Housing fair notes

 
 
 
 
 Asuntomessuista on ollut monessakin sisustusblogissa laajojakin katsauksia. Messujen anti jäi melko laimeaksi. Mitään uutta, yllättävää ja rohkeaa ei talojen arkkitehtuurissa tai sisutuksessa juurikaan ollut. Talouden taantuma näkyi niin talojen pinentyneessä kohteessa kuin näyttävyyttä karttavissa ratkaisuissa.

Tässä muutamia huomioitani lähinnä sisustuksesta eilisen kierroksen perusteella.

Keltainen oli suosituin tehosteväri.


I visited Hyvinkää housing fair yesterday. This year's fair was pretty lame, I didn't find any of the houses rally exciting and full of new ideas, but here and there I found some interesting details.

Yellow was the most popular color in details.
 
 


Rouheaa betonia (ja hirttä) oli monessa talossa niin pintamateriaalina kuin kalusteissa. Bloggareiden kevään suosikkia, marmoria, ei sen sijaan näkynyt kuin muutamassa kohteessa.

Concrete was popular in building materials in and furniture.
 
 


Tätä lintutapettia oli useammankin messutalon lastenhuoneissa.

This bird wallpaper was in several children's rooms.
 
 
Valaisimista suosituimpia olivat erilaiset kristallivalaisimet.

Different kind of crystal lights were trendy.

Sisutusesineissä oli lämpimiä kuparin ja messingin sävyjä.

Decoration details were often in warm copper and brass tones.
Useassa kohteessa oli käytetty pitkulaista mosaiikkia, jossa oli joukossa peilaavia palasia.

This type of mosaic was popular in several houses in kithcen and bathroom.

Tarrat ovat edelleen suosittuja sisustuselementtejä. Jopa omasta mielestäni menneen talven lumia olevia mietelausetarroja oli paljon.

Stickers are still popular in wall decoration.Vuoteet oli järjestään pedattu pellavalla.

Linen was the most popular material in bedding.


Ruokapöydät olivat rustiikkisesta kierrätyslankusta valmistettuja.

Dining tables were made of rustic recycled wood.Huomattavan monessa kohteessa pehmoleluja oli muuallakin kuin lastenhuoneissa. Messukaverini Marjo huomasi sisutuselementtinä jopa alakuvan pikkuhiiren.

Stuffed animals were everywhere, not just in children's rooms.
Messujen parhaaksi anniksi tuntui jäävän ensi vuoden Jyväskylän messujen maskotti "vastaava mestari" Aino.

My favorite at the fair was Aino, who was marketing next year's housing fair town Jyväskylä.

16 kommenttia :

 1. Kiva nähdä kuvia messuilta, varsinkin kun itseltäni jää asuntomessut väliin tältä vuodelta. Lehdistä olen huomannut ettei siellä tosiaankaan ole mitään uutta ja mullistavaa. Ekan kuvan värit ja yhdistelmä todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taantuma näkyi messutalojne määrässä, koossa ja sistusratkaisuissa. Vain yhdessä oli vähän ylellisyyttä ja parissa muussa tavallisesta poikkeavia ratkaisuja.

   Poista
 2. Kiitos tästä selonteosta! Nyt mietin lähdenkö sittenkään huomenna ajamaan messuille, kun moni muukin on ollut samaa mieltä annista. Sisustustarroja inhoan, vanhanaikaisia latteita sisustuksia samoin. Messuilla pitäisi olla tavallista rohkeampia ratkaisuja nimenomaan messuvieraita varten, vaihtakoon omistaja sitten omat tavaransa messujen jälkeen.

  Onko sisustusblogien seuraaja tavallista kriittisempi? Tuntuuko kaikki vanhalta siksi, että pellavalakanatkin on jo niin tuttu juttu (ei sillä, että olisin itse raskinut vieläkään niitä hankkia), samoin kupari ja betoni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupari, betoni ja pellava ovat pyörineet blogeissa niin paljon, että ne tuntuvat "vanhenevan" nopeasti. Tosin yksiväriset pellavalakanat ovat klassikoita. Messuilla oli Balmuirin ja jonkin veran Finlaysonin pellavalakanoita, omani olen ostanut arkisesti H&M:ltä.

