Päiväkävelyllä Puu-Käpylässä * Aftenoon walk around an old wood house area in Helsinki


















 
Sunnuntaina päivä oli harmaa kuin syksyllä. Valotkin piti laittaa päälle ettei puolilta päivin olisi pimeässä törmäillyt huonekaluihin. Kun sade viimein taukosi, halusin ulos.
 
Suuntasimme Puu-Käpylään, sillä halusin viranomaisten luparuljanssista kuuluisuutta saaneeseen Kahvila Siiliin kahville. Pikku kahvila oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, mutta heinäkuussa tarkeni istua villapaita päällä ulkonakin juomassa latet ja jakamassa kakkupalan. Kahvihetken jälkeen kiertelimme Puu-Käpylää ihaillen vehreitä pihoja. Lopulta aurinkokin näyttäytyi hetkisen aikaa. Sunnuntaista tulikin ihan kiva päivä.
 
 
Sunday was gray and rainy until afternoon. When it finally stopped to rain, we drove to old wood house area in Käpylä, drank coffee and shared a slice of cake on terrace of Café Siili. Then we took a walk around the area and admired lush gardens. A good Sunday after all.

14 kommenttia :

  1. Kaunista ja idyllistä, ihania kuvia! Tulee jotenkin lohdullinen olo, kun näkee tuollaista ihmisenkokoista asumista. Sellaisesta olen itsekin kotoisin, vaikka koko aluetta ei enää olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käpyläkin aiottiin jossain vaiheessa jyrätä uuden asutuksen tieltä, onneksi suunnitelmista luovuttiin.

      Poista
  2. Aivan ihana tunnelma näissä kuvissa! En tunne kovin hyvin Helsinkiä ja varsinkaan tätä idyllistä ja rauhallista puolta ole oikein tietänyt olevan olemassakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko myöntää, että Käpylä on minullekin aika tuntematon. Nyt lähdettiin Siiliin kahville, kun siitä oltiin luettu ja yhdistettiin samaan iltapäiväkävely kauniilla puutaloalueella.

      Poista
  3. Käpylä on kyllä yksi Helsingin kauneimmista kaupunginosista. Tätini asuu siellä ja aina ihailen noita vanhoja taloja ja sitä itse tunnelmaa siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle Käpylä on aika tuntematonta, mutta nyt oli kiva hiukan tutustua.

      Poista
  4. Käpylä on ihana ja jossain kohti kovasti harkitsin muuttoa sinne. Onneksi ystävä asuu siellä ja pääsee aina käymään. Aivan ihania kuvia olet ottanut ja mikä mahtavan pullea katti. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kun koira tai kissa osuu sopivasti kohdalle, täytyy siitä ottaa kuva. Barcelonan koirapostauskin on tekemättä, otin siellä lukuisia koirakuvia kaiken muun lisäksi.

      Poista
  5. Kauniita kuvia olet ottanut, on tuo Puu-Käpylä ihana vihreä keidas lähes keskellä kaupunkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisia keitaita onkin hyvä olla olemassa, kaunista ja idyllistä vilkkaiden teiden keskellä ihan omassa rauhassaan.

      Poista
  6. Puu-Käpylä on hurmaava paikka :) Ennätit ennen minua Siiliin. Olin kovasti menossa jo avajaisiin mutta sitten tuli ylitsepääsemätön este joten jäi väliin sillä kertaa vaikka Kuningasidea olisi ollut esiintymässä Siilissä....harmittaa!
    No, kesää on vielä jäljellä joten joku päivä suuntaan Siiliin vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siili on auki kai ainakin elokuun loppuun, vielä ehtii. Kahvi oli todella hyvää.

      Poista
  7. Näitä sun kuvia vaan katselisi päivät pitkät <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.