Palkinto tuli sittenkin! | Finally rewarded



 
 

 
 

 

Kannanpa minäkin korteni kekoon kesäsäätä kommentoimalla.

Monet ovat valitelleet, kuinka sateinen kesä on ollut. Helsingissä ei mielestäni ole satanut mitenkään poikkeuksellisesti. Mittaan sademääriä sillä kuinka monta kertaa olen joutunut kesän kuluessa kaatamaan vettä parvekelaatikoista pois sateiden jälkeen. Yleensä lukemattomia kertoja kesässä. Tänä kesänä olen kaatanut parvekelaatikosta vettä pois vain kerran, viime viikon yöllisen kaatosateen jäljiltä. Mutta se viileä sää...

Me suomalaiset usein suhtaudumme talveen rangaistuksena, joka täytyy kärsiä että saa palkinnon, kiihkeästi odotetun kesän. Tuskin monessa maassa seurataan mediassa tai kahvipöytäkeskusteluissa niin kiihkeästi milloin se terminen kesä oikein alkaakaan, paljonko lämpöä on luvattu ja eihän sadesäät tule pilaamaan kesätapahtumia tai mökkeilyä. Niitä muutamia lämpimiä päiviä lukuun ottamatta lukuun ottamatta on ollut viileää ja moni, minä mukaan lukien, on tuntenut olonsa petetyksi. Ei tullutkaan palkintoa.

Paitsi nyt. Vaikka olenkin jo palannut -lakananvalkeana- töihin, aurinkoiset aamut, lämpimät kesäkadut, ja pehmeän leppeät kesäillat ovat hivelleet kesän kylmäämää mieltäni. Pyöräily kauppaan uimarannan ohi puoli yhdeksältä illalla on ollut ihana pikku retki tyyntä merta ihaillen. Talvella välttelisin viimeiseen asti ulos menoa arki-iltana siihen aikaan. Vielä iltahämärissä olen poiminut suorastaan maanisesti vadelmia paitsi suoraan suuhun, myös aamiaiselle, salaatteihin kuin talven varalle pakkaseenkin. Ja parvekkeellakin on tarjennut taas syödä kuukauden tauon jälkeen. Parvekekasvit ovat nauttineet viileästä kesästä, alkukesän pikku marketat ovat nyt miltei metrisiä, ja yrttilaatikot rönsyävät yli laitojensa. Kyllä kelpaa "viidakossa" illastaa. Nautitaan lämmöstä!

 
It's been an exceptionally cold summer in Finland. In July we had few warm days, otherwise it's een very cool. Until now. Even though I am back to work, warm mornings and evenings have sootherd my frozen mind. Summer came after all!

8 kommenttia :

  1. Myös täällä on palailtu töihin ja illat on nautittu kesästä - jopa niin, että ei millään malttaisi mennä nukkumaan;)
    Ihania kesäpäiviä edelleenkin sekä sinulle että minulle <3

    VastaaPoista
  2. Nyt on kyllä ollut aivan mahtavat säät. Minä tosin onnistuin lomalla muutamassa päivässä saamaan ihooni mukavan päivetyksenkin.

    VastaaPoista
  3. Talvi-iltoina tekisi mieli mennä nukkumaan heti kotiin tultuaan ,lämpiminä kesäiltoina tosiaan tulee valvottua vähän liiankin myöhään. Nautitaan!

    VastaaPoista
  4. Nautitaan, elokuisissa lämpimissä illoissa on taikaa.

    VastaaPoista
  5. Kyllä näistä elokuun lämmöistä nyt nauttiikin, ihanaa! :)

    VastaaPoista
  6. Nautitaan lämpimistä ja poutaisista päivistä! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Niin osuvasti kirjoitettu :) ja totta. Facebookin puolella jo jouduin avautumaan siitä kuinka me todella hukkaamme ne ihanat, valoista kesäpäivät pohtimalla ja puntaroimalla sitä onko huomenna hellettä vai ei. Omasta mielestäni ei myöskään ole pääkaupunkiseudulla satanut yhtään liikaa. Pieni kosteus on hyväksi luonnolle ja juurikin niille vadelmille, joita olet maanisesti kerännyt. Suomen leveysasteilla on harvinaista, että tulee sellaisia helleaaltoja, joita tässä on parina kesänä nähty. Jos kaipaa niitä on parasta muuttaa asumaan etelämmäksi Euroopassa. Sitä paitsi kuuma kiva kesä tekee luonnosta todella nopeasti rutikuivan ja ruskean joten miksi emme vain nauttisi näistä ihanista kesäsäistä mitä meille on suotu?

    UGH...olen taas puhunut! Kesällä pitää elää katsomatta koko ajan säätiedotusta ja nauttia vihreästi, vehreästi luonnosta, marjoista, sienistä, yhdessäolosta perheen ja läheisten kanssa, valoisista illoista lämpötilasta huolimatta :)

    VastaaPoista
  8. Niin totta ja oikeasti mitä enemmän ikää tulee, sen kamalampaa talvien pimeys on. Ei se talvi niinkään vaan se kamala pimeys! Onneksi palkinto tuli, tästä paukkuja syksyyn ja sille pimeälle talvelle. ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.