Kohvik Moon, Tallinn














 
Tämän syksyn Tallinnan työmatkoilta olen palannut suosiolla myöhäisemmällä laivalla, jotta olen ehtinyt hoitaa palaverit asiakkaiden kanssa kunnialla ja illalla ennen laivarantaa ajamista on jäänyt vielä vähän aikaa ruokailuun ja ostoksiinkin. Edellisellä matkalla kävin F-Hooneessa syömässä, viime reissulla etsin Kalamajasta Kohvik Moonin. Moon=unikko eestiksi.
 
Kalamajaan on viime vuosina rakennettu paljon uutta ja vanhoja rakennuksia on korjattu, mutta paljon on vielä kohennusta vailla.
 
Ravintolaa kuvaillaan yksinkertaiseksi, rehelliseksi, vilpittömäksi, kunnioittavaksi, paikalliseksi, kestävien arvojen pohjoiseksi ravintolaksi yrityksen verkkosivuilla.
 
Moonissa oli viiden jälkeen vain muutama asiakas, mutta varauksen tehneitä asiakkaita alkoi saapua lopetellessani ruokailua, joten myöhäisempään ruokailuun varaus lienee suositeltava.
 
Ravintola on vaaleasävyinen, seinien alaosat oli paneloitu tummaksi patinoidulla puulla, seinillä oli valokuvataidetta. Yksityiskohtina oli vanhoja (neuvostoaikaisia?) asioita vitriineissä sekä iso kattovalaisin, jossa roikkui kahvikuppeja.
 
Tilasin vain kivennäisvettä ja pääruoan. Aluksi tuotiin keittiön tervehdyksenä suussa sulava ankanmaksapallero herukkahillokkeen kerta. Pääruoaksi olin valinnut lampaanjauhelihapihvin Adzikasalaatin (punasipulia, granaattiomenan siemeniä, rucolaa)perunamuusin ja punaviinikastikkeen kera. Arkisesta jauhelihasta oli saatu kaunis ja herkullinen annos. Laskuni oli 15 €.
 
Muutamassa blogissa Moonin henkilökuntaa on kuvailtu tylyhköksi, mutta sain oikein hyvää ja ripeää palveluja.
 
Toinen hyvä vaihtoehto Kalamajassa on Klaus, siellä olen syönyt parikin kertaa.
 
 
 I travel to Tallinn, Estonia once in a while in business. Usually I am rushing all over the city from meeting to meeting and then heading to harbour to catch my ferry.
 
This fall I have taken the later ferry in order to catch all clients without crazy hurry and also to have dinner before heading back to Helsinki.
 
A month ago I had dinner in F-Hoone, and few weeks ago I drove after work to Kalamaja area to find Kohvik Moon. Restaurant is described as simple, honest, sincere, respectful, local, sustainable & Nordic on their website.
 
I was still in bit of hurry, I so I chose to have only sparkling water with minced lamb cutlet with potato puree, salad of Adzika and French beans in red wine sauce. Everyday minced meat was turned into a tasty and pretty dish.
 
In some food blogs service in Kohvik Moon has been desdcribed as quite cold, but my waiters were lovely and service was good.

Another good option nearby is Klaus, where I have dined few times.

5 kommenttia :

  1. tää on niin mun pitkäaikaisia lemppareita lahden toisella puolen - jos aikaa on vain yhdelle aterialle, on tämä aina ollut se paikka. Viime kerralla päätin räväyttää vähän ja kävinkin Ribessä (blogissa pian!). Minä olen kyllä aina ollut tyytyväinen niin palveluun kuin ruokaankin ja noiden hinta-laatusuhde on kyllä ihan loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka oli todella hyvää.

      Itselläni on tapana etsiä uusia paikkoja, aina kun vain ehdin syömään.

      Poista
  2. Kiva, että sinä pääsit tänne syömään. Itse sain heinäkuussa vain tiirailla ikkunan takana kun ravintola oli kesälomalla :) Pakko päästä käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa käydä, ruoka oli oikein hyvää ja hinnat kohdillaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.