Mehevä meksikolainen riisi / Mexican rice

 
 
 

 
Palataanpa taas vähän vanhempiin kokkailuihin. Syyskuussa tein maalla meksikolaistyyppistä ruokaa. Tomaattisalsaa ja guacamolea olen tehnyt lukemattomat kerrat aiemminkin, quesadillojakin olen paistellut useamman kerran. Reseptit löydät täältä. Tällä kertaa täytin quesadillat juustolla ja paistetuilla kanttarelleilla. Epäilen, että kanttarelleja ei kasva Meksikossa, mutta ateria olikin "saanut inspiraationsa" Meksikosta.

Olen muuten kerran ollut Meksikossa, kaksi kertaa yhden päivän aikana. Ensin menin veneellä Rio Granden yli ja tapasin lainsuojattoman, myöhemmin samana päivänä uin Rio Granden yli (ei se tosin ihan valtaisan Grande ollut juuri siinä kohtaa, mutta joen yli piti uida vielä takaisinkin). Molemmat rajanylitykset Yhdysvalloista olivat tietenkin täysin laittomia... Emme tainneet syödä mitään Meksikon puolella, mutta tequilaa ja olutta tuli maistettua.
 
Meksikolainen riisi oli uusi tuttavuus. Jälleen kerran etsin Pinterestistä reseptejä ja yhdistelin niistä mieleiseni.
 
 
Meksikolainen riisi

3 rkl kasviöljyä
2,5 dl pitkäjyväistä riisiä, keittämättömänä
1 tl tuoretta murskattua valkosipulia
1/2 tl merisuolaa
1/2 tl rouhittua juustokuminaa
½ tl rouhittua kuminansiementä
1 purkki / 400 g tomaattimurskaa
5 dl kanalientä
3 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
 
Kuumenna öljy isossa kattilassa keskilämmöllä.
Lisää riisi ja sekoita varovasti kunnes riisi alkaa kevyesti ruskistua.
Lisää valkosipuli, suola ja kumina ja sekoita riisiä kunnes se on kullan keltaista.
Lisää tomaattimurska, kanaliemi ja korianteri ja lisää lämpöä.
Anna kiehahtaa, laske lämpötilaa alhaiselle ja peitä kattila kannella.
Anna hautua 20-25 minuuttia. Poista lämmöltä ja pöyhi haarukalla. Lisää korianteri.  4 annosta.

In September, I cooked Mexican type food at my inlaws. Tomato salsa and guacamole I've done countless times before, quesadillojas I also have prepared more than once. Recipes you can find here. This time, I filled quesadillas with cheese and fried chanterelles. I suspect that chanterelles do not grow in Mexico, but I am not a puritan, this dish was just Mexican inspired.


Mexican rice was new to me. Once again, I browsed Pinteres for recipes and combined them to my liking.


Mexican rice 
3 Tbsp. vegetable oil
2,5 dl long grain rice, uncooked
1 tsp. fresh minced garlic
1/2 tsp. sea salt
1/2 tsp. jeera, crushed
½ tsp cumin seeds, crushed
1 can/400 g chopped tomatoes
5 dl chicken broth
3 Tbsp. finely chopped fresh cilantro
 
 
Heat oil in a large saucepan over medium heat.
Add the rice and gently stir until rice begins to lightly brown.
Add the garlic, salt, and cumin and stir the rice til it looks golden.
Add the tomato sauce, chicken broth, and cilantro and turn the heat up to medium high.
Bring the mix to a boil then turn the heat to low and cover the pan with a lid.
Simmer for 20 to 25 minutes. Remove from heat and fluff with a fork. Serves 4.

6 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Meksikolainen riisi oli tosiaan ihan uusi tuttavuus (ehkä olen joskus syönyt ravintolassa?), se oli todella hyvää.

      Poista
  2. Naaammmmmm ihania herkkuja taas, mehän kohta tehdään viikon ruuat, näillä sinun ihanuuksilla. <3

    VastaaPoista
  3. Inspiraatioksihan nämä on tarkoitettukin :-)

    VastaaPoista
  4. Kaikki maustetut riisimössöt ovat ihania!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.