Äkkilähtö Santorinille / Destination SantoriniOlen vuosia pitänyt talviloman toukokuussa ja ollut aina Suomessa. Viimeksi olen tainnut olla talvilomalla ulkomailla Miamissa yksitoista vuotta sitten, silloin tosin pidin talviloman jo marras-joulukuun vaihteessa.

Tarkan ajankohdankin olen päättänyt miltei aina viime tingassa. Niin nytkin. Aloin laskeskelemaan, että kohta kesälomakin on tulossa ja talviloma olisi pidettävä alta pois ennen sitä. Nyt oli siis viimeinen hetki.

Mitään erikoisia lomasuunnitelmia ei ollut, kunnes näin netissä suorat lomalennot Santorinille satasella. Uteliaisuudesta katselin mitä hotellit maksavat näin kesäsesongin ensi viikkoina. Varaussivustoja selaillessani löysin mm. loistohotellin, jossa yö olisi maksanut 5500 €/yö, mutta silmääni osui myös 26 €/yö maksava rantahotelli (ja aika monta halvempaakin). Tämä vaatimaton perheen pitämä hotelli Kamarissa sai kuitenkin hyvät arvostelut Tripadvisorissa. Eihän tällaista tarjousta voi vastustaa! Ei mitään viiden tähden majoitusta, mutta siisti hotelli aivan rannassa. Hotellissa on myös pieni uima-allas.
 
Niinpä ostimme lennot ja varasimme hotellin maanantaina. Matkalle lähdetään tänään. En ole tainnut koskaan lähteä lomamatkalle näin nopealla varoitusajalla. (Vuodeksi Yhdysvaltoihin au pairiksi lähdin alle kolmen viikon sisällä "päähänpistostani", viisumit ja perheenkin sain kahden viikon sisään, siitä tosin on jo kauan aikaa). Viime rantalomastakin on viisitoista vuotta aikaa. Kyseessä on myös ensimmäinen rantalomamme yhdessä Siipan kanssa, olemme aina matkustaneet kaupunkikohteisiin.
 
Yleensä olen fiilistellyt ja suunnitellut matkoja viikkoja kuukausia etukäteen, mutta tällä kertaa vain pakataan kesävaatteet mukaan ja lähdetään matkaan ilman sen suurempia ennakkosuunnitelmia tai -odotuksia.

Kesävaatteiden suhteen tosin tuli pikku paniikki... suurin osa kesävaatteista kun on liian väljiä. Onneksi olen nyt keväällä ehtinyt ostaa muutamat housut, hätäpäissäni kävin ostamassa pari t-paitaa sekä hameen ja sain jonkinlaisen lomavaatetuksen koottua.


Santorini on ystävien mukaan hyvin kuvauksellinen, joten otan mukaan kolme linssiä. Ihoni on maidonvalkea talven jäljiltä, joten hyvä ihon suojaaminen on ehdottoman tärkeää. Mukaan pakkaan myös muutama päivä sitten Lumenelta saamani uuden huulipunan muistuttamaan naisten sydän- ja hengitysterveydestä. Raikas sävy pääsee oikeuksiinsa, kunhan kasvot hieman päivettyvät.
Suomeenhan on tulevaksi viikoksi luvattu helteitä, ehkä lämpimämpääkin kuin Santorinille. Äidiltä saamani kevätkukkaruukku ehkä ehtii kukkia poissa ollessamme, samoin liljat saattavat olla parhaassa loistossaan juuri tällä viikolla. Toivottavasti omenapuut eivät ehdi kukkia viikon aikana, niiden kukkiminen kun on yksi kevään/alkukesän kohokohtia minulle.

I just decided two weeks ago when to take my already delayed one week winter break. We had no plans for my holiday, but when I saw last Monday 100€/pp flights to Santorini, Greece we made a decision in five minutes to go there. I also found an extremely cheap hotel (but with goods reviews in Tripadvisor).

I usually plan ouor Holiday trips long ahead, but now I have only some basic info on Santorini that I could find online in the past days. I am expecting beach, sea, beautiful but rough scenery and of course good food.

It's our first beach holiday together. We have taken 2/3 trips together yearly in the past 12 years, but always to city destinations. Let's see how we can manage a week of lazy relaxation by the beach...

Anyhow, I am heading to airport soon. I have timed some postings for the coming week, but will post bauot Santorini when coming back home.

There is a heat wave in forecast for Finland for the coming week. I am a bit afraid some of the flowers on my balcony will reach their peak just when we are away, but then I just have to enjoy flowers of Santorini.

5 kommenttia :

 1. Ihailtavaa spontaanisuutta! Antoisan mukavaa lomaa! Santorini on i h a n a kohde.

  VastaaPoista
 2. Aivan mieletöntä!! Uskon, että teille tulee antoisa loma, hyvää matkaa. Hauska nähdä sitten kuvia sieltä!
  XX

  VastaaPoista
 3. Äkkilähtö lomat ovat hyviä! Olen itsekin muutamia kertoja lähtenyt todella äkäisesti sen kummempia suunnittelematta ja hyvin on mennyt :) Nauttikaa nyt t a l v i lomasta :D

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtis idea! Nauttikaa!

  VastaaPoista
 5. Oi, mun suurin rakkaus, Santorini! Kamarissa ollaan mekin oltu kerran ja tykättiin siitäkin puolesta saarta. Rantakatu ravintoloineen oli kiva. Ja kun välimatkat on lyhyet, pääsi Kamarista nopeasti myös Thiraan. Ihanaa lomaa sinne!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.