Syksyinen omenakakku | Autumn apple cake

 
 

 
 
Siippa oli jo muutaman viikon vihjaillut haluavansa omenakakkua tai -torttua. Ruotsalaisessa suositussa House of Philia-blogissa oli sopivasti helpon omenakakun ohje, joka kuulosti hyvältä. Lisäsin siihen vain kardemummaa.

Yleensä ystäviltä ja äidin omenapuusta on saanut yllin kyllin omenia, mutta tänä huonona omenavuonna marssin kauppaan ostamaan suomalaisia, sopivasti happamia omenia. Kakku onnistui loistavasti, vaikken pidäkään itseäni varsinaisena leipurina ja aviomies oli tyytyväinen.
 
 
 
Omenakakku
 
3-4 hyvää omenaa
   3 rkl hienosokeria
   1 rkl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
   ½ rkl vaniljasokeria
-
150 g voita (suolatonta)
   2 dl kidesokeria
   3 munaa
   3 dl jauhoja
   1 tl leivinjauhetta
   ½ dl maitoa



   Ota voi pöydälle lämpiämään ajoissa niin, että se on huoneenlämpöistä kun aloitat. Kuori ja paloittele omenat viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita sokeri, kaneli ja vanilja. Pyöräytä sokeri-kaneliseoksessa huolellisesti ja anna omenoiden marinoitua. Voit valmistella omenat aamulla ja paistaa kakun iltapäivällä / illalla. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seokseen. Lopuksi sekoita joukkoon maito. Sekoita, älä vatkaa. Kaada taikina 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Nosta omenat päälle ja kaada päälle ylimääräinen omenoista irronnut. Paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Koristele halutessasi raesokerilla.
 
 
Husband had hinted few weeks already that I could make an apple cake or pie. When I saw an easy apple cake recipe at the popular Swedish House of Philia blog, I finally made the cake, ading cardamom to the original recipe. An easy task to keep Husband happy.
 

Apple cake
 
3-4 good apples
  3 tbsp caster sugar
½ cardamom
  1 tablespoon cinnamon
  ½ tablespoon vanilla sugar
-
150 grams of butter (unsalted)
  2 dl granulated sugar
  3 eggs
  3 cups flour
  1 teaspoon baking powder
  ½ dl milk






  Take out butter in good time so it will be room warm when you start. Peel and cut apples into pieces. Place in a bowl and toss with sugar, cinnamon and vanilla. Turn a round carefully and let them to marinate for a while. It is possible to prepareapples  in the morning and then bake the cake in the afternoon / evening. Beat then the butter with sugar so it will be white and fluffy. Add the eggs, one by one and whisk until smooth. Fold in the flour mixed with baking powder and last of all the milk. Stir in, do not whisk. Pour batter into a round springform 25 cm diameter lined with baking paper. Lift the apples on top and pour on the excess liquid from the apples. Bake at 175 degrees for about 40-50 minutes. Garnish with pearl sugar and glaze

8 kommenttia :

  1. Onpa makoisan näköinen omppukakku! Tätä täytyy kyllä tehdä jossain vaiheessa :) Ihanan syksyiset kuvatkin olet kakusta ottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stailaukseni valahtavat syksyllä aika saman näköisiksi, kesällä voi niin helposti hakea ulkoa kukkia ja muuta rekvisiittaa ja kuvailla ruokia välillä ulkonakin. Nyt päätin piristää kuvia syksyn lehdillä. Naapurit varmaan ihmettelivät kun valikoi lehtiä pihalla.

      Poista
  2. Nams - muhkean ja herkullisen näköinen😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhkea se olikin, kakusta riitti moneksi päiväksi jälkiruokaa.

      Poista
  3. Aivan ihanan näköinen kakku. Mä tykkään leipoa piirakoita ja kakkuja, joten tätä vois melkeinpä kokeilla.
    Mukavaa keskiviikkoa.

    VastaaPoista
  4. Syksy - tuo omenan ystävien kulta-aika! ... On muuten petollisen hyvän näköinen kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että nyt on niin huono omenavuosi. Yleensä olen saanut omenia niin paljon, että niitä on ollut ruokien lisukkeena, leivonnaisisissa ja jälkkäreissä sekä tietysti sellaisenaan syötäväksi ihan kyllästymiseen asti.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.