Aamupala-kirjan porkkanakakkusmoothie | Carrot cake smoothie


 
 
 
Olin selaillut kiinnostuneena kirjakaupassa Hanna Stoltin Aamupala-kirjaa*ja ilahduin kun sain kirjan arvioitavaksi blogissa.
 
 Kirjan kuvitus on kaunis ja kirjassa on monta kokeilemaan houkuttelevaa, suurimmaksi osaksi varsin terveellistäkin reseptiä.  Ensimmäisenä testiin pääsi porkkanakakku-smoothiebowl viime viikon lauantaiaamun aamiaisena.

Porkkanakakku-smoothiekulho

 2 porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 dl kaurahiutaleita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl mantelivoita
4 taatelia
½ sitruunan mehu
1 dl riisimaitoa tai muuta kasvismaitoa
1 tl ceyloninkanelia
1 tl vaniljajauhetta
1/4 kardemummaa
1/4 neilikkaa
pikku ripaus ruususuolaa

Pähkinäkerma
 

1 dl cashewpähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl kookosöljyä
½ tl vaniljajauhetta
pikku ripaus suolkaa


Sekoita kaikki smoothiekulhon ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi (blenderissä tai sauvasekoittimella, vaikka kirjassa sitä ei sanotakaan).

Sekoita sitten erikseen pähkinäkerman ainekset sileäksi vaahdoksi.

Lusikoi smoothie kulhoon, nostele päälle hieman pähkinävaahtoa ja koristele.

Maku oli totta tosiaan porkkanakakkumainen. Annos oli sen verran tukevan oloinen, että kehotin Siippaa syömään sen ennen kuin hän alkaa väsätä lisäksi voileipiä. Niitä ei tarvittukaan. Reseptin nestemäärät eivät olleet ihan riittävät makuuni, puuro oli koostumukseltaan aika tymäkkää. Seuraavalla kerralla käytän sekä puurossa että pähkinäkermassa hieman enemmän nestettä. Mantelivoita en ryhtynyt valmistamaan, vaikka siihenkin löytyy ohje kirjasta, vaan oikaisin maapähkinävoilla. Vaniljajauheen sijaan käytin ulkomailta hankkimaani vaniljauutetta.

*Kirja saatu kustantajalta blogissa arviotavaksi


 I received Hanna Stolt's new Aamiaiskirja (Breakfast book) * for a review in my blog.




 The illustration is beautiful and the book has many tempting, healthy recipes to try. The first one to test was  carrot cake smoothie bowl I made for Saturday morning breakfast.



Carrot cake smoothie bowl


 
2 carrots, peeled and cut into chunks

1 dl oatmeal

1 dl pecans

1 tablespoon almond butter

4 dates

juice  of ½ lemon

1 dl of rice milk or other vegetable milk

1 teaspoon Ceylon cinnamon

1 teaspoon vanilla

1/4 tsp cardamom

1/4 tsp clove

pinch of rose salt



Nut cream

 

1 dl cashew nuts

1 dl pecans

1 tbsp coconut oil

½ teaspoon vanilla powder
 
pinch of rose salt



Mix all ingredients until smooth (in blender or hand blender, even though the book it does not say).Then mix separately the ingredients for nut cream until smooth foam forms.Spoon the smoothie in a bowl, pour on a little nut cream and garnish.The taste was indeed carrot cake-like. I would add  bit more liquid both in the smoothie and nut cream.
 



6 kommenttia :

  1. No niin pakko olla hyvää, sillä porkkanahan on kivalla tavalla makea ja Latviassa join aina porkkanamehua, jossa oli kyllä muitakin hedelmiä. Ihanat kuvat Lumo <3 Mukavaa maanantaita <3

    VastaaPoista
  2. Tämä oli todella hyvää, maku toden totta oli porkkanakakkumainen. Annos piti täyden olon myös pitkään.

    VastaaPoista
  3. Tukeva aamiainen olisi näissä minunkin työpäivissä hyvä nauttia. Luuletko, että tämä säilyisi hyvänä aamuun, jos sen tekisi edellisenä iltana valmiiksi?
    Mukavaa maanantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilyy hyvänä, teinkin sen edellisenä iltana, tuon pähkinäkerman sekoitin joukkoon aamulla. Tämä on tuorepuuromainen annos ja teen ne aina edellisenä iltana valmiiksi, aamulla on mukava ottaa valmis aamiainen jääkaapista. Iloista viikkoa!

      Poista
  4. Kirja hivelee silmiä. Me tehtiin viikonloppuna kirjasta munakuppeja ja mango-smoothieta. Hyviä olivat. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle keittokirjojen visuaalisuus tärkeää. Vaikka kirjassa olisi hyvältä kuulostavia reseptejä, mutta kuvat ovat huonot/eivät innosta visuaalisesti, jää kirja hankkimatta.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.