Väritesti netissä / Online color challenge

Työskentelen värien kanssa päivittäin, joten kun törmäsin tähän väritestiin netissä, piti heti kokeilla kuinka hyvin pystynkään pistämään värit järjestykseen.
 
Tulokseni oli 4 eli selvästi keskimääräistä paremmin. En ole koskaan ajatellut että minulla olisi absoluuttinen värisilmä (eikä se testin perusteella 100% absoluuttinen ollutkaan), vaikka ihan mukavasti osaankin sommitella värejä.

Värimuisti on toinen jännä juttu,
usein törmään ihmisiin, jotka väittävät, että heillä on erinomainen värimuisti. Sisustussuunnittelun opiskelusta jäi kuitenkin hyvin mieleen luento, jossa kerrotiin värimuistin olevan yksi huonoimmista muistin "lajeista". Värithän myös näyttävät erilaiselta valosta ja ympäröivistä väreistä riippuen.

Millaisia tuloksia te saatte?


I work with coloros daily, so when Isaw this online color test, I had to try it. My score was pretty good; 4. I haven't really thought I have an (almost) perfect eye for colors.

How did you score?


11 kommenttia :

  1. Mäkin tein sen ja sain tulokseksi 16, mitä pidin aika hyvänä tällaiselle maallikolle - ehkä silmä on töissä harjaantunut ihan puolivahingossa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joillain tuntuu olevan värisilmää ihanluonnostaan, toiset tas voivat harjaannuttaa sitä

      Poista
  2. Tein testin jo pari päivää sitten kun näin sen sinun FB-sivulla ja sain tulokseksi 2. Ehkä tästä suunnittelun ja värin kanssa työskentelystä on sitten jotain hyötyä ollut elämässä :)

    Huomaan usein työssäni, että värit ovat sellainen asia joka viimeistään sekottaa pakan kun sisustussuunnitelmaa esitellään. Osa ihmisistä kommentoi "ihan sama mitä värejä käytetään kunhan ei punaista", osa toivoo omia selkeitä lempivärejään tutun turvallisia sinistä ja vihreää ja sitten on huomaa, että joukossa on aina myös niitä, joilla selkeästi on tätä "väsisilmää". Sitten aletaankin etsiä sitä kompromissia.

    Olen samaa mieltä ettei absoluuttista värisilmää voi olla koska valaistus vaikuttaa niin paljon värien näkemiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valaistus, ympäristö ja ympäröivät värit vaikuttavat värin havannointiin, joten sama väri voi todella näyttää eri ympäristössä aivan erilaiselta.

      Poista
  3. Tein testin ja sain tulokseksi 0 eli täydellinen tulos! Testi oli minusta helppo eli näin heti miten pitää järjestää. Taidan olla väärällä alalla enkä ole edes kokenut, että minulla olisi hyvä värisilmä. Jee jee! Päivän piristys!

    VastaaPoista
  4. Mullakin tuli tulokseksi neljä, mutta luulen että tulokseen vaikuttavat vähän myös tietokoneen näyttö ja valo-olosuhteet. Kiva testi joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan totta. Välillä saan pyyntöjä lähettää kuvaviesti kännykällä, jotta vastaanottaja näkisi jonkun värin, mutta kännykkä vääristää värejä vielä enemmän kuin teitokoneen näyttö.

      Poista
  5. Heh, tein testin ja sain tulokseksi 12, ei siis kovin hyvin. Mutta kivaa oli!

    VastaaPoista
  6. Tämä olikin mielenkiintoinen pikkuharjoite kesken työpäivää. Sain "puhtaat paperit" eli värit oikeaan järjestykseen. Olen tietoinen tarkasta värisilmästä, jota olen harjoittanut sekä töissä että harrastuksissa. Vai onko sittenkin luontainen taipumus värierotteluun ohjannut ammattiin ja harrastusten pariin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei voi tietää mikä on on ohjannut mihinkin. Itselläni on jonkin verran taiteellisia taipumuksia, mutta aivan asttuma toi minut alalle. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja loppu on historiaa...

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.