Päiväretki Suomenlinnaan / A day trip to Suomenlinna, Helsinki




 
 


  


 
 




 

Kesäretkien sarja sai jatkoa päiväretkestä kotikaupungissa. Kesän kuumimpana päivänä suuntasimme Suomenlinnaan Siipan siskontytön ja ystäväperheen poikien kanssa.

Lähdimme liikkeelle aamupäivän puolella, iltapäivän lautoille on kauniina päivinä ilmeisesti lomaviikkoina kova tungos. Nyt mahduimme mukavasti mukaan yläkannelle.
 
Suomenlinnassa on monia mukavan näköisiä kahviloita ja ravintoloita, mutta meillä oli omat eväät mukana; kanapatonkia ja suklaa-banaanikakkua sekä torilta ostettuja mansikoita.

Varsinkin pojat olivat innoissaan vallitusten holveista ja käytävistä, mutta kyllä meille muillekin kelpasi niiden miellyttävä viileys. Kuumuus oli nimittäin melkoisen pökerryttävä. Vesipullot tyhjenivät jo ensimetreillä, mutta kävimme täyttämässä ne mennen tullen infokeskuksen vessan hanasta, nesteytyksestä kun on muistettava huolehtia kuumilla keleillä.

Hauska päivä, josta kaikki nauttivat, mutta olipa ihana päästä kotiin viileään suihkuun!
 
 
We took one more day trip in Helsinki. We headed to Suomenlinna fortress islands in Helsinki with Husband's niece and friends' two boys. Suomenlinna is easy to reach by ferry (part of Helsinki's public transportation) from Helsinki market square.

It was the hottest day of summer, but we still walked around the islands and explored the old fortress corridors and dungeons.
 
There are many attractive looking restaurants and cafés around the islands, but I had packed chicken sandwiches and chocolate-banana cake with us and bought strawberries at the market square.

It was a fun day, but I was so glad to get back home to take a cool shower.

5 kommenttia :

  1. Suomenlinna onkin tältä kesältä käymättä - pitäisi oikein muistaa ottaa se ihan omaksi ohjelmakseen Helsingissä päin liikkuessa. Niin lähellä - ja niin kaukana;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime Suokin retkestä oli meilläkin jo pari vuotta. Välillä paikat jotos pvät lähimpänä tuntuvat jäävän väliin.

      Poista
  2. This kind of weather is perfect for an island trip :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Weather was almost too hot to explore the islands, but it was nice to sit on the sun deck on the boat and feel the wind.

      Poista
  3. Suomenlinna tältä kesältä vielä kokematta. Rakastan paikkaa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.