Sitrussalaattia ja täytettyä paprikaa * Citrus salad and stuffed peppers

 
 
 
Bon Appetit-lehdestä löytyy aina useampi resepti, jota on pakko päästä kokeilemaan. Ensimmäinen tammikuun numerosta testiin päässyt resepti oli sitrus-avokadosalaatti.

Salaatin seuraksi tein japanilaistyyppisiä täytettyjä paprikoita. Eivät ihan pärjänneet grillatuille täytetyille paprikoille, joita söimme Japanin izakaya-ravintoloissa, mutta ihan kelpo syötävää kuitenkin.
 
 
Salaatti paahdetuista sitrushedelmistä ja avokadosta
 
 
1 veri- tai tavallinen appelsiini ½ cm paksuisina viipaleina

1 sitruuna, viipaleina ½ cm paksuisina viipaleina

4 rkl oliiviöljyä, jaettuna

merisuolaa, vastajauhettua pippuria

1/4 pieni punasipuli, ohuina viipaleina

2 rkl tuoretta sitruunamehua

1 nippu vesikrassia tai rucolaa

! dl mintun lehtiä

1 avokado lohkoina


Kuumenna uuni 220 C °. Sekoita appelsiini- ja sitruunaviipaleet 1 rkl öljyssä, levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille; mausta suolalla ja pippurilla. Paahda sitrushedelmiä, silloin tällöin sekoitellen kunnes kunnes viipaleet ovat hieman karamellisoituneet, n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Samaan aikaan sekoita sipuli ja sitruunamehu kulhossa; mausta suolalla ja pippurilla ja anna maustua 5 minuuttia (sipuli pehmenee ja maku pyöristyy hieman).

Lisää paahdetut sitrushedelmät kulhoon sipulin, rucolan ja mintun kera. Pirskota loput 3 rkl öljyä päälle; mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.

Lisää avokado ja sekoita salaatin joukkoon.

 
 
Broileritäytteiset paprikat
 
 
2 rkl rypsiöljyä
250 kg jauhettua broileria
½ keskikokoinen sipuli, hienonnettuna
½ peukalon kokoine pala inkivääriä, raastettuna
1 valkosipulin kynsi, hienonnettuna
rkl sitruunamehua
½ rkl soijakastiketta
½ tl merisuolaa
3 suippopaprikaa, halkaistuna, siemenet poistettuna

Sivelyyn/dippaukseen

1 rkl vuoksi
3 rkl miriniä
3 rkl soijakastiketta
1 tl hienoa sokeria


Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Kuullota öljyä, inkivääriä, valkosipulia ja sipulia pannulla keskilämmöllä. Sekoittele kunnes sipulit ovat läpikuultavia (noin 3 minuuttia). Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita huoneenlämpöön jäähtyneeseen sipuliseokseen jauhettu broileri, sake, soija ja suola. Sekoita hyvin.

Levitä veitsellä runsas määrä seosta paprikoille. Paista uunissa15-17 minuuttia, kunnes kana on kypsääSillä aikaa tee dippikastike

Sekoita kaikki ainekset mikrossa 20-30 sekuntia (
kunnes sokeri sulaa) ja sivele broileritäytteelle. Laita ylijäänyt kastike pieneen kulhoon ja tarjoile dippikastikkeena.
 
 
 
There are always at least few recipes in Bon Appetit magazine I wan tto try right away. This time the first recipe in January issue was roasted citrus and avocado salad. I also made stuffed peppers inspired by the delicious grilled peppers we ate at Japan's izakaya restaurants.
 
 
 
Roasted citrus and avocado salad
 
blood or Valencia orange, sliced 1/8" thick, seeds removed
1 Meyer or regular lemon, sliced 1/8" thick, seeds removed
4 tablespoons olive oil, divided
Kosher salt, freshly ground pepper
1/4 small red onion, thinly sliced
2 tablespoons fresh Meyer or regular lemon juice
1 bunch watercress or arugula, thick stems trimmed
1/2 cup fresh mint leaves
1 avocado, cut into wedges

 

Preheat oven to 425°. Toss orange and lemon slices with 1 tablespoon oil on a rimmed baking sheet; season with salt and pepper. Roast citrus, tossing occasionally, until lightly charred in spots and starting to caramelize, 10-15 minutes. This makes the citrus flavor more complex. Let cool. 
           
Meanwhile, combine onion and lemon juice in a large bowl; season with salt and pepper and let sit 5 minutes (onion will soften a bit and get slightly sweeter and less harsh).
            
Add roasted citrus to bowl with onion along with arugula and mint. Drizzle remaining 3 tablespoons oil over; season with salt and pepper and toss everything to combine and coat. 
           
Add avocado and very gently toss until lightly dressed (you don't want to crush the avocado).
 
 
Stuffed peppers
 
 
2 tbsps vegetable or canola oil

½ lb ground chicken

½ medium onion, finely chopped

½ thumb size ginger, grated

1 garlic clove, finely chopped

1½ tbsp sake

½ tbsp soy sauce

½ tsp kosher salt (or ¼ tsp table salt)

4 long peppers, cut in half, seeded and membranes removed

 

For the Dipping/Brushing Sauce

 

1 tbsp sake

3 tbsp mirin

3 tbsp soy sauce

1 tsp granulated sugar

Preheat oven to 350 degrees.

In a pan over medium/high heat, add oil, ginger, garlic and onions. Cook until onions are transparent (about 3 minutes). Transfer mixture into a bowl and let cool (put in fridge or freezer to speed up the process.) When the mixture is room temperature, add ground chicken, sake, soy and salt . Mix well with your fingers (not for too long.)

 With a knife, spread a generous amount of the mixture on each piece of  pepper. Lay each piece on a tray covered with aluminum foil (or parchment paper). Bake for 15-17 minutes, until chicken has cooked through. While peppers are cooking, make your sauce.


Mix all the ingredients and microwave for 20-30 seconds (to melt the sugar). Take peppers out of the oven and with a basting brush, dab the sauce over each piece. Put leftover sauce in a small bowl and serve next to stuffed peppersfor dipping.


2 kommenttia :

  1. Oih tähänkö ihanuuteen ne instan puolellakin ihailemani sitruunat tuli. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siihenhän ne tulivat. Etsiskelen usein uusia, erilaisia salaattireseptejä perinteisen salaatinlehti-tomaatti-kurkkusalaatin vaihtoehdoksi.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.