Uusiokäytössä / Reusing

 

Järjestelin vähän vaatekaappia. Aihetta olisi vähäistä suurempaankin järjestämiseen, esimerkiksi moni neuletakki kun näyttää päälläni nyt väljältä kylpytakilta, kiitos yksitoista kuukautta jatkuneen 5:2-dieetin.
 
Käytän todella harvoin blazereita, yleensä yläosana on toppi ja neuletakki- tai jakku. Kaapeista löytyy kuitenkin joitain blazereita, kun olen joskus koettanut ajatella itseäni blazer-naisena, joka en sitten oikein ollutkaan. Nämä kaksi ovat vanhoja, siis vuosia vanhoja. Alemman kuvan Rilsin jakun ostin Luhdan outletista Lahdesta yhdeksän vuotta sitten. Minusta on kuva häämatkalla San Franciscossa tämä päällä.
 
Ylemmän kuvan ostoajankohdasta, -paikasta tai merkistä ei ole hajua. On tämäkin jakku varmaan seitsemän-kahdeksan  vuotta sitten hankittu. Olen ratkonut kaikki laput irti, kun ne ovat raapineet. Aika usein otan kaikki etiketit irti, kun en kestä pienintäkään kutinaa, jota niiden karheat reunat aiheuttavat välillä vaikka t-paidan läpi. Viime viikolla täytyi mennä ratkomaan niskalappua vessaan kesken työpäivän, kun se kutitti ja raapi niin, ettei töihin keskittymisestä meinannut tulla mitään. Olen vähän "herneprinsessa" siinä mielessä.
 
Välillä en käyttänyt näitä siitäkään syystä, että ne olivat aika piukkoja... nyt ne ovat jo väljiä. Molempia olen käyttänyt nyt töissä mustien farkkujen kanssa, ehkä minusta sittenkin voisi kuoriutua blazer-nainen, ainakin silloin tällöin.
 
Tänä talvena olen käyttänyt myös 17 v. vanhaa Ivo Nikkolon ulkotakkia, johon mahdun taas, villakangaskin on edelleen loistokunnossa, jopa vuorit ovat täysin ehjät. Laatua on kannattanut siis ostaa.
 
I have sorted my closets a bit lately. Actually I should go trough every single garment, since quite many of them are too loose now. Thanks to 5:2 fast.
 
I have several blazers although rarely have used them. Once in a while I have thought myself as a "blazer woman", but in reality I am actually a "cardigan woman"...
 
These two blazers are years old. First one I can't even recall when or where have bought it and the second one I have used on honeymoon nine years ago. In between then and now they have been quite tight fitting, but now they are a bit loose already.

14 kommenttia :

  1. Kivoja blazereita :)

    Täytyy tunnustaa etten itsekään ole kovin "jakkunainen" mutta joskus tulee käytettyä. Itse asiassa viime viikolla hurahdin jopa ostamaan yhden blazerin so never say never!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se mieli voi muuttua! Olin joskus aiemmin, 15-20 v. sitten enemmän blazereissa kuin nykyisin.

      Poista
  2. Näytät niin hehkeältä! Hienot tulokset olet 5:2 ruokavaliolla saavuttanut.

    Itsellä oli tarvetta käydä muokkauttamassa pari bleiseriä, mutta en ole hyvää modistia löytänyt. En tosin kyllä muistanut oikein etsiäkään. Käyttäisin niitä juuri noin farkkujen kanssa, onneksi alallani on pukukoodi muuttunut vuosien varrella rennommaksi.

    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukukoodi on tosiaan rentoutunut viime vuosina. Juttelin viime viikolla Ril'sin suunnittelijan kanssa, hän povasi vähän virallisemman työpukeutumisen nousua. Katsotaan kuinka käy.

      Poista
  3. Minä olen bleiserinkäyttäjä - se on vaan niin helppo vaate. Musta bleiseri, teeppari ja farkut - ja silti on puetun näköinen. Ja ne siistimmät varahousut voivat roikkua työhuoneen vaatekaapissa. Tosin yhtä hyvin siellä voi roikkua kotelomekko tai hame - bleiseri taipuu moneen.
    Ja joskus ei niitä vanhoja, hyvälaatuisia kannata heittää pois;) - nimimerkillä: se ilta, kun 10 kilon laihtumisen jälkeen kaivelin vaatepinoa, jonka olin vuosi aeimmin koonnut kirpparille meneväksi. Onneksi olin ollut saamaton ja aamulla jalassa komeilivat vanhat, mustat housut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omat luottovaatteeni ovat mekko ja neuletakki, ne ovat minulle se helppo valinta (paitsi nyt kun miltei kaikki mekot ovat liian väljiä...)

      Onnea laihdutuksesta, niin sitä vanhatkin vaatteet saattavat muuttua kuin uusiksi.

      Poista
  4. Hienoa, hyvältä näyttää, nuo on aika iättömiä vaatteita. Mahtavaa kuulla että tuo 5:2 on tuonut onnistumisia. Itsekin mietin että voisi kokeilla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5:2 on meillä toiminut hyvin. Eihän se mikään ainoa autuaaksi tekevä painonhallinta keino ole, mutta omasta kokemuksesta voin suositella.

      Poista
  5. Oikein kiva tuo ylin jakku erityisesti, klassinen ja muuntuu asuun kuin asuun. Mulla kanssa noiden lappusten kanssa sama prinsessasyndrooma, kaula punoittaa, jos on jotain ylimääräistä, pakko saada pois tai laittaa jokin huivi alle. Tosin sitten sen huivinkin asetteluun menee aikaa...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jakku saikin heti paljon positiivista huomioita kun puin sen ylleni. Johtui ehkä siitä, että blazeria ei oltukaan aikoihin nähty ylläni...

      Poista
  6. Vielä kysymys... Osaatko sanoa mistä voisi johtua, ettei blogini sivupalkin linkki blogiisi ole päivittynyt kolmeen viikkoon? Otin tänään varmuuden vuoksi vanhan linkin pois ja lisäsin uudestaan, mutta edelleenkin se jumittaa. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... outoa! Mitään muutoksia en ole tehnyt. Huomasin kyllä saman juuri jonkun toisen blogin kanssa. Olisikohan taas bloggerin bugeja?

      Olen myös huomannut parin päivän aikana, että kommentoidessani muille tai kirjoittaessani omaan blogiin joudun aina kirjautumaan sisään uudelleen, vaikka periaatteessa pitäisi olla koko ajan olla sisäänkirjautuneena?

      Poista
  7. Kylläpä tuo ylempi jakku näyttää hyvältä! Ja pakko vinkata jos haluat hoikistumisen jälkeen säilyttää vanhoja vaatteita, jotka roikkuvat nyt päällä: Ompelimo Siniset Sakset Tark'ampujankadulla tekee niille ihmeitä kohtuullisella hinnalla. Itse kiikutan sinne säännöllisesti vaatteita muokattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Muutaman parhaimman vaatteen voisin jossain vaiheessa pienentää.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.