Oven dried tomatoes

 
 
 
 
Tomaatit ovat parhaimmillaan, kypsiä ja punaisia, mehevämpiä ja maukkaampia kuin talviset kalpeat kasvihuonetomaatit.
 
Käytän tomaatteja paljon eri ruoissa. Tein näitä uunikuivattuja tomaatteja mennessämme ystävien luo viikonlopun viettoon. Tarjosin tomaatteja alkupalana, burratan, peston ja itse leipomani leivän kanssa.
 

Uunikuivatut tomaatit
 
 1 kg tomaatteja
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
2 viipaloitua valkosipulin kynttä
rosmariinia
 
Kuumenna uuni 100 asteeseen.
Viipaloi tomaatit senti viipaleiksi ja asettele uunipellille.
Pirskottele oliiviöljyllä, sirottele päälle suolaa ja mustapippuria.
 Anna tomaattien kuivua uunissa 3-4 tuntia. Pidä uunin luukku raollaan työntämällä väliin esimerkiksi lusikan varsi.
 
Nosta tomaatit kulhoon ja sekoita joukkoon hunaja ja öljy sekä mausteita maun mukaan. Anna maustua seuraavaan päivään jääkaapissa. Tarjoa alkuruokanalisäkkeenä tai salaateissa.
 
Jos teet enemmän kerralla, lado tomaatit rosmariinin ja valkosipuliviipaleiden kanssa steriloituun lasipurkkiin ja kaada öljyä päälle niin, että tomaatit peittyvät. Tomaatit säilyvät suljetussa purkissa jääkaapissa pari kuukautta.


Tomatoes are at their best; ripe and red, much tastier than the pale winter tomatoes from the greenhouse.

 I use a lot of tomatoes in different foods. I made these oven dried tomatoes when we went to our friends for weekend. I served them as an appetizer with burrata, pesto and home baked bread.

 Oven dried tomatoes
  1 kg tomatoes
salt
freshly ground black pepper
olive oil
2 cloves of garlic, sliced
rosemary

  

Preheat the oven to 100 degrees. 

Slice the tomatoes 1 cm slices and arrange on a baking tray.


Sprinkle with olive oil, sprinkle with salt and black pepper.

  Allow the tomatoes to dry in the oven for 3-4 hours. Keep the oven door ajar by inserting a spoon handle. 

Lift the tomatoes in a bowl and stir in the honey and oil, and spices to taste. Let it stand until the next day the refrigerator.

 If you make more at once, stack the tomatoes with rosemary and garlic slices with a sterilized glass jar and pour the oil on top so that the tomatoes are covered. Tomatoes are maintained in a closed jar refrigerator for a couple of months.

3 kommenttia :

  1. nää on kyllä niin loistavia. pitäisi tehdä uusi satsi tasaen ihan itse - etenkin allekirjoittaneen aurinkokuivattujen tomaattien kulutuksella. parasta on se, etteivät nämä miehelle kelpaa, joten saan aina vedellä koko annoksen ihan yksiksein :-)

    VastaaPoista
  2. Meillä Siippa ei ole kauhean ihastunut kaupan aurinkokuivattuihin tomaatteihin, mutta nämä uppoavat ihan täysillä. Maku itse tehdyissä onkin ihan eri kuin kaupan versiossa.

    VastaaPoista
  3. Nää on varmasti törkeän hyviä! Nigellan kirjassa on vastaava resepti jota on pitänyt kokeilla kauan. Jotenkin homma on kuitenkin aina jäänyt, kun uunissa oleiluaika on niin tajuttoman pitkä. Vielä joskus maltan ryhtyä hommiin.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.