   Poista
 3. Kiitos kattavasta asuntomessuotoksesta! Jotenkin minua eivät asuntomessut enää oikein nappaa ja tuntuu, että parhaimman annin saa juuri tällaisista postauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut ajatellut käydä messuilla, mutta kun Marjo kysyi lähtisinkö mukaan, päätin antaa messuille mahdollisuuden.

   Hauska iltapäivä meillä oli, mutta tosiaan varsinainen sisustusanti jäi aika vähäiseksi.

   Poista
 4. Voi tota virallista valvojaa Ainoa :) ehdottoman söpö ja todellinen vetonaula Jyväskylän ensi vuoden messuja ajatellen.

  Oma postaukseni messuilta tulossa.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino oli supersöpö. Ensi vuoden messujen todellinen tähti!

   Poista
 5. Kyllähän se niin on, että sisustusblogeissa kuljetaan trendien aallonharjalla ja monet lehdissä/messuilla esitellyt ratkaisut ovat meidän bloggarien mielestä jo uutena sen vuoksi vanhoja.

  Asuntomessutaloista ainoastaan Maja -lehtikuusella vuorattu kivitalo- jäi mieleeni rohkean arkkitehtuurinsa vuoksi. Ensin kun en ollut ollenkaan varma, että ihastunko vai vihastunko ;) Mutta kyllä ihastus voitti!

  Mun asuntomessupostaukseni voi käväistä lukaisemassa tästä linkistä:

  http://countrysally.blogspot.fi/2013/07/asuntomessut-hyvinkaa-2013.html

  - Sally kiittää.

  Aika samat kommentit kuin Lumolla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majassa oli rohkeimmat ratkaisut.

   Vaikka pidän varastomaisista/loftmaisista betoniratkaisuosta liikkeissä ja ravintoloissa, en kotiini niitä kuitenkaan ottaisi.

   Sama on itselläni töissä; kun alan nähdä ensi syksyn materiaaleja ja trendejä heti lomilta palattuani ensi viikolla, ne vaikuttavat aika vanhoilta tullessaan vaatteina kauppaan syksyllä 2014. Siksi kai päädynkin pääosin mustaan...

   Poista
 6. No mun pitää ryhtyä sinne Jyväskylään, kun olen sieltäpäin kotoisin! Pikkutiili valtaa alaa meidän keittiöiden kaakeloinnissa. Ja pienet pehmolelut.... mun työpöydällä on yksi suloisen pehmeä Nasu. Kiitos tästä, Lumo. Pääsin kertaheitolla kärryille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en heti kiinnittänytkään huomiota pehmoleluihin, mutta kaverini totesi jossain vaiheessa huomanneensa niitä miltei joka kohteessa. Aloin sitten itsekin bongailla niitä.

   Mosaiikkikaakelia on ollut paljon jo jonkin aikaa, mutta nyt useassa talossa oli tuota peilinpaloin koristeltua mallia.

   Poista
 7. Kiitos postauksesta, olemme miettineet tapettiasioita jo hetken aikaa olohuoneeseen ja bongasin heti mieleisen postauksen alkukuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain hyötyä siis tästäkin katsauksesta!

   Tuo keltasävyinen tapetti on kaunis, sitä lienee muissakin sävyissä. Valitettavasti en tiedä valmistajaa.

   Poista
 8. Hassua miten erilaisia kuvia olet messuilta napsinut kuin minä! Ihme, että edes tunnistin paikkoja. :) Pellavaiset lakanat on ollut ostoslistalla jo pitkään, lisäksi ihailin kovasti Trio leuchten valaisimia - upeita!

  p.s. Huomasit muuten myös varmaan, että lähes joka pihalla oli poreallas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähdin matkan ilman ennakko-odotuksia. Olin lukenut Dekon ja pari muuta katsausta, mutta jo viikkoja aiemmin. Otin aika paljon muitakin kuvia, mutta kun rupesin kokoamaan kuvia ryhmiksi, nämä huomiot jäivät päällimmäisiksi.

   Porealtaiden määrän huomioimme myös, mutta ne eivät olleet kovin esteettisiä, joten en tainnut ottaa yhtään kuvaa niistä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.