Savukylkimakkaraa / Sausages with smoked pork belly



Makkaran teosta olen kirjoittanut ennenkin, niitä on tehty useaan otteeseen kesänkin aikana. Viimeisin vinkki on lisätä 200-300 g savukylkeä makkaratakinaan silavan sijaan. Ja mausteita saa olla todella reilusti, vielä enemmänkin kuin tässä reseptissäni! Kesällä jauhoin makkaran joukkoon myös paljon tuoreita yrttejä.

Makkaran seurana on perunasalaattia, kastikkeena perinteisen majoneesin sijaan salsa verdeä Jamieta mukaillen.

I have  previosly written about making sausages at home. The latest tip is to add 200-300 g smoked pork belly. And remember to add plenty of spices, you can use more than in my recipe here!
 
 With sausages we had potato salad, but in stead of traditional mayo I used salsa verde (almost) according to Jamie's recipe.


7 kommenttia :

  1. Varmasti herkullista! Pari tuttavaamme on myös innostunut makkaran valmistuksesta. Pitäisköhän meidänkin kokeilla? Mitä vinkkejä antaisit ensi kertaa puuhaan ryhtyvälle?

    Kaunista syysviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hygienia on tietysti kaiken a ja o.

      Rasvaa tarvitaan reippaasti, muuten makkarasta tulee kuivaa. Rasva kuitenkin pyöristää makua, joten maustamisen kanssa saa olla rohkea. Muista myös tehdä muutama reikä makkaraan ennen paistamista, jottei makkara räjähdä uunissa.

      Me jauhamme lihat ja täytämme makkarat Kitchen Aidin lisäosilla, mutta jotkut käyttävät yksinkertaisimmillaan esim. aukileikattua ketsuppipurkkia, jota kautta lihaseosta tungetaan kuoreen.

      Poista
  2. Teidän makkarantekeminen on selkeästi intohimo! NAMS....hyvältä näyttää taas ja varmaan onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin viime talvena teimme makkaroita aika useasti, kaikki ystävätkin vihittiin makkaranteon saloihin. Ruokavieraat saivat itse valmistaa omat makkaransa!

      Poista
  3. Makkarat näyttävät ja kuulostavat herkullisilta, katsoin myös tuon edellisen päivityksesi 5+2 dieetistä ja hurjasti tekisi mieli kokeilla, jos tuon keskivartalomakkaran saisi pienenemään, mutta 24h lähes ilman ruokaa...miten se onnistuu, sitä jään tässä ihmettelemään. :-)) Mukavaa kun jaoit kanssamme kokemuksiasi.
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin olisin pitänhyt 24 h syömättömyyttä miltei mahdottomuutena itselleni, mutta kun siirryimme yhden aterian strategiaan paastopäivinä, se olikin yllättävän helppoa. Tämä on tietysti yksilöllistä, kaikille päivän 500 kalorin keskittäminen yhteen ateriaan ei sovi, vaan on parempi jakaan ekahteen tai kolmeen osaan.

      Juon paastopäivinä paljon vettä, se helpottaa vaihtelevan näläntunteen kanssa ja on muutenkin hyvä kun ruoan mukana ei saa niin paljon nestettä kuin muina päivinä.

      Poista
  4. Makkarat näyttävät ja kuulostavat herkullisilta, katsoin myös tuon edellisen päivityksesi 5+2 dieetistä ja hurjasti tekisi mieli kokeilla, jos tuon keskivartalomakkaran saisi pienenemään, mutta 24h lähes ilman ruokaa...miten se onnistuu, sitä jään tässä ihmettelemään. :-)) Mukavaa kun jaoit kanssamme kokemuksiasi.
    XX

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.