Ankkaa ja vadelma-pinaattisalattia * Duck with raspberry spinach salad



 
Ankan rintaa saa nykyisin aika perusruokakaupoista, toissa viikolla ostin sitä Lidlistä viikonloppuruoaksi.
 
Rasvaisen ankan kaveriksi sopii hyvin kevyt salaatti. Roseviinistä mieleen tulee yleensä kuuma kesäpäivä, mutta viileänä kevätpäivänä minun alkoi yht'äkkiä tehdä mieli roseta. Ja hyvinhän se sopi ankan kaveriksi näin keväämmälläkin.
 
 
Vadelma-pinaattisalaatti
 
1 dl tuoreita vadelmia
½ dl paahdettuja mantelilastuja
3 dl babypinaatinlehtiä
½ dl tuoretta minttua
parmesaania lastuiksi höylättynä
 
 
Sitruunavinaigrette
 
Yhden luomusitruunan hienoksi raastettu kuori
4 tl sitruunamehua
 1 rl oliiviölyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
 
Sekoita vinaigretteainekset, sekoita pinaatin ja mintun lehdet, sekoita vinaigrette niiden joukkoon. Ripottele salaatin päälle vadelmat manteli- ja parmesanlastut.
 
 
Paistettu ankanrinta
 
1 ankan rintafilee
 
Vedä ankanrinnan nahkapuolelle ruutumaiset viillot. Pane rintafileet kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Lämpö saa nousta ja ankanrinnat saavat paistua omassa rasvassaan molemmin puolin noin 3 minuuttia.
 
  Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja kääri ne folioon. Paista ankanrintoja 200-asteisessa uunissa 1015 minuuttia niin, että ne jäävät sisältä roseenpunaisiksi. Ota paketti uunista ja anna fileiden levätä foliossa noin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoa salaatin kera.
 
 
 
Duck breast is nowadays quite widely available and not as expensive as it has been in the past.


Duckbereast is delicipous with a light salad. Rose wine is usually associated to a hot summer day, but on chilly spring day I suddenly began to crave for rose. And it matched well with duck also on a cold spring day.




Raspberry and spinach salad



1 dl fresh raspberries

½ dl toasted slivered almonds

3 dl baby spinach

½ dl fresh mint

Parmesan shavings
 
 
 
Lemon vinaigrette
 
Finely shredded zest from a lemon
   
4 tsp lemon juice 1 table spoon olive oil 1/4 teaspoon sea salt     
1/8 teaspoon freshly ground black pepper


Mix vinaigrette ingredients. Mix mint and spinach leaves. Mix vinaigrette with salad. Sprinkle salad with almond and parmesan shaves and raspberries.
 
 
Fried duck breast



1 duck breast



Cut a grid on the skin, avoid acutting the meat. Place the fillets cold frying pan, skin side down. Raise the heat and let duck breasts fry in their own fat on both sides for about 3 minutes.


   Season the fillets with salt and pepper and wrap them in foil. Bake the duck breasts in a 200-degree oven for 10-15 minutes, so that they remain pink inside. Take the package from the oven and let rfillets rest in foil for about 10 minutes before cutting. Serve with salad.
 

1 kommentti :

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.