Vietnamilaista 5:2-broileria / Vietnamese 5:2 chicken breast


 
Paistettu broilerinrinta, julienneraudalla leikattua kurkkua ja porkkanaa, basilikaa, minttua, korianteria ja kastiketta; sweet chili-kastiketta, soijaa, kalakastiketta, ripaus ruskeaa sokeria ja chiliä, limen mehua.

Monien mielestä 5:2-paston ruoat ovat hankalia. Eivät ne ole sen hankalampia kuin muutkaan ruoat. En tosin jaksa orjallisesti laskea kaloreita. Tässä taisi olla vähemmän kuin 500 kcal.


Chicken breast fried in a drop of oil, julienned ccumber and carrots, fresh basil, mint and cilantro. Dressing; sweet chili sauce, soy sauce, fish sauce, lime juice, pinch of brown sugar and dried chili.

Many have told me taht 5:2 foods are complicated. I don't agree; they aren't any moer complicated than other dishes. I calculate calories only roughly. This dish probably had less than 500 kcal.

4 kommenttia :

  1. Olen suuri vietnamilaisen ruoan fani, se on niin hyvää ja yleensä aika kevyttäkin. Ravintolassa en koskaan voi jättää väliin kevätrullia nemsejä, jotka kääritään salaatinlehteen ja sisälle vielä tuoreita mintun lehtiä sekä dipataan mietoon vietnamilaiseen kastikkeeseen. Ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vietnamilaiset kevätrullat eli vietnamilaiset kääröt, kuten kutsumme niitä ovat ihania! Täytyykin tehdä niitä pian!

      Poista
  2. Syötkö vain kerran päivässä paastopäivinäsi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus tulee vähän myöhään, vasta nyt näin kommenttisi julkaisemattomien kommenttien joukossa.

      Aloitin jakamalla kalorit aamiaiseen, pikku lounaaseen ja n. 300 kcal illalliseen. Viime kesänä vaihdoimme tahdin kuitenkin yhteen ateriaan päivässä. Juon yleensä ison kupin teetä ja yhden kupin kahvia rasvattomalla maidolla töissä myös paastopäivinä ja paljon vettä päivän aikana.

      Töihin saapuessani n. yhdeksän maissa olen nälkäinen, mutta se menee ohi juodessani aamuteeni ja vielä vettä päälle. Nälkä tulee ja menee, mutta en edes tunne olevani kovin nälkäinen päivän aikana. Syömme yleensä n. seitsemän aikaan illalla, enkä silloinkaan vielä tunne kiljuvaa nälkää. Mielihaluja saattaa olla päivän aikana, saatan haaveilla vaikkapa suklaasta. Tilannetta kuitenkin helpottaa, kun tiedän, että voin halutessani syödä suklaata seuraavan päivänä.

      En pidä paastopäiviä peräkkäin, vaan yleensä "paastoamme" maanantaisin ja keskiviikkoisin. Tarpeen vaatiessa voimme myös muuttaa paastopäiviä muiksi päiviksi.

      Mitään estettä ei varsinaisesti ole peräkkäin pitämisellekään, mutta toisena peräkkäisenä päivänä voisi olla jo enemmän nälkä. Näin menee varmaan helpommin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.