Aamiaisfiiliksiä Kööpenhaminan malliin * Breakfast moments

 
Rakastan Kööpenhaminan ja Berliinin kahviloiden aamiaistarjottimia. Viikonloppuisin usein kokoan jotain vastaavaa kotiaamiaiseksi, en tosin ihan yhtä laajaa sortimenttia kuin noilta aamiaisilta saattaa löytyä. Välillä virittäydyn viikonlopputunnelmaan valmistamalla vähän arkista paremman aamiaisen jo perjantaiaamuna.
 
Arkisin en yleensä juo kotona kahvia, mutta viikonloppuisin hurautan Nespressolla aina latet, kesällä jääversiona.
 
Paahtoleipää ja avokadoa seesaminsiementen ja hummusmausteseoksen kera, vaniljakastikkeeseen tehtyä tuorepuuroa ja lattea. Voisiko päivä paremmin alkaa?
 
Vai olisiko tämä vieläkin maukkaampi aamiainen; 
 
 
 I love breakfasts in Copenhagen and Berlin. On weekends I try to create something similar at home, not as wide sortiment, but inspired by the delicious breakfasts I have had in those cities. Sometimes I want to get pn weekend mood by making a slightly better breakfast already on Friday morning.
 
I usually don't drink coffee  weekday mornings, but on weekend breakfasts I always have latte.
 
An avocado toast with sesame seeds and hummus seasoning blend, raw porridge made in vanilla custard and latte. What could be a better start for a day?
 
Or could the next one be even better?
 
 

 
Kaakaota, täytetty muna ja juuri paistettuja skonsseja marmeladin kera. Täytettyjen munien ohje täällä.
 
Cocoa, deviled eggs and fresh scones with marmalade. Ideas for deviled eggs here.
 
 
 
Latte sekä tuorepuuro, johon on soseutettu marjasekoitusta kotitekoisen myslin ja vadelmien kera on kuitupitoinen, sellaisenaan täyttävä aamiainen.
 
Latte with fresh porridge made with pureed berry mix and served with homemade granola and raspberries includes lots of fibers and keeps hunger away for hours.
 
 
 
 
Voiǩo avokadoleipiin kyllästyä? Ei voi, siksi syönkin niitä säännöllisesti. Lisäksi mustaviinimarjasmoothieta ja lattea.
 
Can one get tired of avocado sandwiches? No, I don't think so. That's why I often eat them. Here with black currant smoothie and latte.

8 kommenttia :

  1. Kyllä, ilahtuisin jokaisesta noista aamulla! Kiva saada uusia ideoita viikonloppuaamuihin, joilloin erityisesti yövieraille yritän keksiä aina jotakin erilaista ja houkuttelevaa:)

    Mieheni ihastui Barcelonan-matkallaan kahvila-aamiaisiin ja kokeilimme sitten kesällä Lontoossa niitä. Ilahduin itsekin kivasta tarjonnasta, hotellin aamupala oli nimittäin kallis ja iloton. Aion kokeilla samaa pian Roomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin syömme hotellilla aamiaista, jollei se kuulu huoneen hintaan. Mieluummin käymme jossain kivassa kahvilassa aamupalalla.

      Poista
  2. Koska viikolla on aina kiire niin itselläni on tapana viikonloppuna panostaa aamiaiseen :) Avokadoon ei voi koskaan kyllästyä....mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikolla aamiainen (jos siis syön sellaista, kahtena päivänähän syön vain illallisen) on nopeasti kyhätty kasaan ja hotkaistu, viikonloppuna mielelläni panostan siihen vähän enemmän ajatusta ja aikaa.

      Poista
  3. Näyttää hyvältä. Ja rakastan myös Köpiksen kahviloita ja ravintoloita.
    Mulla on joku avokadohullutus menossa, syön joka päivä ainakin kaksi, tai sitten teen guacamolea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado on ihanaa, ostan kerran viikossa sellaisen pikkuavokadopussi. Käytän niitä leivän päällä, salaatissa, kylmiin (gazpacho-tyyppisiin) keittoihin, munakkaaseen...

      Poista
  4. Hei!
    Rakastan myös Avokadoa, mutta mielenkiintoni heräsi puurosta. Miten teet vaniljaisen tuorepuuron ?
    Kiitokset jos saan vastauksen
    T Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljainen tuorepuuro syntyy lisäämällä puuroon valmista vaniljakastiketta. 1 dl kaurahiutaleita, 1 banaani muussattuna 1-1½ dl maitoa tai omenamehua ja loraus vaniljakastiketta. Sekoita ja jätä puuro jääkaappiin yön yli turpoamaan. Lyhyempikin aika riittää, mutta on kiva kun puuro on odottamassa aamulla valmiina.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.