A summer trip to Fiskars and Billnäs

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Torstaina oli vuorossa vuosittainen retki Fiskarsiin ja Billnäsiin.  Aloin jo vuosia sitten käydä markkinoilla ja picnicillä jo edesmenneen ystäväni kanssa ja nyt jatkamme perinnettä yhteisen ystävämme kanssa. Tällä kertaa myös puolisot pääsivät mukaan.

Tänä vuonna emme käyneet varsinaisilla antiikkimarkkinoilla, mutta kiertelimme alueen ulkopuolelle pystytettyjä myyntipöytiä ja Fiskarsin pikkuliikkeitä. Iskin silmäni vanhaan vaakaan, mutta hinta oli mielestäni lian korkea, joten se jäi ostamatta. Ainoa ostos olikin strutsinsulkapölyhuiska! Ennen Billnäsiin siirtymistä söimme huippuhyvät jäätelöt, harmi, ettei herkullisesta mustaviinimarjajäätelöstä tullut napattua kuvaa.

On Thursday we had our annual trip to Fiskars and Billnäs in Southern Finland. We browsed antiques market and had the best ice cream ever in Fiskars.
 
 
 
 
 










 

Vaikka ruoat ovatkin kylmälaukuissa kylmäkallejaen kanssa, haluamme taata, että ne pysyvät viileinä myös sen ajan kun kiertelemme antiikkimarkkinoita. Piilotammekin kylmälaukut aina viileän varjoisaan puskaan parkkipaikan kupeessa. Pari kertaa olemme jo luulleet laukkujen hävinneen, kun olemme ensin etsiskelleet niitä väärästä paikasta. Ruoka on kuitenkin pysynyt erinomaisen kylmänä.

Meillä on Billnäsissä vakituinen picnic-paikka joen rannalla, vanhan makasiinin kupeessa. Billnäsin antiikkimarkkinat olivat siirtyneet ruukilta taimitarhan ympäristöön, mutta meillä oli jo niin kova nälkä, ettemme enää menneet katsomaan Billnäsin tarjontaa.

Markkinat jatkuvat Fiskarsissa ja Billnäsissä huomiseen, joten jos mietit kesäretkikohdetta, Pohjan kunta on mainio vaihtoehto tänä viikonloppuna.

Olimme ystäväni kanssa koonneet taas "Viisikko lähtee retkelle"-tyyppisen runsaan eväskorin, jonka huipentuma on ystävän "lohimoso" eli loimulohitahna. Olimme aivan täynnä picnicin jälkeen, mutta kun äkkäsimme kesän ensimmäiset kypsät vadelmat, oli niitä toki popsittava.

From Fiskars we continued to Billnäs, we have our "own" picnic place by the river. We had made a "Famous five" type of picnic basket full of home made goodies.

Both Fiskars and Billnäs antique markets continue until tomorrow evening.

4 kommenttia :

  1. Oi jospa oisin voinut olla mukana! Kiitos jälleen tästä postauksesta. Viisikossa muuten oli aina sellaiset eväät, että vesi tuli kielelle.

    Nämä markkinat ovat sellainen unelma... olisi tosi kiva joskus osallistua.

    VastaaPoista
  2. "Viisikko lähtee retkelle" -eväskorinne kuulostaa hyvältä :) ainakin ruokaa on siis mukana riittävästi ja hyvää sellaista! Ihanaisia tunnelmakuvia jälleen kerran.

    VastaaPoista
  3. Ihanan tunnelmallisia kuvia!

    VastaaPoista
  4. OMG this post Is SO Amazing:) beautiful pictures.

    Check out my blog If you want to see a lovely Swedish Country style home:)

    have a wonderful week dear

    LOVE Maria at inredningsvis.se
    (sweden)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.