Mango mozzarella salad with wood sorrel pesto

 
 
 
Toissa viikonloppuna maalla metsänpohja oli ketunleipien peitossa. Sain päähäni tehdä basilikan puutteessa pestoa ketunleivästä eli käenkaalista. Sen suolainen ja hapan maku sopikin hyvin pestoon.

Pesto syötiin mango-mozzarellasalaatin mausteena.

Ketunleipäpesto

pari reilua kourallista ketunleipiä
1/2 dl oliiviöljyä
pieni kourallinen kurpitsansiemeniä
1/2 dl parmesaania
2 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Lisää öljyä, jos haluat pestosta juoksevampaa.

Huom! Ketunleivässä on oksaalihappoa kuten mm. pinaatissa, raparperissa ja suolaheinässäkin, joten sen runsasta ja jatkuvaa käyttöä ei suositella.


There were lots if wood sorrels in nearby woods at my inlaws end of May. I had an idea to make sorrel pesto as I didn't have any basil.

Pesto was eaten with mango mozzarella salad.

Wood sorrel pesto

2 good handfuls of wood sorrels
1/2 dl olive oil
1/2 dl shredded parmigiano reggiano
small handful of pumpkin seeds
2 garlic cloves
salt
pepper

Mix all in a mixer. If needed add olive oil for more running texture.

Sorrels contain oxalic acids, so it's not advices to eat sorrels in regularly or big amounts.

4 kommenttia :

  1. vähänkö hyvän näköistä. Tota pitää tehdä töihin evääksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangon sijaan tähän voi käyttää vaikka aprikooseja. http://lumolifestyle.blogspot.fi/2012/06/apricot-mozzarella-salad.html

      Poista
  2. Ihanaa, että joku toinenkin ymmärtää ketunleipien päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin eilen yhdessä tilaisuudessa, jossa villiyrittiguru Sami Tallberg oli tehnyt mm. ihanaa villiyrttisalaattia. Kävi ilmi, että hän oli poiminut kaikki ihan meidän kotikulmilta. Huomenna suuntaan siis metsään ja meren rantaan hankkimaan salaattiaineksia.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.