Browsing countryside flea markets

 
 
 
 
 
 
 
 

Maalla kesätraditioihin kuuluu aina käydä koluamassa paikalliset "sisustusliikkeet". Monet tuntevat ykköstien varressa olevan Kasvihuoneilmiön. Ennen vanhaan, siis yli 10 v. sitten tein sieltä paljon löytöjä, kun liikkeeseen tuli tavaraa mm. antiikkitukkureilta Tanskasta ja Ruotsista. Yksi rakkaimmista löydöistäni, lasinen Alkon vanha kyltti on myös täältä. Nyt tavara tulee lähinnä Kiinasta, eivätkä lehmän nahalla päällystetyt lipastot, armeijan ylijäämä tai intiaanipatsaat ole oikein ominta minua. Tosin Ruotsin armeijan astiapyyhkeeet ovat laadukkaita ja pellava vain paranee käytössä.

Browsing local "interior shops" near my inlawas is one of the summer traditions.
 


Suuntaankin siis sille hyllylle, jossa on vielä niitä liikkeeseen yli 10 v. sitten tulleita tavaroita. Tälläkin kertaa tein hyllystä yhden ostoksen. Taidan varmaan ostaa vuosien saatossa vintagemetalliesinehyllyn tyhjäksi.

My favorite is the vintage metal dishes, they have been n the store for ovetr 10 years. I buy one item every summer from the old stock.
 
 
 
 
 


Huomattavasti halvemmat hinnat ja kiinnostavampaa tavaraaa on Sammatin kirkonkylän lähellä olevalla kirpparilla. Sinne syöksymme kälyn ja anopin kanssa aina heti juhannuksen jälkeen.

There is another place with much better prices and interesting items.
 

Tämän jalallisen vadin ja toisen metalliastian välillä arvoin Kasvihuoneilmiössä jo viime vuonna. Nyt ostin tämänkin. Hinta 15€ oli halvempi kuin Kavihuoneilmiön keskimääräiset hinnat edes uudelle kiinalaiselle tavaralle. Hinnoittelu lienee tehty euroon siirtymisen aikoihin.
I bought this serving plate.
 
 
Pikkuinen palkintopokaali lähti eurolla siltä toiselta kirppikseltä. Maljakko on Conran Shopista ja ravintolan pöytänumero Porte Vanvesin kirpputorilta, molemmat Pariisista.

The little trophy cup I bought for 1 € from the "better flea market". vase is from Conran shop and restauratn table number from Porte de Vanves flea market in Paris.

 

5 kommenttia :

  1. Kasvihuoneilmiö on kyllä aika jännä paikka :) Kivoja kuvia.

    VastaaPoista
  2. Hauska juttu, että satuttiin bloggailemaan samaan aikaan Kasvihuoneilmiöstä ja vielä osa kuvistamme on melkolailla samanlaisia.... ;)
    Sammatin kirppis alkoi kiinnostamaan eli miten sinne osaa mennä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuoneilmiön tienhaarasta Sammattiin päin, kirppari on varastohallissa teollisuusalueella n 1 km ennen Sammatin kirkkoa. Auki yleensä sunnuntaisin.

      Poista
  3. Ihania postauksia taas!
    Kasvihuoneilmiö on kyllä jännä paikka. Minä en harrasta antiikkia, mutta kaikkea sitä vanhaa ja vähemmän vanhaa tavaraa on kyllä hauska katsella.
    Sinulla on niin loistava silmä löytämään kauniita esineitä!

    VastaaPoista
  4. heippa sisko kullat.löysin tämän aivan ihanan blogin vähän aikaa sitten ja olen ihan koukussa.etenkin näihin ihaniin postauksiin.olen entinen helsinkiläinen ja täytyy sanoa,että ystävienlisäksi jäin kaipaamaan runsasta kirppari tarjontaa.,mieheni oli filatelisti,eli keräsi harvinaisia postimerkkejä.minä siinä sivussa,etenkin arabian vanhoja astioita.täällä kiteellä niitä ei pahemmin ole.kirpparit on oikeita aarre aittoja.voi löytää mitä tahansa.jatka ystävä hyvä näitä ihania postauksia ja blogin pitoa.minulla on krooninen sairaus ja blogit tuovat päivääni suurta piristystä.itsekin rakastan muotia ja sisustusta.minun poika sanoi,että äiti.täällä on tähtiä joka paikassa.olen auttamaton ganti fani.odotan innolla uutta tähti torkkupeittoa.se on samaa sävyä,kuin tyynyt.sitten saa talvi tulla ja pakkaset.siihen on ihana käpertyä,kun ulkona tuulee ja pakkanen paukkuu.tee lisää postauksia. hali-terkuin kaikille.t.sirpa

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.