Pestoa ja tsatsikia uudella tavalla | Pesto and tsatsiki in new ways


 
Istutin keväällä yhden parvekelaatikollisen rakastamaani minttua. Viileä kesä on suosinut kasvejani, minttulaatikkokin röyhyää valtoimenaan. Minttua on syöty pitkin kesää. Lampaan ribsien seuraksi tein minttupestoa ja aprikoositsatsikia.
 
Minttupesto
 
1 ruukku minttua
puolikas kourallinen pistaasipähkinöitä paahdettuna
1 iso valkosipulinkynsi
1 dl parmesaania tai pecorinoa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
 
Sekoita kaikki ainekset tahnaksi teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
 
 
Nektariinitsatsiki
 
1 nektariini
1 dl turkkilaista jugurttia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria

Pilko nektariini pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipuli. Sekoita muiden ainesten kanssa, anna seistä jääkaapissa puolisen tuntia, jotta maut sekoittuvat.
 
 
 
Cool summer has been good for my herb garden. Especialy mint is growing super well and I have used it in numerous dishes all summer long.
 
 
 
 Mint pesto
 
1 pot of mint

half a handful of pistachios roasted

1 large garlic clove

1 cup Parmesan or pecorino

1 cup olive oil

salt

pepper



Mix all the ingredients into a paste in blender. Season with salt and pepper to taste.
 
 
 
Nectarine tsatsiki
 

1 nectarine
1 cup Turkish yogurt
1 clove of garlic
a handful of fresh mint
freshly ground black pepper


Cut the nectarines into small cubes, chop the garlic. Mix with other ingredients, let stand in the refrigerator for half an hour for the flavors to blend.
 

14 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Nämä sopivat hyvin raikastamaan rasvaista lampaanlihaa.

      Poista
  2. Hirmuisen hyvää pakko olla. Rakastan kaikkia kastikkeita, tahnoja jne. Niitä pitää aina olla ruuan kyljessä. Osaanko niitä sitten tehdä itse, no siinäpä kysymys.

    Aurinkoa päivään Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahnoja on helppo tehdä; ainekset tehosekoittimeen ja hetkessä valmista. Kokeilemalla oppii!

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä. Harmittaa vaan kun mies ei voi kaikki ihanuuksia syödä, kun hällä on maitoallergia ja itselleni en sitten viitsi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatii varmaan vähän lisäponnisteluja ja mielikuvitusta jos on ruokarajoituksia, mutta nykyisin löytyy onneksi erilaisia vaihtoehtoja.

      Poista
  4. Pitääpä kokeilla, kiitos ihanasta reseptistä. Parveke notkuu minttua eri versioina, ja en ole oikein keksinyt muuta kuin teehen tai drinksuun lisätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan minttua ja ripottelen sitä milloin mihinkin. Klassikkoannos on vesimeloni, feta ja minttu.

      Poista
  5. Molemmat kuulostavat ihanan raikkaille lisukkeille. Kaikkia aineksia löytyykin kaapista ja pihalta joten meillä taidettaan herkutella näillä lähipäivinä. Kiitos inspiraatiosta ja ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voi varioida mielen mukaan, erilaisia yrttejä ja hedelmiä kokeilemalla.

      Poista
  6. Täällä tutustumiskäynnillä ollaan :) Mukava päästä 40+ porukkaan mukaan, kivaa viikon jatkoa sulle <3

    VastaaPoista
  7. Mums mitä herkkuja sulla täällä! Tämä postaus tuli kuin tilauksena mulle. Ajattelin viikonloppuna hemmotella perhettäni lampaankyljyksillä ja lisukkeet olivat just mietinnässä. Tzatziki ja pesto sopivat molemmat kyljysten kavereiksi. Ja kylkeen vielä bataattilohkoja niin makunautinto on täydellinen.
    Löysin tämän ihanan blogisi ihan äskettäin 40+ -yhteisön kautta, johon itsekin kuulun. Kirjauduin sanatien lukijaksi, täältähän löytyy vaikka mitä kivaa luettavaa. Paastokokemuksesi ovat inspiroivaa ja kannustavaa luettavaa. Kesäkilot ihistävät vyötäröllä ja jotain tarttis tehdä...
    Tervetuloa vastavierailulle blogiini, jossa seikkaillaan mm. mökkimaisemissa Turun saaristossa ja seurataan aikuiselle naiselle sopivaa muotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan.

      5:2-paasto ei ole toki se ainoa autuaaksi tekevä painonhallintakeino, mutta meillä se on toiminut hyvin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.