä on? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kämp jäi mieleen parempana tarjoiluiltaan ja palvelultaan, tosin siitä on jo kolmisen vuotta. Kämpin teestä voit lukea täältä http://lumolifestyle.blogspot.fi/2010/04/kamp-high-tea.html

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.