300 kcal kylmäsavulohisalaatti / 300kcal salad with cold smoked salmon


 
Olen jo pitkää syönyt vain yhden 500kcal aterian 5:2-paastopäivinä, mutta arkistoista löytyi yksi vanha 300 kcal aterian kuva.

Helpossa salaatissa on kylmäsavulohta 100 g, kaprista, puolikas mango, punasipulia, basilikaa. Kastikkeena limemehua.

I have had only one 500 kcal meal a day on 5:2 fast days, but I foind one 300 kcal in my old files,

The easy salad consists of 100 g cood smoked salmon, capers, ½ mango, red onion and fresh basil & lime juice as dressing. 

7 kommenttia :

  1. Kiitos näistä vinkeistä! Esimerkkisi innostamana ryhdyin kokeilemaan 5:2-paastoa tänä syksynä ja nyt kahden kuukauden jälkeen täytyy todeta, että olenpa iloinen että ryhdyin. Parantumaton herkutteija löysi siis vihdoin sopivan tavan tiputtaa painoa, mutta annosten koostamisessa kaikki inspiraatio on tervetullutta.
    Elina

    VastaaPoista
  2. Haustka kuulla, että olet löytänyt tästä sinulle sopivan painonhallintakeinon.

    En halua esiintyä minään 5:2-guruna, mutta minullekin tämä on tuonut mahdollisuuden pudottaa painoa luopumatta herkuista täysin ja siksi päätin jakaa tämän elämäntavan blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lumo ja Elina. Sekä kaikki muutkin 52:lijat. Hauska kuulla että muutkin "ihmeissään" tämän dietin tehosta. Itsellä vaikutukset eivät rajoitu painonlaskuun (11kg/10vk) vaan unentarve on puolittunut, yleinen vireystaso huipussaan ja muutenkin eräänlainen "Flow" päällä koko ajan.
      Hankalinta asiaa tässä dietissä koetan helpottaa blogini viiskaks.vuodatus.net avulla, eli pidän kirjaa ruokailujen suunnittelusta ja toteuttamisesta 2-päivinä. Näin tulee 2-päivät toteutettua säntillisesti ja oikein.
      Tsemppiä Teille, kanssasisaret ja -veljet
      Kaappi67

      Poista
    2. Alussahan mieheni kanssa söimme kaksi-kolme ateriaa 5:2-päivinä, mutta jossain vaiheessa totesimme, että 24 h pärjää syömättä yllättävän hyvin ja siirryimme yhden aterian malliin.

      Useampi tuttu on koettanut tätä elämäntapaa, mutta minä taidan olla sinnikkäimmin jaksanut. Kahdeksassa kuukaudessa ei ole kuin yhdellä viikolla jäänyt yksi päivä välistä. Siipalla jää aina silloin tällöin välistä joitain päiviä työmatkoilla.

      Ruokailun toteuttaminen ei minulle ole ollut kompastuskivi, kun olen muutenkin kiinnostunut ruoanlaitosta. Helpointa minulle on syödä kanaa, kalaa tai lihaa ison salaatin kanssa. Salaatin, tomaatin ja kurkun kaloreita en paljon viitsi edes laskea, niissä kun ei ole paljoa kaloreita ja jos niistä menee vähän yli "sallitun" ajattelen, että niissä on niin paljon hyvää ja terveellistä, ettei se paljon haittaa... Toiset mitaavat ja punnitsevat kalorit hyvinkin tarkasti paastopäivinä, minä menen nykyään jo aika mututuntumalla, kun yleisimpien ainesten kalorit ovat aika hyvin muistissa.

      Poista
    3. Minä käytän 600kcal/36h -metodia ja minulla on D2, joten tasainen ruokailurytmi, vaikkakin niukkaenergisenä, on tärkeää verensokerin pitämiseksi tasaisena. Lisäksi ajattelen jatkuvan ruuansulatuksen kuluttavan enemmän energiaa, kuin se tekisi yhden aterian mallissa.

      Alkuun homma sujui ihan mallikkaasti, mutta nyt viimeaikoina on esiintynyt näläntunnetta. Kaipa elimistö alkaa pikkuhiljaa huomaamaan ettei jatkuva ruokavirta olekaan päivänselvyys. Mutta tänään ensimmäistä kertaa kokeilemani 4 lämpimän aterian rytmi paitsi poisti aiemmin tuntemani "ähkyn", hillitsi myös näläntunnetta paremmin. Yhtään kertaa en mennyt tänään karkkivarastolle, heh.

      Kaappi67

      Poista
    4. Paras onkin varioda metodia sellaiseksi, että sitä jaksaa jatkaa ja tulostakin tulee. Diabeteksen ja muiden kroonisten tautien kanssa kannattaa ehdottomati konsultoida ensin lääkäriä enen kuin kähtee kokeilemaan tällaisia elämänmuutoksia.

      Osittain kyse on tottumuksesta. Vaikka välillä paastopäivinä tulee tunne, että hauaisi juosta jääkaapille ja syödä sen tyhjäksi, aika usein "nälässä" on kyse mielihalusta enemmän kuin oikeasta nälästä ja näläntunne menee ohi, kun sille ei anna valtaa. Pidän työpöydällä aina litran vesipulloa, jota täytän pari kertaa päivässä. Juomalla nälkä pysyy aika hyvin kurissa päivän aikana.

      Nyt joulukuussa tulee varmaan syötyä enemmän ja raskaammin normaalipäivinä, tavoitteena joulukuussa onkin lähinnä pitää saavutettu tulos eikä saada tässä vaiheessa enempää kiloja alas, onahan maaliskuun lopulta kuitenkin senttejä karissut vyötäröltä 13, enemmän kuin tällä metodilla odotin saavuttavani. Tammikuussa voi palata ruotuun muinakin päivinä.

      Poista
  3. Hei! Löysin blogiisi sattumalta googlen kautta...minäkin kirjoittelen blogia 5:2-seikkailustani, tervetuloa lukemaan! Osoite on http://seikkailu52.blogspot.com Ihanan näköinen salaatti! Täytyypä laitaa resepti mieleen :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.