Pääsiäisen brunssimunat kolmella tavalla * Easter bruch eggs in three ways

 
 
 
Munat kuuluvat olennaisena osana pääsiäisbrunssiin. Tavanomaisen munakkaan, munakokkelin tai sellaisenaan tarjottavan keitetyn kananmunan sijaan lähdin kehittelemään täytettyjä munia.
 
Kovaksi keitetty muna rikotaan kevyesti kärjestä ja sisältö kaivetaan varovasti ulos. Pieni muna, sekoita joukkoon hienonnettua lehtikaalia ja vihreää oliivia. Lusikoi seos varovasti takaisin kuoreen. Tarjoa pienessä suolalla täytetyssä astiassa, jotta munankuori pysyy pystyssä.
 
Eggs are an important part Easte brunch. Instead of omelet, scrambled eggs or plain boiled egg I developed few recipies for stuffed eggs.


Break hard-boiled egg  abt 1/4 on the tip and dig egg white and yolk out carefully with a small spoon. Chop egg white and yolk, stir in some chopped kale and green olives. Spoon the mixture gently into the egg. Serve in a small bowl filled with salt.
 
 

 
 
Kuori ja halkaise kovaksi keitetty kananmuna. Kaiva keltuainen varovasti lusikalla, sekoita sauvasekoittimella keltuainen ruokalusikalliseen turkkilaista jugurttia ja kouralliseen persiljaa. Täytä muna seoksella, ripottele suolaa, cayennepippuria ja paahdettuja seesaminsiemeniä päälle. Koristele kapriksella ja basilikalla.
 
Peel and cut in half a hard-boiled egg. Dig out the yolk gently with a spoon, mix yolk, tablespoon of Turkish yoghurt and a handful of parsley in blender. Fill the egg with mixture, sprinkle with salt, cayenne pepper and toasted sesame seeds. Garnish with capers and basil.


 

 
Kuori ja halkaise kovaksi keitetty kananmuna. Kaiva keltuainen varovasti lusikalla. Sekoita keltuaiseen ruokalusikallinen itse tehtyä (tai kaupan) pestoa. Täytä munat  seoksella. Koristele pinjansiemenillä ja basilikalla.
 
 Peel and cut in half a hard-boiled egg. Dig the yolk gently with a spoon. Mix the yolk with tablespoon of pesto. Fill the eg with the mixture. Garnish with pine nuts and basil.

4 kommenttia :

  1. Ihania kananmunaherkkuja :) minusta kananmuna kuuluu pääsiäiseen, ehkäpä meilläkin innostutaan tekemään tämäntyyppisiä aamiaisherkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin tehdä tuollaiset pestomunat huomisen lounaan alkuruoaksi. Pääruokana on niin runsas valikoima, että nämä riittävät alkuun.

      Poista
  2. Kiitos loistavista vinkeistä, josko näistä jotain tarjoaisimme kun suku kokoontuu meillä maanantaina. Toista se oli omassa nuoruudessa, kananmunien päälle laitettiin Kallen mätitahnaa ja ruohosipulia ja se oli gourmeta se. ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivoista vinkeistä. Täytyy kokeilla noita pestomunia ainakin....nams.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.