Flunssaisen viikon varrelta * During this week


 

Jet lag vaihtui sujuvasti flunssaksi. En tainnut ollakaan kunnolla flunssassa viime vuonna, joinain vuosina olen niiskutellut ja yskinyt viikkokausia. Nyt yskinkin ihan pontevasti, koskaan yskäni ei ole pientä köhimistä, vaan kuulostaa heti ensi metreiltä lähtien siltä kuin keuhkot olisivat tulossa suun kautta ulos... Päälle vielä palelua, valuvaa nenää ja aivastelua. Kun en herännyt aikaeroon, heräsin omaan yskimiseeni ja taisinpa herättää samalla myös Siipan. Töissä kuitenkin olin, kun piti saada monia asioita hoidettua. Pari iltaa menikin sitten aivan koomassa viltin alla sohvalla. Söpöt nenäliinatkaan eivät ihan nostaneet tunnelmaa.

Meikkaaminen tuntui miltei turhalta kun nenä punoitti ja silmät vetistivät. Laitoin kevyen meikin kuitenkin, etten olisi ihan säikähtänyt peilikuvaani. Japanista ostettu Cezanne-huulipuna oli sopivan kevyttä ja rasvaista kuivuneille huulille. Sävy on kyllä enemmänkin korallinen kuin kuvan tummahkon punainen.

Jat lag turned to flu. Even makeup did not refresh my tired look. Still, I added soft and creamy lipstick bought from Japan as it soothed my chapped lips.
 
 
 
 
 Uusi villakangastakki! Olen useamman vuoden siirtänyt villakangastakin ostoa ja kulkenut untuvatakeissa, kun sopivaa ei ole tullut vastaan. Ei tämäkään ollut ihan sitä mitä etsin, haeskelin aika klassista mallia, tämä on trendikkään pyöreälinjainen. Hinta Stockan lisäalessa oli kuitenkin sen verran edullinen, että ostin pois.

Kylläpä bloggaaja on väsyneen näköinen! Ihanat silmäpussit ja muutenkin nuutunut olemus. Flunssa on vaatinut veronsa...

I've been looking for a new woollen coat for several years. Didn't find exactly what I was looking for, but as the price was so low in the end of sales for this coat, I decided to buy it.

Oh, I look so tired. The flu really doesn't make me look fresh.

 
Tässä vaiheessa talvea pataruokia tekee mieli, kunnes pian alan haaveilla keväisemmistä, kevyemmistä annoksista. Tai no, itse asiassa lisukkeena meillä on ympäri vuoden useimmiten salaattia ja vihanneksia. Riisiä, pastaa tai perunaa on harvakseltaan.

Tässä annoksessa kuitenkin yhdisteltiin sekä bataattia että riisiä. Tein chili sin carnea, johon tuli reilusti sipulia, valkosipulia, savupaprikaa ja kuminaa pohjaksi, lisäksi tomaattia, pieni bataatti, papuja ja chipotle-chiliä. 1½ h haudutus ja nam, herkullinen chili oli valmis.


At this time of the year I like long simmered dishes, but soon I 'll already crave for lighter spring foods. We quite rarely nowadays have rice, pasta or potato, but here I combined rice and sweet potato.

I made chili sin carne on Thursday night, using lots of smoked paprika and cumin, onion and garlic. Adding sweet potato cubes, tomato, red beans and chipotle chili.

 
Loppuviikosta olin jo pirteämpi vähemmän flunssainen. Blazernainenkin minussa nosti taas päätään. Tämä jerseyblazer on jäänyt vähän väljäksi, jostain pitäisi löytää vastaava paremmin istuva.
 
Nautitaan viikonlopusta!

By the end of the work week I felt frisky less ruined by flu and found again the blazer woman in me.

This jersey blazer is now a bit too loose on waist, I should find similar, but better fitting.

Enjoy the weekend!

8 kommenttia :

  1. Jaa, minusta näytät todella kauniilta, herkällä tavalla. Huulipuna sopii hyvin, mukavan rasvainen koostumus ja vähän väriä. Toivottavasti olo on jo parempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olo olikin herkkä, tosin ei kovin runollisella tavalla :-)

      Poista
  2. Komppaan edellistä kommentoijaa, että flunssaisenakin näytät upealta! Huulipuna sävy on tosiaankin nätti ja sopii sinulle ihanasti. Samoin tuo villakangastakin väri. Kadehdin ihmisiä, jotka uskaltavat tarttua takkiosastolla johonkin muuhunkin kuin mustaan :)

    Kiitoksia kovasti Japani-postauksistasi: en ole koskaan Japanissa käynyt ja olikin todella mukavaa nojatuolimatkailla kanssanne! Pääsin tunnelmaan!

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä haksahdan talvitakeissa mustaan, mutta tämäkin oli sopivan neutraali sävy.

      Poista
  3. Huulipunan ja silmälasien (!) yhdistelmä on toimiva ratkaisu vähän väsyneempään oloon - näytit ihan hehkeältä takkikuvassasi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmälasit kyllä pelastavat vähän väsyneempänä päivänäkin. Ne antavat mukavasti ryhtiä kasvoihin.

      Poista
  4. Minustakin näytät pirteältä flunssasta huolimatta. Kun itselläni on flunssa on nenä niistämisestä kirkkaanpunainen ja kasvot muutenkin läikikkäät joten jätän silloin selfiet ja blogikuvat suosiolla väliin koska ovat enemmän kuin jonkun terveysalan "kun sinulla on kova flunssa" julkaisua varten napsittuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvasta väsymys ei taida paista läpi ihan samalla lailla kuin livenä. Aika moni nimittäni totesi kasvokkain minun näyttävän väsyneeltä ja punasilmäiseltä... Nyt olo on onneksi jo kohentunut, viikonloppuna nukuin pitkät yöunet joka yö ja se kyllä piristi kummasti.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.