Strawberry panzanella

 
 
Paras mansikkakausi oli ja meni, mutta jälkisadon pitäisi kypsyä näinä päivinä.

Panzanella on niitä reseptejä, joissa reseptejä on yhtä monta kuin kokkiakin. Tässä yksi vaihtoehto kahdelle. Pasta ja leipä voivat hyvin olla edelliseltä päivältä. Valmistuu esim. ensimmäisten tahmeasti sujuneiden työpäivien jälkeen sukkelasti.

Mansikka-panzanella

Reilu kourallinen keitettyä pastaa
½ grillattu broileri revittynä
3 paksua palaa paahdettua ja kuutioitua leipää
½ salaattikerä revittynä
kourallinen yrttejä silputtuna
1 iso tomaatti lohkoina
2 dl mansikoita viipaloituina

kastike

oliiviöljyä
punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
valkosipulia

Sekoita salaattiainekset. Sekoita kastikeainekset. Sekoita salatti ja kastike.

The best strawberry season is gone, but there are still strawberries available.

There are millions of verisons for panzanella. Here is one of them, for two. Use left over pasta and bread from previous day.

Strawberry panzanella

A good handful of cooked pasta
½ grilled chicken, teared apart
3 thick pieces of bread, toasted
½ lettuce head, teared apart
handful of herbs
1 big tomato, cubed
2dl strawberries, sliced

dressing

olive oil
red wine vinegar
salt
pepper
garlic

Mix salad ingredients. Mix dressing ingredients. Mix salad and dressing.

4 kommenttia :

  1. Kuullostaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. oho aika erilainen, mutta herkullisen kuuloinen panzanella! mitäköhän italiaanot tykkäisivät? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän tämä mikään oikea-oppinen suinkaan ole, mutta tapanani on versioida, eikä noudattaa kovinkaan orjallisesti alkuperäisohjeita.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.