Suussa sulavat suklaatryffelit / Delicious chocolate truffles

 



 
 
Vein viime viikonloppuna lahjaksi itse tekemiäni tryffeleitä pariinkin paikkaan. Raaka-aineita tarvitaan vähän ja valmistus on yksinkertaista.

Pyörittelin tryffeleitä strösseliin (nätti, mutta vähän mauton koristelu), mansikanmakuiseen pölysokeriin (pölysokeri imi tryffelistä rasvaa/kosteutta nopeasti, mutta maistui hyvältä) sekä kaakaoon (pysyi hyvänä pitkään, klassikko).
 
 Suklaatryffelit 

2 dl kuohukermaa

400 g tummaa suklaa hienonnettuna pieniksi paloiksi

6 rkl voita, leikattuna pieniksi paloiksi

3 rkl kaakaojauhetta, strösseliä tai hienonnettua pähkinää




Kuumenna varovasti pienessä kattilassa kerma keskilämmöllä. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon suklaa ja voi. Sekoita seosta juuri kunnes suklaa on täysin sulanut, nosta hetkeksi liedelle tarvittaessa. Kaada suklaaseos matalaan kulhoon ja anna jäähtyä. Peitä tiiviisti ja säilytä kylmässä kunnes vähintään kaksi tuntia tai yön yli.


Vuoraa uunipelti leivin- tai voipaperilla, muotoile melonikauhalla tai käsin pieniä, n 3 cm palloja massasta, dippaa kaakaojauhoon tai muuhun päällysteeseen.
Säilytä viileässä.
 
 
 
Last weekend I made chcolate truffles as gifts for two places I visited.

These truffles are easy to make and can be dipped in nonparelles, cocoa powder, chopped nuts...
 
Chocolate truffles
 
2 dl heavy whipping cream
400 g semisweet chocolate chopped into small pieces
6 tablespoons butter, cut into small pieces
3 tablespoons cocoa powder, sprinkles or chopped nuts
 
    In a small heavy saucepan, bring the cream gently to a simmer over medium low heat. Remove from heat and stir in the chocolate and butter. Stir mixture just until the chocolate has completely melted, using very low heat if necessary. Remove from heat. Pour the chocolate mixture into a shallow bowl, and allow to cool. Cover tightly and refrigerate until firm, at least two hours or overnight.
     
    Line a cookie sheet or platter with baking parchment or waxed paper. Dip a teaspoon or small scoop such as a melon baller into warm water and scrape across the surface of the truffle mixture to form a 3 cm ball. Quickly roll balls in cocoa powder. Repeat with the remaining truffle mixture. Cover and refrigerate truffles. Serve in paper candy cups.
     
     
     
     
     
         
         


          

          1 kommentti :

          1. En olekaan vuosiin tehnyt tryffeleitä :) sain tästä hyvän idiksen joten kiitos siitä ja mukavaa Palmusunnuntaita!

            VastaaPoista

          Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.