Pirskahtelevaa gourmetia * Sparkling gourmet











 
 
Alkoholittomat juomat ovat vahvassa nosteessa myös ruokajuomina. Soda Streamin vastaus trendin oli kehittää Sparkling Gourmet-makujen kokoelma kaksi Michelin-tähteä saavuttaneen keittiömestarin Paul Liebrandtin johdolla. Makuja on 12 ja ryhminä ovat yrtit, kukat ja hedelmät.
 
Paul Liebrandt oli itse esittelemässä juomia viikko sitten eiralaisessa kattohuoneistossa järjestetyssä tilaisuudessa. Hän kertoili hieman New Yorkin ruoka- ja juomatrendeistä (lehtikaali jyllää edelleen, hän tuntui olevan siihen jo perinpohjin kyllästynyt) sekä ideoista Sparkling Gourmet-makuyhdistelmien takana.
 
Villiruokaguru Sami Tallberg oli suunnitellut juomiin menun;
Torivihanneksia, villiruusua ja tilliä  tarjoitiin lime-basilikaveden parina
Tyrnimarjavesi oli inspiroinut annosta, jossa oli korvasieniä, herneitä ja lakritsajuurta.
 Lopuksi saimme maistella keto-orvokeilla koristeltua väinönputkipossettia.
 
 
Sparkling gourmet-kapselit ovat tulossa syksyllä myyntiin. Lime-basilika oli juomamauista suosikkini, mutta yuzu-hedelmän suurelle ystävälle myös yuzu-maut ovat kiinnostava uutuus, niitä kokoelmassa on kaksi.

Seuranani ollut Marjo pääsi harjoittelemaan makuvesien tekoa ja hyvinhän hiilihapotus ja makutiivisteen lisäys sujuikin.

Olin eräässä tilaisuudessa pari vuotta sitten, jossa Sami oli kokkaamassa. Sain tästä tilaisuudesta innostuksen villikasveihin, joita olen keväisin ja kesäisin aina keräillyt lautaselle. Nytkin juttelin Samin kanssa kauden villeistä herkuista ja hänen järjestämistään villiruokakursseista. Villiruoan kausihan on nyt parhaimmillaan.
 
 
Soda Stream has created with Michelin star chef Paul Liebrandt a collection of flavors especially designed to accompany food. I attended the kick off even last week. Chef Liebrandt told about the ideas behind the new fruity, herbal and flower flavor families, chef and wild food specialist Sami Tallberg had created dishes for three flavors.
 
My favorite was lime basil, but also two different yuzu flavors sound exiting.

6 kommenttia :

  1. Tällaiset uutiset on kivoja. Itse en juo alkoholia, joten muut vaihtoehdot kiinnostavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen aina myös jotkut kivat alkoholittomat vaihtoehdot esim. tervetuliaisjuomiksi, ettei aina tarjottaisi vain limua tai appelsiinimehua.

      Poista
  2. Kiva vaihtoehto - meillä on juhlissa tarjolla aina alkoholiton vaihtoehto, sillä perheen nuoret aikuiset ovat täysiä absolutisteja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monet ovat alkoholittomia erilaisista syistä joko silloin tällöin, jonkin aikaa tai pysyvästi. Ei se silti tarkoita, että aina haluaisi juoda vettä, mehua tai maitoa ruoan kanssa. Onkin kiva, että on myös erilaisia alkoholittomia kulloiseenkin ruokaan sopivia juomavaihtoehtoja.

      Poista
  3. Alkoholittomia vaihtoehtoja on hyvä olla enemmän :) Ja osasinhan mä tuon vedenkin hiilihapottaa vaikka ensin pullon kanssa olikin vähän ongelmia....

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.