Prosciutto Vinaigrette

 



Bon Appetit-lehdessä oli kiva prosciutto-vinaigretten resepti vihreiden vihannesten ja hedelmien salaattikastikkeeksi. Ei vihannesten ja hedelmien välttämättä tarvitse olla vihreitä, täysin vihreä salaatti tosin näytti kivalta kuvassa.

Meillä vinaigrettea syötiin vihreän salaatin, vesimelonin, papujen, tomaatin, kurkun  ja yrttien kanssa. Kevensin reseptiä 5:2-paastopäivää varten vaihtamalla prosciuton Lidlin vähärasvaiseen savustettuun kinkkuun ja vähentämällä öljyn määrää. Maukasta tuli näilläkin muutoksilla! Suolaa en myöskään lisännyt sillä kinkku oli tarpeeksi suolaista.
 
 
Vihreitä vihanneksia ja hedelmiä prosciutto-vinaigreten kera
 
4 viipaletta ohut prosciutto-kinkkua

1 valkosipulinkynsi, hienoksi raastettuna

½ dl oliiviöljyä

1 rkl vastapuristettua sitruunamehua

1 rkl valkoviinietikkaa

1 tl hunajaa

Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Sekalaisia vihreitä hedelmiä ja vihanneksia (selleri, avokado, päärynä, vihreät pavut, kurkku ja kiivi yms.), puolitettuina, viipaloituna, ja / tai lohkoina


Kuumenna uuni 150 C. Järjestä prosciutto -viipaleet vierekkäin leivinpaperille ja paista kunnes ne ovat rapeita, 20-25 minuuttia. Vahdi paistoa, etteivät kinkkuviipaleet kärähdä. Anna jäähtyä, sitten murskaa palasiksi.


Yhdistä kulhossa valkosipuli, öljy, sitruunamehu, etikka, ja hunaja ja vatkaa. Sekoita joukkoon murskattu prosciutto; mausta suolalla ja pippurilla.


Lusikoi vinaigrette hedelmien ja vihannesten päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.


Vinaigreten voi tehdä kaksi päivää aiemmin. Säilytä viileässä, ilmatiiviissä astiassa.


 
I saw a delicious sounding prosciutto vinaigrette recipe for green vegetables and fruits in Bon Appetit magazine. Vegetable and fruits don't necessarily have to be green, but all green salad looked nice in the picture.

We ad vinaigrette with lettuce, watermelon, white beans, tomato, cucumber and a herbs. I slimmed down the recipe for 5:2 fast day by changing the prosciutto to Lidl's low-fat smoked ham and reducing the amount of oil. It was delicious anyway! Salt I didn't add as the ham was salty.


Green salad with prosciutto vinaigrette
 
4 slices thin prosciutto (about 1 ounce)
1 garlic clove, finely grated
¼ cup olive oil
1 tablespoon fresh lemon juice
1 tablespoon white wine vinegar
1 teaspoon honey
Kosher salt and freshly ground black pepper    
Mixed green raw fruits and vegetables (such as celery, avocado, Bartlett pear, green beans, cucumber, and kiwi), halved, sliced, and/or cut into wedges
 
Preheat oven to 300˚. Arrange prosciutto in a single layer on a wire rack set inside a rimmed baking sheet and bake until browned and crisp, 20−25 minutes. Let cool, then crush into bits.
 
Whisk garlic, oil, lemon juice, vinegar, and honey in a medium bowl to combine. Mix in crushed prosciutto; season with salt and pepper.
 
To serve, spoon some vinaigrette into a shallow bowl and arrange fruits and vegetables of choice on top. Season with salt and pepper.
 
Do Ahead: Vinaigrette can be made 2 days ahead. Cover and chill.

4 kommenttia :

  1. Millä tuon kinkun voisi korvata? Kävisikö esim. kalkkuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Stockalta löytyy jopa kylmäsavukalkkunaa, mutta tavallinen kalkkunaleikẃkin varmaan käy. Mausta tulee vain miedompi.

      Poista
  2. Voi kuinka kaunis on tämäkin salaatti! Ja varmasti menee kokeiluun, nyt on valtava salaattihimo, vaikka onkin aikas vilpoista… Yleensä minulle tulee kesähelteillä salaattihimotus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syömme paljon erilaisia salaatteja läpi kesän, mutta mitä lämpimämmäksi ilmat muuttuvat, sitä useamin niitä nautimme

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.