Suojaan auringolta * Sun protection

 
 Vihdoinkin se kaivattu helle on täällä!
 
Sain Nivealta testiin aurinkotuotteita ja olen käyttänyt niitä jo Suomen suvessakin viileistä säistä huolimatta. Viileinä, aurinkoisina kesäpäivinäkin on syytä suojautua auringolta, silloin palaa huomaamattaan herkästi, kun aurinko ei tunnut kuumottavan niin paljon.
 
Suomalainen ihotyyppi on vaalea tai hyvin vaalea, silti suuri osa ei suojaa ihoaan auringolta kuin satunnaisesti. Monet muistavat levittää aurinkosuojatuotteita ainoastaan lomamatkoilla ja silloinkin vain nimenomaisesti aurinkoa otettaessa. Kuitenkin myös  kaupunkiolosuhteissa hyvä suojaus on paikallaan. Paistaa se aurinko urbaaneissakin olosuhteissa.
 
Nuorempana en pahemmin käyttänyt aurinkorasvoja, niistä ei silloin ammoisina aikoina puhuttu niin paljon. Jossain vaiheessa aurinkosuojasta alettiin puhua, mutta silloinkin suojakerroin 8 oli jo korkea. Au pair-kesänä Yhdysvaltain Itärannikolla monet hämmästelivät, kun päivittäin lasten kanssa rannalla oleskellessa levitelin aina kymppikerrointa omaan ja lasten ihoon. "Pelkäsivät" etten rusketu. Kun tulin syksyllä kotiin, veljeni oli todennut äidilleni "Onpa ruskea, ihan amerikkalaisen näköinen!". Suojakerroin olisi siis voinut olla korkeampikin. Nyt käytän vähintään kolmenkympin kerrointa lisäten sitä päivän mittaan. Pääosa päivetyksestä tuleekin itseruskettavista.
 
Ja muistakaa suojata myös korvat ja huulet! Yhdelläkin kaupunkilomalla korvani olivat aika punaiset, kun olin unohtanut niiden suojaamisen. Nyt aurinkorasvojen lisäksi hankin tulevaa Barcelonan kaupunkilomaa varten vielä hatun päänahkaa ja korvia suojaamaan.

Nivean rusketusta edistävä ja auringolta suojaava öljy on koostumukseltaan miellyttävä. En ennen ole ollut öljymäisten aurinkotuotteiden ystävä, mielestäni ne ovat jättäneet ihon inhottavan tahmeaksi ja nihkeäksi, mutta tämä öljy imeytyy nopeasti.
 
Huulien rajaan saan auringossa helposti likatahroilta näyttäviä pisamia, jotka ovat todella ärsyttäviä. Niiltä suojautunut jo aiemminkin levittämällä Labellon Sun protect SPF 30-huulirasvaa vähän huulten rajojen yli, mutta uusi tuubi tuli juuri sopivasti.

Aurinkoista päivää!
 
 
Aurinkotuotteet saatu testiin Nivealta.

 
 
I got for test sun products from Nivea, I have used them alredy in the cold Finnish summer and now when the heat wave finally has reached Helsinki, they get their true test. But on cool, sunny days of summer it is also wise to protect skin from excess sun.
 
 
The typical Finnish skin is pale or very pale, still a large part of Finns do not protect their skin from the sun than just occasionally. Many remember to spread sunscreen products only on holidays and then only when sunbathing.

Also, in urban conditions, good protection is in place. Sun shines also in the urban environment. When I was younger, I rarely used sun screen, it wasn't common in those ancient times to talk about dangers of sun so much. At some point, the sun protection began to be more usual, but even then the sun protection factor 8 was already seen as high. Now  I use at least spf 30, adding it during the day and most of my "tan" comes from a bottle.

Remember to protect ears and lips! At one a city break my ears were quite reddish when I had forgotten to spread sun lotion on them. Not the look I wanted, and they also felt quite tender!  I also get easily freckles on the outer lines of my lips and always spread high spf balm over lip lines to avoid them. Now I also have bought a hat to protect my scalp and ears from aun burn on our upcoming Barcelona vacation.
 
Sun products received for test from Nivea.

8 kommenttia :

 1. Nivean tuotteet ovat hyviä ja tykkään niiden tuoksusta tosi paljon.
  Oikein ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aurinko ihanalta on tuntunut nyt helteen saavuttua. Tänään levittelin kriittisiin kohtiin vielä 50-kertoimistakin ja hyvä niin, sillä helle, tuuli ja korkea Uv-indeksi olisivat saaneet kyllä nahan kärähtämään ilman hyvää suojausta.

   Poista
 2. Niin totta, että suojatuotteita pitäisi muistaa käyttää myös kaupunkiolosuhteissa - monena kesänä olen työpäivän lounastunnilla ehtinyt kaulani saada punaiseksi, kun en ole suojautunut. Tänä kesänä tuota vaaraa ei vielä ole ollut - ja nyt kun ensi viikolla alkavat lomat, on suojarasvavarasto katsastettava - pelkäänpä, että suurin osa on vanhentuneita. Nivean tuotteitakin joukosta löytyy - tykkään hinta/laatusuhteesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole paljoa aurinkoa tainnut nähdä tänä kesänä ennen lomia... edes kellon remmin jälki ei erottunut. Nyt täytyykin varia polttamasta itseään, kun saa olla koko päivän ulkona paisteessa.

   Poista
 3. Voi ei, antaa nyt paistaa ilman mitään Nivean-mainospostausta! Enempi olisin huollissani kohdallisi hirveestä määrästä mättö-ruokaa! Aamuin illoin ruokaa napaan on varmasti PALJON vaarallisempaa kuin hetki auringossa. Laita nyt niille puluille vaan vettä sinne parvekkeelle, erittäin epämiellyttävä ajatus yök

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi hyvä, mistä tiedät syömistäni määristä mitään? Lautasellanihan on pääasiassa vihannesta ja kaksi kertaa viikossa koko päivänä vain 500 kcal. Pulujakaan parvekkeella ei ole, vaan silloin tällöin talitintit käyvät kylpemässä. Medialukutaidossasi taitaa olla hieman puutetta... Kun elämäni ja outo tulkintasi siitä noin inhottaa sinua, tekisif varmasti palveluksen itsellesi lukemalla miellyttävämpiä blogeja.

   Poista
 4. Jee helle, tosin minä hullu suursiivoan. :) Nivean aurinkotuotteet ovat hyviä ja vanhoja klassikoita jo lapsuudesta. Muistatko niitä Nivea rantapalloja. .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen otettiin irti kaikki lämpimästä päivästä, kun ei tiedä kuinka monta hellepäivää tälle kesälle sattuu. Ja vaikka oli huolella levittänyt aurinkosuojaa ja kriittisiin rajakohtiin vielä 50 kerrointa, olkapäät punottivat kuitenkin hieman. Sää oli hyvin tuulinen rannalla, eikä auringon porotus tuntunut iholla. Ei se suojaus ihan turhaa ole...

   Muistan hyvin ne pallot, kaikilla taisi olla sellainen!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.