Kashmirin kosketus * Soft touch of cashmere

  

Olen ennenkin hehkuttanut rakkauttani luonnonkuituihin. Pyrinkin hankkimaan lähinnä luonnonkuituiduista valmistettuja vaatteita. Etenkin ylellisen pehmeät, lämpimät, mutta kevyet kashmirvuohen pohjavillasta valmistetut kashmirtuotteet ovat mieleeni.

Sain blogiyhteistyön merkeissä valita Kashmirneule.com-sivustolta jonkin 100% kashmirtuotteen. Tutkailin laajaa valikoimaa pitkään, lopulta päädyin vaaleanharmaaseen Rosalia-mekkoon, jossa syvä ja kapea, v-muotoinen kaula-aukko ja aavistuksen kaarrettu helma.

I have told earlier about my love for natural fibers. I try to purchase mostly garments made of natureal fibers. Soft, warm but light cashmere is one of my favorite natural fibers.

I could choose a 100% cashmere garment garment from Kashmirneule.com as blog collaboration and selected Rosalia dress  among a wide selection. It has a deep, narrow V-neck and slighty rounded hem. Light grey wasn't in stock in my size, but it was made to order and sent out in four weeks. Correct size was easy to select from size chart.

Mekkoa ei ollut varastosta heti toimittaa, mutta se valmistettiin tilauksesta Kathmandun lähellä ja lähetettiin neljässä viikossa. Sivuilla on mittataulukko, josta oma koko oli helppo selvittää. Lisätietoja voi kysyä englanniksi tai suomeksi.

Mekossani on kaksi kerrosta, mutta valikoimista löytyy aina 12-kerroksisiin superlämpimiin neuleisiin. Oma mekkoani voinkin käyttää pitkälle kevääseen viileinä päivinä.

My dress has two plies, it's good for almost all around year use. I tried on several combinatios during weekend, casual combo of boots and dress worn casually as tunic over jeans was my favorite weekend outfit.


Olen innokas tuulettaja ja käytännössä tuuletan kaikki vaatteet käytön jälkeen, jolleivat ne mene suoraan pesuun. En pidä silittämisestä ja tuuletettaessa useimmat vaatteet suoristavatkin niin, että niitä tuskin tarvitsee silittää. Kashmirtuotteet raikastuvat hyvin tuuletettaessa, lisäksi pehmeään kashmirvillaan ajan myötä tulevaa nukkaa voi poistaa kevyesti kashmirkammalla harjaamalla. Helsingissä niitä löytyy ainakin Stockan ompelutarvikeosastolta ja Yrjönkadun Nappitalosta.

Cashmere loves airing like all natural fibers. I anyway basically air all my garmentws after use.


Kokeilin viikonloppuna erilaisia yhdistelmiä. Tällä hetkellä mieleisintä oli käyttää mekkoa rennosti tunikana farkkujen ja saappaiden kanssa. Saappaat vaihtunevat pian nilkkureihin. Täytyy myös hankkia osuvamman sävyiset sukkahousut.

 If any pilling occures, it can be lightly combed off by a cashmere comb.

8 kommenttia :

 1. Vitsi miten aurinkoisia ja kivoja kuvia. Ja ihana on mekkokin. <3 Mekko sopii kaiken kanssa, oike klassikko ja ah pojot kashmirille. Tekokuitu ei ole kyllä iholle tarkoitettu, jos sellaisia juhlapaituleita on, niin alle puuvillatoppi. Mieluiten aitoja luonnonkuituja.

  Ihanaa viikonloppua Lumo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkuidut ovat kyllä mieleeni ja niitä koetan suosia, tuntuvat ihan erilaiselta kun keinokuidut.

   Poista
 2. Oi miten kaunis mekko! Tuollainen menee kyllä kaiken kanssa ja jokaiseen menoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä monikäyttöinen vaate ja sitä tulee varmasti käytettyä paljon.

   Poista
 3. Monikäytöinen ja kaunis mekko :) Mutta mietin irtoaako siitä nukkaa - ainakin alussa? Minulla yksi tunika/mekko karvoittaa sekä päälle puetun takin että alle puetut farkut...
  - Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ei ole irronnut lainkaan nukkaa muihin vaatteisiin. Tosin esim. harjatut puuvillahousut tuntuvat oikein imaisevan itseensä mistä tahansa vaatteesta kuituja. Saattaa siis riippua vähän muista vaatteistakin.

   Poista
 4. Kaunis mekko - kyllä kannatti odottaa;) Ja kashmir vaan on materiaalina yliveto!
  Hyviä kuvia - näytät säteilevältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin itselaukaisijalla kuvat. Miestä huvitti, hän tuli kameran taakse välillä naurattaman ja höpisemään "itsiöistä", joiksi hän vitsikkäästi selfieita kutsuu.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.