Ravintola Toca "Ihan kuin kotona söisi!" / Restaurant review; Toca, Helsinki

 

 
Siipan tokaisu "Tosi hyvää ruokaa, ihan kuin kotona söisi!" kertoo paitsi kuinka hän arvostaa kokkauksiani, myös onnistuneesta illallisesta ravintola Tocassa.
 
Luonnoskansioon olivat jääneet kuvat heinäkuun alun illallisesta Tocassa jossa kävimme loman alun kunniaksi syömässä. Pieni ravintola on keskellä kaupunkia, mutta silti hieman syrjässä Unioninkadun päässä lähellä Saksalaista kirkkoa. Koetetaanpa muistella mitä söimme. Hyvää siis oli.
  
Otimme viiden ruokalajin illalliset viinipaketteineen. Aloitimme ensin cocktaileilla, minä join Hugo ja siippa otti jonkin melonicocktailin. Tämän jälkeen tuotiin rapsakat pikku kroketit keittiön tervehdyksenä.

Beginning of July we ate at restaurant Toca. This small restaurant is in city center but still tucked on a a side street. I try to recall what we ate.

We took five course menus with matching wines. In the beginning we drank cocktails; I had Hugo and Husband drank melon cocktail. Small croquettes were served as greetings from kitchen.
 


Ensimmäisenä varsinaisena alkuruokana oli paistettua kesäkurpitsaa munakoisoa.

Baked courgette aubergine was the first real appetizer.


Pyreiden kanssa tarjottu carpaccio oli raikas.

Carpaccio served with purees was fresh.
 

 
Aterian kala-annos oli kesäinen sitruslohi couscousin kera.

Fish dish was salmon served wihthcous cous.
 

 
 Liharuokana oli possua, maissia ja punaviinikastiketta.

Tender pork, corn and red wine sauce were delicious.


 
 

  Loppuun söimme vaniljapannacottaa sorbetin kera. Vielä kun muistaisin mikä oli pirskahteleva makea viini, jota joimme jälkiruoan kanssa.
 
Tarjoilu oli ystävällistä. Annoksista ja niihin valituista viineistä tarjoilijamme kertoi asiantuntevasti.
 
Annoksissa oli käytetty sesongin raaka-aineita, kaikki annokset olivat maukkaita. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut illallinen. Sisustus oli sopivan rustiikkinen, suuria muutoksia ei siihen oltu tehty Shanghai Cowboyn päivien. Jos liitutauluna toimivalla seinällä on vielä näkyvissä selkänojan takaa kurkistavat pupun korvat, ne ovat minun piirtämäni.

Tänne menisin uudelleenkin.

p.s. ei me kuitenkaan ihan tällä lailla syödä joka päivä kotona...

 
For dessert we had vanilla pannacotta with sparkling sweet wine.
 
Serving was friendly and knowing. All dishes were very tasty. At some point Husband said "Really good food. Like you had cooked it!" All in all a very nice dinner.
 
 

13 kommenttia :

  1. Toca on hyvä. Ruoka on maukasta, palvelu pelaa ja paikka on viihtyisä. Huippuja drinkkejä!

    VastaaPoista
  2. No jopas näyttää hyvältä! Lämmin kiitos suosituksesta. :)
    Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka (ja juomatkin) olivat kyllä todella maukkaita.

      Poista
  3. Annokset näyttävät kesäisen kepeiltä. Meillä saattaisi tulkita maininnan kotitekoisesta parillakin tavalla...

    VastaaPoista
  4. Tänne on ollut jo ties kuinka kauan tarkoitus mennä, mutta jotenkin unohtunut, mahtaakohan vielä olla pitkät varausjonot...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjantaiksi saimme kesällä pöydän helposti. En tilannetta tiedä syksyn tullen, mutta varauskalenteri löytyy tableonlinesta.

      Poista
    2. Ei ole enää pitkät jonot!

      Poista
  5. Hei Lumo ja kiitos mukavasta kirjoituksesta! Ensimmäisessä alkuruuassa oli muuten marinoitua munakoisoa, ei kesäkurpitsaa.. ja jälkkäriviini oli Bracchetto D´Acqui Piemontesta, löytyy Alkon hyllyltä kuohuviini osastolta. Tällä hetkellä ei ole pitkät varausjonot, myös kotisivuiltamme www.toca.fi löytyy kalenteri josta voi tsekata vapaita pöytiä!
    T. Elina Ravintola Toca

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elina!

      Kiitos korjauksesta, postausta kirjoittaessa oli ihanasta illallisesta kulunut jo hyvän aikaa ja ihan kaikki ei enää muistunut mieleen. Kiitos myös tuosta kuohuviinivinkistä, tuota täytyy hakea kotiinkin! Ruoat ja uomat olikin Tocassa todella onnistuneesti yhdistetty.

      Poista
  6. Kävimme myös elokuussa Tocassa ja rakastuin. Nousi ehdottomasti yhdeksi suosikeistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella kiva, että Helsinkiin on tullut tällaisia pieniä, sympaattisia, yksityisomistuksessa olevia ravintoloita sieluttomien ketjuravintoloiden vastapainoksi. Toca nousi ihan kärkikahinoihin Helsingin lemppariravintoloissani.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.