Kääräistyt retkileivät / Wrapped picnic sandwiches




 
Suomenlinnan päiväretkelle tein broilerilla täytettyjä patonkeja.
 
Kypsensin uunissa broilerin rintafileitä edellisenä päivänä. Puolet leikkelin kuutioiksi, puolet jauhoin tukevaksi tahnaksi majoneesin ja itsetehdyn peston kanssa sauvasekoittimella. Sekoitin broilerikuutiot tahnaan.
 
Patongit leikattiin auki niin, että niihin jäi "sarana", täytteeksi broileritahnaa, emmentalia ja punasipulia. Kääräisin patongin ympäri kolme suikaletta leivinpaperia jotka sitaisin vielä narulla napakasti leivän ympäri. Lopuksi leikkasin patongin kolmeen palaan.

Leivät pakattiin kymäkallejen kanssa kylmäkassiin. Päivä oli (ainakin tähän asti) kesän kuumin, joten oli tärkeää pitää ruoka viileänä.

Täytetty leipä on hyvä retkieväs ja tällaisen kääreen kanssa sitä on kätevä syödä. Vaikka lomat alkavat olla monella ohi tai lopuillaan, picnicille voi suunnata vaikka työpäivän jälkeen.

For our field trip to Suomenlinna I made chicken sandwiches. I broiled chicken breasts in oven the previous night. Half of the meat I cubed and half I minced with mayo and home made pesto. Chicken cubes were mixed in the chicken paste.
 
I filled baguettes wiht the chicken paste, Swiss cheese and red onion. I wrapped the bread with baking sheet strips and secured with baker's twine. It was easy to carry and eat. Just remember to keep the breads cool
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.