Pariisin kengurut ja tanssivat mummot / Parisian kangaroos and dancing grannies

 
 
 
 
Otsikossa ei siis mitään sanaleikkiä, vaan tosiaan näin kenguruita Pariisissa sunnuntaina! Kävelin osittain minulle uusialla alueilla (näin 40. Pariisin matkani kunniaksi!), kun päädyin 5. kaupunginosassa kasvitieteelliseen puutarhaan. Puutarhassa oli eläintarha, mutta ennen eläintarhan lipunmyyntiä oli aitaus, jossa pienet wallabi-kengurut lepäilivät valvotun yön jälkeen. Oli  pakko soittaa kotiin ja pyytää arvaamaan, mitä katselin parhaillaan. Neljän vuoden takaisella Australian matkallamme hartain toiveeni oli päästä silittämään kenguruita ja olinkin aivan innoissani, kun pääsin rapsuttelemaan päiväunisia kenguja. Tällä kertaa siis vain ihailin niitä aidan läpi.
 
 In the honour of my 40th trip to Paris I headed to new areas, In 5th arr. I walked into botanical gardens. There is a zoo there, but outside of the zoo gates there was a paddock where small wallabi kangaroos rested after their nocturnal activities.
 






Musiikkia oli vielä enemmän Pariisin sunnuntaissa kuin lauantaina. Esiintyjiä oli kouluikäisistä eläkeläisiin ja musiikkina oopperaa, bluesia, swingiä... Suosikkini oli swingbändinsä tahdissa tanssinut vanhempi rouva Maraisissa.
 
There was live music all over the town on Sunday. I especially loved the elderly lady dancing to the tunes of her swing band.
 
 
 
  
 
 
 
 
 


 
 Kävin Maraisin katuja kierrellessäni aika monessa pikku puistossa ja lepuutin jalkojani myös Saint Paulin tunnelmallisessa kirkossa.


I visited many of the small Marais parks and sat down also for a while in Saint Paul church.
 

 
Jäätelötötteröt muotoillaan täällä useammassa paikassa ruusun muotoon. Naapurin  annoksesta oli helpompi ottaa kuva kuin omasta.

Ice cream cones are here served as "roses". It was easier to take photo of somebody else's cone than holding the cone in my hand and taking photo on the crowded street.
 


4 kommenttia :

  1. Aivan mahtavia kuvia ihanasta Pariisista! Ja voi kuinka suloinen tuo kenguru on :)

    VastaaPoista
  2. Kengurut ovat niin symppiksiä :) ja näyttävät kuvassa vähän unisilta.

    Katsoin jo Facebook kuvissasi tuota baskeripäistä vanhaa rouvaa, että hänellä on rytmi veressä.
    Oliko hänellä bändissä muuta roolia kuin tanssiminen?

    Pariisin puistot ovat superihania. Varsinkin Luxembourgin puisto....muistelen aina sitä ja yhtä interrail reissua.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kengurut ovat yöeläimiä, päivisin ne näyttävät aina hyvin voipuneilta.

      Baskeripäinen rouva vain tanssi, ainakin niiden parin kappaleen ajan, joita jäin kuuntelemaan.

      Pariisista löytyy myös monia pieniä puistoja sisäpihoilta, porttikoneista kannattaa kurkkia sisään, sillä moni on kadulla kulkijoiden katseilta suojassa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.